Cao drugari. Da vam predocim moj problem.Imam tv koji sam povezao sa kompjuter preko hdmi kabla. Stvar je u tome da kompjuter koristim da bih gledao filmove na tvu.Problem se javlja kada posle izvesnog vremena kao da scene u filmovima posustaju kao kada u igrama gubite frejmove ali glas i dalje ide najnomralnije samo je slika malo usporenija.To se javlja na momente pa se nekad samo povrati a nekad moram da stopiram player ili da izadjem iz filma da bih ponovo pustio.Iskreno me ovo nervira pa me interesuje da li mozda neko zna u cemu je problem i kako ovo da resim?Hvala.
Prvo probaj sa instalacijom najnovijih kodeka. Obrisi sve stare i instaliraj K-Lite Mega Codec Pack + MPC [Media Player Classic]. Navedeni plejer koristi za pustanje filmova i ne bi trebalo da bude problema. Navedi koje komponente imas u racunaru. Proc, memorija, grafika? Meni se slicno desava sa notebook racunarom zato sto intel integrusa ne moze lepo da `izvuce` FullHD video, bez obzira na C2D ~2.2GHz, 4GB DDR2 itd...
1. sa konfiguracijom (grafička, procesor, memorija, to je bitno) 2. OS 3. Koji plejer koristiš? 4. Koje kodeke si instalirao (ako si)? 5. Šta puštaš, i kako kodirano? (mkv, divx-xvid, fullHD ili ne).
Da primetio sam da se ovaj problem uglavnom desava kada je 1080 rip ili bluray . Uglavnom je mkv i pustam preko bs player i mpc player.Ne mogu da tvrdim da li radi bolje na mpc ,cini mi se da sam i tako pokusavao da otklonim sumnje doduse i jesam jednim delom jer sam sa bs payer imao nekad i neko seckanje,zastopa slika i pocne da trza dok sa mpc radi normalno. Windows sam vec dva puta reinstalirao i ubacivao kodeke k lite onaj full .Nije do toga. Komponente su Athlon X2 250,2GB radne memorije i graficka karta 9500 GT 1GB. Kompjuter nije slab i sestra ga koristi i da odigra po neku igricu . Jedino da probam da vidim da nije do graficke karte mada nije to tako slaba karta da ne moze da pusta filmove.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.