Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
IPS LED MONITOR
STRANA 1 OD 2  
banee011 IPS LED MONITOR 21.09.2011. 20:19 T38526

status: user
broj poruka: 124
Sta mislite za LG IPS236V-PN LED, da li neko ima isti i kakva su iskustva?

I da li imate preporuku za neki ips led u tom cenovnom rangu ~200e.

Pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: IPS LED MONITOR 21.09.2011. 20:41 #361917

broj poruka: 12796
To je jedan jedini IPS LED... Bolje čekaj Dell U2412M...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

:: Sta mislite za LG IPS236V-PN LED, da li neko ima isti i kakva su iskustva
::
:: I da li imate preporuku za neki ips led u tom cenovnom rangu ~200e
:: Pozdrav
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
dautovic ... 21.09.2011. 20:48 #361919

broj poruka: 2855
Ima ga jedan korisnik koji posecuje forum, oduseljven je, mozda ce se i on javiti pa potvrditi.

Sjajan monitor i dizajn i kvalitet prikaza, LED, 5ms odziv...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: IPS LED MONITOR 22.09.2011. 00:20 #361965

broj poruka: 9121
A koliko ce taj Dell da kosta :) ?

Pozdrav!

:: To je jedan jedini IPS LED... Bolje čekaj Dell U2412M..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
:: :: Sta mislite za LG IPS236V-PN LED, da li neko ima isti i kakva su iskustva
:: ::
:: :: I da li imate preporuku za neki ips led u tom cenovnom rangu ~200e
:: :: Pozdrav
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
vuk125 Re: IPS LED MONITOR 22.09.2011. 00:33 #361967

broj poruka: 2929
Nista pozitivno licno ne milsim. plastikaner kao plastikaner sija sljasti bljesti vise lici na vaznu.
Ako hoces monitor a da l.ici na monitor onda nesto od ovih firmi da gledas: Dell. HP,NEC(nema ih kod nas steta). I ako imas kesa
eventualno ASUS PA246Q
Ostale staklaste modele zaobidji jedino ako na poklon dobijes.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
mkukic ... 22.09.2011. 00:40 #361968

broj poruka: 2591
Imam taj monitor i samo reci hvale. Specifikacije si video, nema potrebe da ih ovde navodim... Sjajan monitor!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

djokosrb Poslusaj 22.09.2011. 01:26 #361976

broj poruka: 6876
Kukica,i uzmi ,,plastikanera``,a sta ne-vlasnici doticnog modela pricaju,ne smatraj merodavnim,to ti je moj savet,posle svega vidjenog na ovom forumu,koji polako tone.

MaliAbner Sacekaj joz malo da se pojavi taj DELL 22.09.2011. 08:19 #361993

broj poruka: 7769
Ako nista drugo ima taj 16:10 odnos stranica i to prilicno znaci...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Ganedra ViewSonic VP2365-LED IPS 22.09.2011. 10:14 #362015

broj poruka: 113
Nije plastikaner, mat crna boja, mogucnost podesavanja po visini i pivot mod od 90 stepeni. Stvarno je ekstra odradjen... Cena sa popustom 18700.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1075997

Daum ... 22.09.2011. 10:23 #362020

Piano black sjajna plastika je najgori mogući materijal za monitor...

imarkovic Re: IPS LED MONITOR 22.09.2011. 10:50 #362023

broj poruka: 19012
zasto bi uopste jurio IPS LED, zasto ne uzmes neki IPS bez leda, koj ce ti

vuk125 Re: Re: IPS LED MONITOR 22.09.2011. 10:54 #362024

broj poruka: 2929
To se i ja pitam, a pored ovoga
http://www.itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2311h/comp_comp_monitor/177/2519
za ove pare ne vredi ni pogledati taj LG.

