Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sta mislite o Benq FP222Wa ???
STRANA 1 OD 1
Reptil Sta mislite o Benq FP222Wa ??? 05.04.2007. 21:14 T3875

status: user
broj poruka: 3

Vrsta artikla :
Monitori

Proizvođač :
Benq

Opis :
Dijagonala: 22` Wide,Veličina tačke: 0.282mm,Osvetljenje: 300cd/m2,Kontrast: 700:1,Ugao vidljivosti: H/V 170°/160°,Vreme odziva: 5ms,Rezolucija: 1680x1050,Video signal: Analog RGB

Cena :
24.535,00 dinara

Da li su mu karakteristike ok?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
grr Benq FP222Wa 06.04.2007. 03:02 #15384

broj poruka: 242
Postavio sam slicno pitanje ovde.Nije valjda da ga niko nije kupio, interesuje me kako radi u nizim rezolucijama..

biki benq222wa test 06.04.2007. 04:42 #15389

broj poruka: 11

idi na https://www.benchmark.co.yu.i pod test,monitori,imas lep opis.

Pisko Cena je jedina ne dilema 06.04.2007. 10:36 #15404

broj poruka: 6650
Digital! i ... pc press ili mikro ili... sva tri od ovog meseca (ili i prošlog) ga testiraju i seciraju, a i benchmark kao mothersisterbrother Digital!-a ili pc press-a.... pa vidi. Ako si baš zaluđen za njega, a 100% veruješ novinarima, bespravno ću ti kopirati tekstove - prikaze na mail.... `uskoro`.
I ja sam se malo zaintertesovao zbog dijagonale.... dvaput je dvaput, što reče Mujo....
rasa007 karakteristike ??? 06.04.2007. 16:55 #15431

broj poruka: 456
na papiru je jedno , u praksi sasvim druga prica.

cena jeste privlacna, ali samsung 226BW mnogo bolji izbor, za naravno 50% vecu cenu ...

uostalom procitaj jedan od reviewa za BenqFP222Wa:

http://www.pcpro.co.uk/buyer/reviews/102350/benq-fp222wa.html?searchString=fp222wa

MACHINE Rekapitulacija opstosti... 06.04.2007. 21:37 #15451

broj poruka: 5710
BenQ je cisto kineska firma, Siemens-ov deo za prozivodnju mobilnih telefona koji su bili shit (fix.tel i medicinska oprema su im je vrh) kupio je BenQ, statisticki ima veliki broj otkaza...Moj moto je sledeci, makar to nesto kostalo i 2x skuplje bolje je pazariti nesto kvalitetno jednom i posle zaboraviti na decije bolesti i misteriozne kvarove nego kupovati 10x krseve. Zna se ko sta pravi: u domenu CRT/LCD/TFT monitora je #1 SONY (stoga kupis njega). Alternativa su ViewSonic, Dell, Eizo Nanao, Iiyama, Philips... Sve sto ne spada u ovu grupu `advanced` firmi a ciji `proizvod` kupis je manje ili vece bacanje novca!!!

MiG

MaliAbner Ma nije cisto kineska firma... 06.04.2007. 23:59 #15464

broj poruka: 7769
I BenQ je pre nekih mesec kupljen od druge firme, e koja je firma u pitanju ne mogu da se setim ali sam se bio zacudio da firma koja je imala velika ulaganja u kupovine drugih manjih bude kupljena od trece vece.

Ko sto smo ti odgovarali pre nedelju dana, prosetaj i okom oceni sta ces da kupis a ne u prvu radnju pa da te posle boli glava od mutne slike.

I DA NAPOMENEM SAMSUNG UOPSTE NIJE No. 1 KAD SU U PITANJU MONITORI !!!
Pre bi se moglo reci da je No.2, ili mozda 3 cak i kad je nase trziste u pitanju.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Pisko Šmugšmug 07.04.2007. 00:21 #15465

broj poruka: 6650
Ma ko kaže da šmugšmug nije prva firma (ođe` a, đe?)
Svakako je prva firma u: tome da omogućuje da imaš usisavač, mobilni, DV kameru, hard disk, cd-dvd romčad i rwčad, TV, frižider, klimu i monitor od istog proizvođača, što, priznajte, čak ni Sony nije u stanju (mislim, nema usisavač... a i hdd...).
Drugo, a koji mu je to monitor unazdad 10 godina izašao, a da nije izdašno opisan u svim comp novinama sa hvalospevima, jednom ako ne i dvaput?
A prave i web kamere za koje onda posle zaborave da dodaju drajvere, pa tako....
... kako je glasilo pitanje? A,da....
Bio jednom jedan Acer. Pa ukakeo stvar uz puno reklamacija i povraćaja robe, i bad bad bad review-a u novinama i forumima.... pa rešio da se promeni, zavara trag, ali ne kao GoldStar onomad koji postade LG, već, da se skroz zavara trag, napravi si deo firme koji nazva BenQ. (Benavko)... i krene ispočetka, poprilično dobro.... nešto novo.
To što sad nudi za te pare, a de fakto ima toliko inča koliko se reklamira, VREDI TE PARE (u odnosu na šmugšmug i ostale), zato što je tako jeftino. Nije toliko loš koliko je jeftiniji od ostalih, to nakon svih revija i prikaza može da se kaže.
MACHINE Aha 07.04.2007. 02:08 #15473

