Narode crce sinoc 9800GT oc verzija tacnije (GV-N98TOC-1GH) iz cista mira ustao sam od kompa 2 min otiso po casu vode u kuhinju kad se vratio crn monitor je prvo tripovao monitor, windows, napajanje, memorija sve drugo samo ne nju kad ono majkala ona
jel ima neki lek a da nije relna, mislim sistem se dize normano svi ventovi vrte i na njoj zelman vrti samo nepali monitor al odjednom znaci nikad ranije nije imala nikakv bug ni bilo sta drugo a da istekla je garancija pre 4 meseca tako da .......
Re: Dosta puta sam napominjao da se ne uzima GA 8800/9800
27.09.2011. 16:13
status: user broj poruka: 3821
Slazem se za to... Gigabajt 8 i 9 crkava kao lud.
Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
:: serije, procenat crkavanja je dosta velik. Ako se jave Nemanja ili Operater verujem da ce potvrditi ovu konstataciju :: :: :: Elem mozes da je proprzis malo, a s`obzirom da je zalman primerak nista lakse, odvrnes 4 srafa, skines kuler i direkt u rernu :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
:: Pa ljudi, može da proba rernu u svakom slučaju pre nego što je baci. Možda proradi.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Dve koje sam `pekao` i dan danas najnormalnije rade, jedna je i pod OC-om.
Ako su hladni lemovi u pitanju niko ne moze da ti garantuje krajnji ishod, moze da se desi da izadje jos `mrtvija` iz rerne, pa onda da izadje `popravljena` ali da brzo rikne ali isto tako moze da ispadne da radi najnormalnije duzi period vremena...
U njegovom slucaju sta god uradi nece biti gore nego sada, tako da mi nije jasan taj tvoj stav.
hvala ljudi to sam i mislio znaci novo............, necu nista da pecem nisam kuvar ......samo skinem ovog zelmana i u kantu naso sam gt430 da vrsi posao do kompletnog upgradea poz i hvalaaaaaa
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: hvala ljudi to sam i mislio znaci novo............, necu nista da pecem nisam kuvar ......samo skinem ovog zelmana i u kantu naso sam gt430 da vrsi posao do kompletnog upgradea poz i hvalaaaaaa
Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w Da drugar, imao sam.
Cim tu udje fluks ili se gurne u rernu, pitanje je dana kada ce to da crkne.
Barem moje iskustvo tako govori. 8500GT duvan crkao, 7600GT duvan crkao, 8800GT Gigabyte Zalman crkao...
Meni je to dosta. :)
Niko ne kaze da ne proba, ali tesko da ce se sa time usreciti. Jos ce samo zagaditi rernu svakakvim glupostima.
Ako vec hoce da je ozivi, neka je odnese nekome ko radi to barem malo profesionalnije.
A graficka u rangu 9800GT kosta 35-40e sada, realno, to nije neka kinta...
:: Da li imas iskustva sa takvim kartama??? :: :: Dve koje sam `pekao` i dan danas najnormalnije rade, jedna je i pod OC-om :: :: Ako su hladni lemovi u pitanju niko ne moze da ti garantuje krajnji ishod, moze da se desi da izadje jos `mrtvija` iz rerne, pa onda da izadje `popravljena` ali da brzo rikne ali isto tako moze da ispadne da radi najnormalnije duzi period vremena.. :: :: U njegovom slucaju sta god uradi nece biti gore nego sada, tako da mi nije jasan taj tvoj stav :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: I mislis da ce to tako raditi doveka? : :: :: :: :: Crci ce brze nego sto proradi.. ::
:: Za tvoj info ne kuvaru, ukoliko osposobis tu kartu em ce biti dosta bolje resenje od te zamene, em ti kasnije posle upgrade-a moze sluziti za fiziku :: :: Ako vec ostanes pri tom ne shvatljivom stavu bolje je posalji nekome ko ce da proba da je povrati, nego da je roknes u smece :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::@ishmerish znam ja da je 9800gt mnogo bolja varijanta od gt430 ali ce da radi posao igre ide samo cs 1.6 i COD MV2 a ostao sam na nvidiji samo zato sto softver koj koristim za video obradu optimizovan za CUDA a ova 430 ima isto 96 CUDA cores kao i moja pokojna 9800 nastranu ogranicenje budzeta od samo 5000+ - 200 kint
Probaj je na nekoj drugoj masini, ne mora da znaci da je crkla!