:: zasto bi uopste jurio IPS LED, zasto ne uzmes neki IPS bez leda, koj ce t
:: :: Sta mislite za LG IPS236V-PN LED, da li neko ima isti i kakva su iskustva
:: :: I da li imate preporuku za neki ips led u tom cenovnom rangu ~200e
:: :: Pozdrav
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
dautovic Re: Re: Re: IPS LED MONITOR 22.09.2011. 11:42 #362027

Tvoje misljenje...

dizajn, LED pozadinsko i manji odziv su na strani LG.

@Daum, bas me zanima zasto je sjajna plastika najgora za monitor? lepo te pitam nista nadrkano ili sakrkasticno, stvarno me zanima. imao sam dosta glossy moniota i pored toga sto izgledaju sasvim lepo(svakom su lepe razlicite stvari) nema bojazni od otisaka jer je to ipak monitor ne pipas ga toliko cesto...da je taj DELL lep monitor pa i da kazes nesto...

:: To se i ja pitam, a pored ovog
:: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2311h/comp_comp_monitor/177/251
:: za ove pare ne vredi ni pogledati taj LG
:: :: zasto bi uopste jurio IPS LED, zasto ne uzmes neki IPS bez leda, koj ce t
:: :: :: Sta mislite za LG IPS236V-PN LED, da li neko ima isti i kakva su iskustva
:: :: ::
:: :: :: I da li imate preporuku za neki ips led u tom cenovnom rangu ~200e
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
djokosrb Dauutovicu,to i mene zanima? 22.09.2011. 11:47 #362028

tri drugara imaju ,,plastikanere`` -(sjajna plastika)vec duze vreme,i jedino sto mogu da kazem je da izgledaju veoma lepo.
Inace,svestan sam da je lepota subjektivna stvar,ali realno,tog della vadi cena.

gile23 ... 22.09.2011. 11:56 #362029

Ja imam monitor sa glossy plastikom i pored njega `klasicni` Samsung Sync Master 713N, subjektivno meni je lepsi ovaj sa Glossy plastikom. Licno mi je najlepsi Apple Thunderbolt Display, a i on fura Glossy fazon ?

Pozdrav!
imarkovic Re: Dauutovicu,to i mene zanima? 22.09.2011. 11:56 #362030

broj poruka: 19012
evo jednog totalno suprotnog misljenja.. glossy monitor jeste lep, sljasti sav, oci da ti ispadnu.. ali to traje samo prva 2,3 dana.. pre svega ne smes da ga pipnes jer odmah ostane otisak.. rekordnom brzinom skuplja prasinu, koju moras STROGO da vodis racuna cime ces da brises.. jer zbog sastojaka sredstva za ciscenje mozes slucajno da izgulis tu glossy povrsinu, da zamrljas i u najgorem slucaju da se iscimas od ribanja da bi izgledalo cisto.. to sve NE POSTOJI na mat povrsinama, daleko teze skuplja prasinu itd.. i meni je recimo MAT mnogo lepsi fazon nego piano finish. Dell je inace po dizajnu monitor bas po mom ukusu. A LED je toliko izvikan da ja nemam reci, stvarno ljudi napravise slona od komarca, jeste bolje pozadinsko osvetljenje, ali brate ne toliko..

:: tri drugara imaju ,,plastikanere`` -(sjajna plastika)vec duze vreme,i jedino sto mogu da kazem je da izgledaju veoma lepo
:: Inace,svestan sam da je lepota subjektivna stvar,ali realno,tog della vadi cena
djokosrb Pa nzm 22.09.2011. 11:59 #362031

Meni su ti gloosy lepshi,to da je LED izvikan to je apsolutno tacno,slicno kao dx 11 u igrama.

dautovic ... 22.09.2011. 12:00 #362032

@djokosrb

Pazi ovde je problem na forumu sto su neki ljudi zatucani u smislu da robuju brendovima....

Intel, nVidia, Asus, DELL, Logitech, ostali ne postoje ili su smece...

