Kupljena je kartica Asus Nvidia 7600 GS /silent pre mesec dana i do danas nisam resio problem. U pitanju je zakucavanje kompa. Znaci radi neko vreme i onda bukvalno zamrzne sliku. Restart ne pomaze vec moram fizicki da ugasim. Vidim da temperatura graficke kod kucanja varira od 59-64 c. Napajanje je Frontier 400W. kupio sam 90cm Chieftec ventilator za kuciste koji sam postavio sa zadnje strane odmah ispod napajanja ne bi li izvlacio toplotu,ali mrka kapa.Proverio sam i memoriju sa memgold i sve je ok.Probao sam i da promenim driver za graficku , stavio sam stari 91. proban i poslednji 93 i opet nista. Kuciste mi je Frontier koje nema opciju da postavis ventilator sa strane da bi duvao u graficku. Probao sam da menjam i latencu memorije, smanjivao na AGP 4x, ( nisam nista klokovao ) i ne vredi. staru karticu Nvidia 5200 komp radi ok. Doduse nisam probao karticu na nekom drugom kompu, moracu i to da probam. Nego ima li u ovom gradu da se kupi ventilator za pasivne graf. karte. Nasao sam jedan Zalman ali on je nesto uradjen kao ploca koja ima neke cevcuge na sebi... Ja sam vise za klasican cooler, daj mi krug i lopatice pa nek vrti..... Pomagajte ljudi ako boga znate
Probaj ti lepo kartu na drugom kompu, ako je i tamo isti problem, nema sta, reklamacija! A sto se tice napajanja, i da jeste i da nije problem u njemu, definitivno treba da ga promenis, ono je srce svega, ako zelis stabilan i siguran rad ostalih komponenti moras da imas i dobro(kvalitetno) napajanje!
imao sam club 3d na ploci sa agp 4x, cooler master 350 w , 3 hdd-a, 2 pci karte i radila je stabilno(clokovana 54c). Dali si joj povezao napajanje?Probaj neko bolje napajanje, cini mi se da traza min. 360w,mada vidish da radi i sa slabijim..
100 posto ti je napajanje imao sam i ja isti problem sada sam pazario lc power od 550 w i problema vise nema...cudi me da i to pokrece ....kupi bolje napajanje
Imam MSI 7600 GS AGP imao sam sa njom grejala se na nekom sugavom napajanju 78 u normalnom radu doka kod opetercenja resetuje komp a prelazila je i 87... Kupio sam chiftec 450 wati malo se manje grejala islo je od 66-78 ali opet nije moglo da se igra normalno...Promenio sam kuciste Uzoe sa Chiftec i na stranici koja se otvara ugradio sam jedan ventilator da duva na grafikcku direktno sad po maksimalnim opterecenjem igranja guilda, wow, CoD2, (radi u igraonici) ne prelazi 45-50....Ja bih ti savteovao i jedno i drugo da probas.....meni je tek posle ugradnje oboje resilo problem. SRECNO!!!!!
Nije da vodim neku statistiku,ali u zadnje vreme 90% ljudi koji su mi prijavljivali nekakav problem sa karticama su imali neku silent varijantu... Mislim da je od tih tihih kartica isplatljiva jedino Geinward SilentFX koja ustvari ima poprilicno veliki kuler samo sto radi na malom broju obrtaja...
Pre svega frontier napajanje nije neka sreća i ne može se porediti sa CoolerMasterom kao ni Florida sa Ford Fokusom iako su ista klasa. Dve stvari treba da se urade: 1. promeni napajanje sa nekim LC-power, CoolerMaster, Chieftec, Antec... snage od 400w koje kasnije nećeš prodavati, nego prebacivati iz kompa u komp. 2. pošto je silent varijanta u pitanju podrazumeva se da je promaja u kućištu (cirkulacija vazduha) dobro rešena, ali u glavnom nije pa ljudi dodaju ventilatore. Kako si to već uradio - nadaj se da će kvalitetno napajanje odkloniri problem, ako ne onda kupi celo kućište u A klasi - predlog ANTEC NSK4400 - 7.200,00 din uz koje dobijaš originalni sertifikat sa trogodišnjom garancijom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.