:: :: Narode crce sinoc 9800GT oc verzija tacnije (GV-N98TOC-1GH) iz cista mira ustao sam od kompa 2 min otiso po casu vode u kuhinju kad se vratio crn monitor je prvo tripovao monitor, windows, napajanje, memorija sve drugo samo ne nju kad ono majkala ona :: :: jel ima neki lek a da nije relna, mislim sistem se dize normano svi ventovi vrte i na njoj zelman vrti samo nepali monitor al odjednom znaci nikad ranije nije imala nikakv bug ni bilo sta drugo a da istekla je garancija pre 4 meseca tako da .......
Rerna metoda nikada nije i neće postići neke pametne rezultate, nema šanse da zagreješ GPU da se poprave eventualni hladni lemovi, za to treba 275 stepeni a ako to postigneš onda ćeš upropastiti gomilu komponenti na samoj ploči. Pre svega elektrolite. Za takvu operaciju ti treba neka kvalitetna duvaljka i malo iskustva i da zagrevaš samo GPU dovoljno dugo da se kalaj zaista rastopi. I tada operacija nije 100% garant da će to proraditi kako treba, i kada proradi desi se da posle mesec dana se pojavi isti problem. Naravno, onda odradiš ponovo i verovatno ćeš uspeti. A možda i nećeš. Naravno ja uvek probam i uglavnom do sada sam sredio nekoliko mojih kartica i rade već prilično dugo. Jedna je Asus 9800GTX, kod nje sam do sada proceduru ponovio 2 puta (prvi put je radila 2 meseca pa je ponovo izbacila artefakte) i radi već nekoliko meseci, druga je 9800GTX SOC koja je sređena i radi već mesecima. Ipak one su odradile svoje i služe mi za rezervu.
:: Probaj je na nekoj drugoj masini, ne mora da znaci da je crkla :: :: :: :: :: :: Narode crce sinoc 9800GT oc verzija tacnije (GV-N98TOC-1GH) iz cista mira ustao sam od kompa 2 min otiso po casu vode u kuhinju kad se vratio crn monitor je prvo tripovao monitor, windows, napajanje, memorija sve drugo samo ne nju kad ono majkala ona :: :: :: :: jel ima neki lek a da nije relna, mislim sistem se dize normano svi ventovi vrte i na njoj zelman vrti samo nepali monitor al odjednom znaci nikad ranije nije imala nikakv bug ni bilo sta drugo a da istekla je garancija pre 4 meseca tako da .......
probao na dve razlicite masine i dva napajanja 550 i 650 wati svuda se isto ponasa dize se sitem (cujemo win sound) ali ne pali monitor ni crt ni tft ni led tako da je majkala ona 100%...
:: Rerna metoda nikada nije i neće postići neke pametne rezultate, nema šanse da zagreješ GPU da se poprave eventualni hladni lemovi, za to treba 275 stepeni a ako to postigneš onda ćeš upropastiti gomilu komponenti na samoj ploči. Pre svega elektrolite. Za takvu operaciju ti treba neka kvalitetna duvaljka i malo iskustva i da zagrevaš samo GPU dovoljno dugo da se kalaj zaista rastopi. I tada operacija nije 100% garant da će to proraditi kako treba, i kada proradi desi se da posle mesec dana se pojavi isti problem. Naravno, onda odradiš ponovo i verovatno ćeš uspeti. A možda i nećeš. Naravno ja uvek probam i uglavnom do sada sam sredio nekoliko mojih kartica i rade već prilično dugo. Jedna je Asus 9800GTX, kod nje sam do sada proceduru ponovio 2 puta (prvi put je radila 2 meseca pa je ponovo izbacila artefakte) i radi već nekoliko meseci, druga je 9800GTX SOC koja je sređena i radi već mesecima. Ipak one su odradile svoje i služe mi za rezervu :: :: WOT Nick: Vask :
Vaske ajd daj na mail adresu da ti posaljem onda ovu moju da je preduvas , nemam duvaljku a ne daje mi se 80-100 jura za duvaljku samo da bi osposobio karticu od 50 eur
:: :: Narode crce sinoc 9800GT oc verzija tacnije (GV-N98TOC-1GH) iz cista mira ustao sam od kompa 2 min otiso po casu vode u kuhinju kad se vratio crn monitor je prvo tripovao monitor, windows, napajanje, memorija sve drugo samo ne nju kad ono majkala ona
:: Vise nemoj da ides po vodu, da si otisao po pivo garantovano bi jos radila : :: :: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383 :: :: :: :: :: Narode crce sinoc 9800GT oc verzija tacnije (GV-N98TOC-1GH) iz cista mira ustao sam od kompa 2 min otiso po casu vode u kuhinju kad se vratio crn monitor je prvo tripovao monitor, windows, napajanje, memorija sve drugo samo ne nju kad ono majkala ona ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.