Imam dell laptop vise klase na kom je LG monitor - gde ces vecu ironiju :)

A sto se glossy plastike tice, nema tu nekog objasnjenja, moje pitanje @Daumu je vise bilo retoricko, u svakom slucaju meni licno je LG iz ove teme neuporedivo lepsi od DELL iz ove teme, a o kvalitetu mogu da sudim iskljucivo po specifikacijama jer nisam video nijedan uzivo...E sad da li je nekom mala stvar 5ms odziv u odnosu na 8ms i LED pozadinsko to ne znam, meni licno ne bi bila kad bi se odlucivao za neki do ovih, tu je kompetentan @mkukic koji ima pomenuti LG.

@ igore brate izvini ali SERES KO FOKA!!!! :D ko zna koliko godina u nazad imam monitore sa piano/glossy plastikom i totalno suprotno iskustvo imam...niti je nestajao sjaj, niti su vise skupljani prasinu, kod kucista i nekih periferija i ja podrzavam mat ali kod monitora nema potrebe izbegavati...ja sam koristio onaj antistatik sprej i minimalno je privlacio prasinu...ovo za LED se donekle slazem ali ako mozes da uzmes sa LED osvetljenjem zasto ne bi, nije ono minus nego plus...

Ako su ti masni prsti zaprljaces i mat palstiku da se ne lazemo...

solaja777 ima ona reklama nije sve jedno 22.09.2011. 12:39 #362039

broj poruka: 3277

Konkretno imam Samsung XL2370 i imao sam priliku probati LG E2360V-PN - znaci monitor do monitora, oba LED a razlika ogromna u korist XL2370-naravno u prikazu slike, kontrasya, ostrine, boja itd..., jednostavno nebo i zemlja, naravno LG je dosta jeftiniji ali daleko slabiji
Ishmerish Ako se jos neko uhvati za odziv na ebenim IPS 22.09.2011. 12:43 #362040

broj poruka: 7285
panelima ima da se iznabadam cakijom, da ne prave zvucnike od mene !!!

Koliko puta treba reci da odziv na IPS-u nije isto sto i odziv na TN-u ???????

Plus ajd da vidim samo jednog ratnika ma koliko pogubljen bio(a ima ih ovde bas) koji ce da mi prezentuje makar i naznaku ghostinga pri 8ms odzivu???

To sto ljudsko oko ```moze``` da registruje sve preko 2ms, ne znaci da ste ebeni sokolovi !!!

Sad ce da me razapnu al moram :)))

LG je monitor koliko je i LC napajanje, nije lose ali zna se gde mu je mesto...

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

dautovic Re: Ako se jos neko uhvati za odziv na ebenim IPS 22.09.2011. 12:59 #362046

Nisi ti sokole svestan sta utrenirano oko moze da vidi, posebno kod FPS igraca, osete se i najamnje trzavice i `duhovi`...ali glupo je raspravljati sad o tome...

A posto su ovde vecina korisnika gejmeri, ne vidim ama bas nikakvu potrebu za socijalnim dell ips monitorom...sto kaze@ imarkovic jednom prilikom, uzme se neki viewsonic sa 2ms ozivom i udri po igrama...vi dizajneri kupujte IPS-ove od 165e...za te pare nema krsten TN a ne...

Jedan period pre 1.5 godinu sam koristio intenzivno na tadasnjem poslu Samsung ips oznake se ne mogu setiti pocije sa F cini mi se...imao je 8ms, TO JE BILO STRASNO!!! skrolujes tekst u word i krivis se od smeha...

A sto se LG-a kao brenda za monitore tice, ne bi nista vise napisao od onoga u prethodnom postu(prvi deo posta) LG je na ovom polju jedan od najboljih...i po inovacijama i po kvalitetu i po duzini garancije, ali takve stvar iobjasnjavati na ovakvom forumu nema smisla, jer je ovaj forum zahvaljuju nekolici izgubio smisao...

:: panelima ima da se iznabadam cakijom, da ne prave zvucnike od mene !!
:: Koliko puta treba reci da odziv na IPS-u nije isto sto i odziv na TN-u ??????
:: Plus ajd da vidim samo jednog ratnika ma koliko pogubljen bio(a ima ih ovde bas) koji ce da mi prezentuje makar i naznaku ghostinga pri 8ms odzivu??
:: To sto ljudsko oko ```moze``` da registruje sve preko 2ms, ne znaci da ste ebeni sokolovi !!
:: Sad ce da me razapnu al moram :))
:: LG je monitor koliko je i LC napajanje, nije lose ali zna se gde mu je mesto..
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Daum ... 22.09.2011. 13:10 #362049

Ja iz svog iskustva ne podnosim glossy površine na monitorima. Otisci se hvataju kad uključujem monitor, a prašina se lepi konstantno, bukvalno da svaki dan sam morao da ga čistim, dok posle par meseci nije imao gomilu površinskih ogrebotina.

TV mi je isto sa glossy ramom, prašine i ogrebotina ima na pretek.

Rekao sam šta sam mislio iz ličnog iskustva, ne tvrdim da sam u pravu jer iznosim samo svoj ukus...

Što se tiče IPSa, ko ga nije video ne može ni da ga pljuje da se ne lažemo... Ovo je E-IPS i kao takav nije za nikakve dizajnere niti ljude koje rade sa štampom. Poenta ovog panela je da se spusti cena i uštedi na Adobe gamutu boja koji znači pri štampi ali ne znači ništa u svemu ostalom...

gile23 ... 22.09.2011. 14:26 #362065

@dautovic Samsung F2380 je u pitanju, pazi ja sam igrao igrice na 8ms i presao na 2 ms, znas sta znaci nema razlike :) ?

Nalaze mi se jedan pored drugog Samsung P2370 i 713N prvi ima 2ms odziv drugi 8ms odziv, razliku u kvalitetu prikaza kod ova dva monitora ne da ne primecujem nego je pravo da ti kazem i nema. Gledam oba na daljini od ~30 cm, svaki dan vec godinu dana.

Ti ako si primetio razliku super, ali vecina ljudi u mom okruzenju kao i ja razliku izmedju 8ms i 2ms ne primecuje :).

@daum hvataju se otisci, ali ti ces da ih primetis bas ako hoces, ako ih ja ne primetim sa 30 cm daljine onda sta reci dalje. Inace skupljaju prasina je na njima mnogo vidljivija nego na mat monitorima, to moram da priznam :).

Pozdrav!
pastirko led ili ne 22.09.2011. 14:52 #362073

broj poruka: 242
pozdrav
Zadnjih par dana imao sam slican problem, da li uzeti IPS ili Led IPS....Na kraju sam otisao u prodavnicu i stavio jedan pored drugog....Uzeo sam samo IPS. Dok ne vidis da tim bacanjem para ne dobijas nista osim da crna boja sara mnogo....Iskreno preporucujem da prvo pogledas uzivo monitor sto kupujes.

Daum Re: led ili ne 22.09.2011. 14:57 #362074

Jesi podesio kontrast i osvetljenje identično na oba, i jesi isti materijal puštao na oba?

Nešto mislim da nisi...

:: pozdra
:: Zadnjih par dana imao sam slican problem, da li uzeti IPS ili Led IPS....Na kraju sam otisao u prodavnicu i stavio jedan pored drugog....Uzeo sam samo IPS. Dok ne vidis da tim bacanjem para ne dobijas nista osim da crna boja sara mnogo....Iskreno preporucujem da prvo pogledas uzivo monitor sto kupujes
philaemos ... 22.09.2011. 15:09 #362079

broj poruka: 2743
Meni je lepsi LG IPS231P, isti je spec kao i IPS236V samo je mat.
Isto tako i Viewsonic VP2365-LED ili Dell u2311h.
Svi su ti oko 200 eura, osim Dell-a (koji pritom ima CCFL umesto LED osvetljenja).
Uostalom, vidi sva 4 modela, pa uzmi onaj koji ti se najvise dopadne, samo nemoj da kupujes monitor sa TN panelom.

Demon to some. Angel to others.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs