Evo ovako, stabilizovao sam Sapphire HD 6870 (referentna) na 1000 MHz, przena je 40 min. u FurMark-u, Fan na 100%, temperatura MAX 88c. Prosla je test, tako da je stabilna na ovoj frekvenciji, ali je problem voltaza, tek na 1.3000v sam uspeo da je stabilizujem. Ispod toga nece ni da cuje.
Moje pitanje je, da li je pametno drzati kartu sa ovoliko voltazom? Temperatura nece predstavljati problem, napravicu Fan Profil.
Gledao sam na NET-u i retko ko je uspevao da ovu referentnu stabilizuje na 1000 MHz, a da je napon manji od 1.300v.
Predlažem da je propustiš par puta kroz Dirt3 bench, iz nekog razloga se dobro pokazao i u njemu su iz nekog razloga jako brzo pucali klokovi koji su prženi satima u furmarku i provodili infinity+ vremena u haven loop-u.
Možda bi ti i mogao da je držiš za stalno na tom naponu ali za onog što će od tebe da je kupi nije pametno nimalo. Ja lično ne bi, spusti je na 950, ne gubiš ništa posebno a tražiće možda 1,2V ili ni toliko.
Ne znam zasto zelis da je nategnes toliko kad znas da imas maltene iste performanse na dosta manjem naponu (950/975 1.2-1.225V), potpuno neracionalno po meni.
Licno mislim da je 1.3V mnogo visok napon za graficku kartu..Cak mislim da nemas potrebe za overklokom, jer na defu moze da tera sve igre na najvisim detaljima..
Pa vidi sam kako glup odgovor-razlog imas... vracaj dedinu sliku da ne bi przio gpu u vuruni...
Budale veruju u sreću.
:: Memoriju tek treba da OC-ujem :: :: Vidi se dobitak, na primer u GTA: EFLC imam 4-5 FPS vise. Taj dobitak ce se jos povecati OC-ovanjem memorije :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Nije glup razlog, tih 5 FPS nisu beznacajni, nije isto kada FPS kuca 25 i 30. Ogromna je razlika, zato sto je tu presek gde slika vec ide tecnije, tj. manje secka.
Ovde igraju ulogu tih 5 FPS. Naveo sam primer samo, u nekim igrama je dobitak mnogo veci, a tih 100 MHz sigurno nije na odmet.
Jeste malo mozda veci napon, moracu to maksimalo da smanjim, barem na 1.28000v, a ako ne bude islo, onda nema potrebe da je silim. Ostavicu je na default.
``They call me... Prophet``
:: Pa vidi sam kako glup odgovor-razlog imas... vracaj dedinu sliku da ne bi przio gpu u vuruni.. :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: Memoriju tek treba da OC-ujem :: :: :: :: Vidi se dobitak, na primer u GTA: EFLC imam 4-5 FPS vise. Taj dobitak ce se jos povecati OC-ovanjem memorije :: :: :: :: ``They call me... Prophet`` :: :: :: ::
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Vrati to na nekoh 900 MHz, nije ti ta karta pravljena za 1000 MHz :: Gledaj tu memoriju da poteras do 1200MHz, tu bi vec napravio posao.. :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Mrzi me sada da ponovo ponavljam postupak, kada budem ima vremena uradicu, jer i mene zanima kolika je razlika izmedju Default i OC.
Mada, ja nikada nisam voleo da uporedjujem preko Benchmark programa, uvek sam vise voleo da vidim u live gamingu razliku.
Benchmark moze da ti pokaze i 10 FPS vise, a u igrama nemas na primer ni 3 FPS poboljsanja.
Inace, moracu da nabacim neki kuler, greje se malko vise na ovakvim setovanjima. Ume da ode i do 85c, a i bucna je.
``They call me... Prophet``
:: @Snoop :: Nigde nisam rekao da to nije default, mada kad rekoh `nekih 900 MHz` to moze da znaci i malko vise od default :: :: @Scyte :: :: Uradi Unigine i 3d 11 na default i OC taktovima i uporedi rezultate :: :: P :: baci SS da i mi vidimo t :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Pokreni GPU-Z pa pod opcijom sensors proveri temperature naponske (VDDC Phase), to zna da se usija poprilicno kada klokujes. Iskreno ne vidim razlog da teras tih famoznih 1GHz za svaki dan, cini mi se da je karta vec ovako napregnuta (ja mog Radeona 5850 sa default 725Mhz drzim na 950Mhz, mada moze i 1GHz... e to se zove OC)
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Zamlacujes se sa tim 100 Mhz OC-a..trebao si da kupis..
02.10.2011. 15:25
status: user broj poruka: 18472
..nVidia kad vec hoces da overklokujes i da ti karta skalira kako treba. Znas kako tortojed kaze..Kupi to KARTU pa se igraj :) Mada za tvoj slucaj snosim i ja deo odgovornosti posto sam te ja savetovao tako da u globalu sve je to rock&roll buraz.
onda mogu da prihvatim da ti je karta stabilna na tom naponu. To sto prodje Unigine ne znaci apsolutno nista a isto tako sad moze da prodje sutra nece kao i to da se promenom drivera menja i margina pa ce ti za odredjen driver trebati i vis napona!
Drugo,interesuje me jedno i ako ti nije tesko odradi mada ja to vec znam ali cisto da se vidi javno. Pusti neki bench sa defaulta mem ,gpu i ponovi isto bench ali overklokuj mem do kraja (samo nju) i vidi koliki imas dobitak!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.