broj poruka: 5710
Pogledaj FORBSovu listu gde je SOny gde je Samsung. Sony vec 100 godina vazi za najboljeg proizvodjaca u video tehnologijama. Pogledajte SPS3 ja sam imao pre skoro mesec dana priliku da ga isprobam (medju retkima) i mogu reci samo vauuuu. Sony je mnogo jaci nego sto ga ti vidis

MiG

Moorhuhn Re: Rekapitulacija opstosti... 09.04.2007. 02:53 #15559

broj poruka: 12

:: BenQ je cisto kineska firma, Siemens-ov deo za prozivodnju mobilnih telefona koji su bili shit (fix.tel i medicinska oprema su im je vrh) kupio je BenQ, statisticki ima veliki broj otkaza...Moj moto je sledeci, makar to nesto kostalo i 2x skuplje bolje je pazariti nesto kvalitetno jednom i posle zaboraviti na decije bolesti i misteriozne kvarove nego kupovati 10x krseve. Zna se ko sta pravi: u domenu CRT/LCD/TFT monitora je #1 SONY (stoga kupis njega). Alternativa su ViewSonic, Dell, Eizo Nanao, Iiyama, Philips... Sve sto ne spada u ovu grupu `advanced` firmi a ciji `proizvod` kupis je manje ili vece bacanje novca!!
::
:: Mi
Jao majko moja šta sve čovek ovde ne može da pročita.
Ne znam samo odakle da počnem. Od izjave `Kineska firma` kao pogrdne, Siemens otkupio (zapravo bio je to joinventure siemens telefon-Benq ekran + kamera), Sony kao #1 (prestali sa proizvodnjom i prodajom TFT monitora zbog nemogućnosti da isprate trendsetere), do ne osvrtanja na Piskov post gde čovek lepo kaže da je Benq nastao iz Acera.
Lepo ste pročitali da je Benq prodat, ali samo onaj deo koji se bavi optikom (inače odličan pogon i kvalitet su imali) i to od strane Lite ona. Ogranak `Benq monitori` još uvek donose dosta novca firmi i kao takvi još uvek nisu na prodaju. Od svih gore navedenih modela samo bih ViewSonic izdvoji kao zaista ustaljen za reper kvaliteta. Samsung, Dell i pogotovo Philips od modela do modela. Pa i u okviru istog modela od serije do serije, što će te se složiti nije neki reprezentativni i empirijski dokaz kvaliteta.
...btw da se vratimo na temu:
Jeste Samsung 226BW bolji ali je i 150€ skuplji. Glavna mana ovog Benqa je nepostojanje DVIa i nepreciznost podešavanja game u opcijama na samom monitoru (što se da uraditi iz drajvera svake VGA, mada to ne opravdava ovakav propust). Odziv jeste 5ms i tu je sve ok. Probijanje pozadinskog osvetljenja je primetno (gornji desni ugao) samo kada se totalno zacrni ekran i nije ništa veće nego kod ostalih konkurentnih i skupljih modela. Crna je `crna` u onoj meri koliko to TN+Film panel dopušta. Ugao nije bog zna kakav (140/140 bih rekao), ali nije ni kao kod Samsunga gde kažu 160/160 a ono u realnom radu...ccccc (još i gore...bar po vertikalnoj osi).
Za ne zahtevne korisnike, koji se ne bave grafičkim dizajnom (zbog game), već samo igre, filmovi i sl. - bestbuy. Za one koji žive od dizajna...pa šta da kažem...PVA panel ili CRT. Nećete se leba najesti od TN+Film panela. Toliko i...
Pozdrav.
Trgovac šta čekaš? 10.04.2007. 13:04 #15662

broj poruka: 86

Tri put meri, pa seci kol`ko `oćeš

Taj BENQ je ekstra stvar za relativno male pare, kupuj.
Što se tiče poređenja proizvođača monitora, nema smisla u priču stavljati PHILIPS i SONY tu, jer to su tate, sve ostalo je boranija. Najbolji posao je napravio Viewsonic koji stavlja isključivo Philips perfect panel pa tako da su mrtvi pixeli isključeni....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs