Ne znam zato i pitam.Cena im je za 2 000 niza nego modelima sa ddr 5 memorijom.Pa,pomislih u cem je stvar..Da li je bas tolika razlika da je 20% jeftinija.
Isplati se verzija sa ddr5 memorijom, mislim na 6570. Imaju 128-bitni bus, ali ddr5 je to sto ih izvlaci, pa imaju protok kao neke 256-bitne karte. Gledaj samo te sa ddr5 memorijom, ove sa ddr3 su dosta sporije (ako ti treba iskljucivo za gaming), ne isplate se...
:: Ne znam zato i pitam.Cena im je za 2 000 niza nego modelima sa ddr 5 memorijom.Pa,pomislih u cem je stvar..Da li je bas tolika razlika da je 20% jeftinija :: :: ::
I mene interesuju te karte a nigde nema benchmarka. Nema cak ni za one sa gddr5 niti za 6770.Vido sam neke rezultate (za 6770) i dosta mi tu stvari nisu jasne. E sad jedino što mogu da ti kažem je da bi razlika u memoriji trebala da bude nekih 20-25 posto što je u svakom slucaju i dalje bolje nego li 5670 za nekih 30 posto kolko sam ovako odokativno mogo da sracunam)
Postoje i 5670 karte sa DDR3 memorijom, čuo sam od onih što su ih kupili da su grozno osakaćene, 9600GT koju možeš ovih dana za 30e da nađeš ih šije uzduž i popreko.
A sad, da li je i tako olešena 6750 i dalje jača od 5670 - nemam pojma. Iskreno, nemam veze šta im to sve treba i ne znam kako amd svojim partnerima dopušta ovakve stvari koje samo dodatno zbunjuju korisnike.
GA, MSI, Asus, Powercolor i Sapphire nemaju na njihovim sajtovima 6750 sa DDR3, vrlo je moguce da je greska, mozda je 6570 ili nije ddr3, sad sam bacio pogled jer mi je bilo jako sumnjivo.
Pozovi Emmi i detaljno se raspitaj. Operator je svojevremeno govorio za tu kartu da je u stvari DDR5 ali da treba da joj se flesuje BIOS da bi to i postala. Ali meni nikako ne ulazi u glavu sto bi neko DDR5 reklamirao kao DDR3, i samim tim sebi pucao u koleno. Jos nesto, DDR3 memorija je duplo sporija od DDR5, i to ima svoje posledice sto se tice performansi bez sumnje...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.