U zadnjih par dana desava se sledeca pojava. Na monitoru slika odjednom postane zelena preko celog ekrana, to nekad traje minut a nekada i po pola sata sat i onda se vrati na normalne boje. Da li je monitor na putu za vecna lovista ili je graficka u pitanju? Monitor je crt samsung 795 a graf je ati 9600xt. Ono jeste da je masina stara ko biblija ali sve ove godine je sljakala kao singerica.
Poneki put postoje problemi koji se ne rešavaju dopisnim putem.Sigurno je da postoji kvar.Za ovo tvoje uzrok može biti mnogostruk.Savetujem ti da potražiš stručnu servisnu pomoć.Ukoliko želiš možeš se javiti i meni da otklonimo to ili bar da 100% identifikujemo kvar, pa da znaš na čemu si.Pozdrav-dugogodišnji iskusni serviser.Miša 063343622
Povezi monitor sa drugim kompom pa probaj. Ako sve radi dobro onda je najverovatnije graficka, pa ne bi bilo lose da i nju testiras na nekom drugom kompu...
+1 Ili monitor ili grafa. Ides sistemom eliminacije. Najlakse je da prikljucis neciji 100% ispravni monitor na svoj komp.
:: Povezi monitor sa drugim kompom pa probaj :: Ako sve radi dobro onda je najverovatnije graficka, pa ne bi bilo lose da i nju testiras na nekom drugom kompu.. :: :: http://goo.gl/FS72A :: ::
Negde se gubi crvena boja. Moguce, los kabel, trimer za RED u monitoru ili hladan lem negde na relaciji RGB modula i plocice na ekranu, a najverovatnije tranzistor na plocici na ekranu, usled grejanja.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Momčino.......JOŠ JEDNOM TI NAPOMINJEM.........UZROK MOŽE BITI MNOGOSTRUK...mislim da ćeš samo izgubiti vreme i živce samostalno tragajući poneki put za `fantomskim` kvarovima.Saveti i predlozi su dobrodošli ali ti treba da REŠIŠ problem a ne da se zezaš...........svi mi koliko toliko laički poznajemo lekove a lekari ipak nikad ne savetuju samostalno uzimanje antibiotika.......pozdrav-serviser
Dobro bre covek kapiramo da si serviser i da trazis musterije ovde, ali decko se obratio za pomoc i nek proba par saveta, to ga bar nista ne kosta...
Kao sto su mu vec rekli ljudi mozda je monitor (proba sa ispravnim monitorom) mozda je grafika (proba sa ispravnom grafikom) mozda ga jebe i mini adapter kojim spaja grafiku sa monitorom
I verovatno jeste nesto od ta tri. Kad ovo isproba i opet se desava isto(a to ga nista ne kosta) tad nek nosi na servis jer je onda ko zna sta.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Momčino.......JOŠ JEDNOM TI NAPOMINJEM.........UZROK MOŽE BITI MNOGOSTRUK...mislim da ćeš samo izgubiti vreme i živce samostalno tragajući poneki put za `fantomskim` kvarovima.Saveti i predlozi su dobrodošli ali ti treba da REŠIŠ problem a ne da se zezaš...........svi mi koliko toliko laički poznajemo lekove a lekari ipak nikad ne savetuju samostalno uzimanje antibiotika.......pozdrav-servise :: :: ::
Ne juri se ovde posao prijatelju kako ti kažeš.......ja momku samo savetujem da ne gubi mnogo vremena.....25 god. radim servis komjutera i znam našta se sve nailazi a amater mora da ima i uslova za probe a i ver. znanja......a oko `hvatanja mušterija` ovde.........neće se niko najesti hleba ko ovde traži zaradu
Ovo ne moze biti ni `F` od fantomskog kvara i uzrocnika je jako malo u ovom slucaju. Vec sam napisao ono sto sam 99% siguran da ce mu resiti problem. G.karta u ovom slucaju ne moze biti uzrok, sem da je konektor poceo gubiti kontakt usled akanja i cupanja kabla...Neka promeni kabel i ako se ponasa isto, neka da jedan malo jaci samar monitoru i znace da je problem hladan lem ili zaprljan trimer koji regulise RED. Naravno, ako se covek ne razume, odnece ga u neki servis da mu to preleme i godovo.
u pitanju prepucavanje, nego ako covek trazi pomoc korektno je dati mu par saveta sta bi mogao BEZBEDNO da pokusa, a naravno ako to ne uspe pravac servis.Pozdrav !!!
Bas tako kao sto kaze Xbane, moze da proba par banalnih stvari pa posle nek tera u servis, takve savete je i dobio, a ti si mu odmah NE NIKAKO , NOSI TO ODMAH U SERVIS fantomski kvar ,JA SAM SERVISER evo ti broj...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: :: u pitanju prepucavanje, nego ako covek trazi pomoc korektno je dati mu par saveta sta bi mogao BEZBEDNO da pokusa, a naravno ako to ne uspe pravac servis.Pozdrav !! :: ::
.....drugari toliko pljujete ovog servisera.....čovek je profesionalac i normalno je da tako gleda na stvari....profesionalno, a ruku na srce i u pravu je....ne zamerite....mislim da nije loše mislio......i ja se bavim servisiranjem i mislim da amaterizam i samostalno servisiranje kompova ne idu zajedno. I da čovek po savetima sve odradi i zaključi da mora u servis opet je gubio vreme..zar ne?Ima raznih servisera to je tačno ali većina neće uzeti pare samo da kažu čoveku šta je u pitanju.......ja ovog servisera lično ne poznajem ali možda će nekome zatrebati.......nemojmo se zamerati zbog nekih reči
Pogotovo sto imate `slican` stil pisanja sa tim ....... tackama u sred recenica. Ja npr. sam kod devojke imao problem sa rozom slikom , a sve sto sam uradio je promena prikljucka na karti , dakle ubo sam monitor u drugi prikljucak i nikad vise monitor nije bio roze boje...
Ovo je slican slucaj , poenta je AKO MOZE DA PROBA PAR STVARI ZA DZ , zasto da to ne uradi? A ovaj se odmah trpa i daje broj telefona, sad jasnije?
Hvala EKO ali nije mi potrebna podrška-zaštita.........svako ima pravo na svoje mišljenje pa i ovi drugari............ja se ne ljutim.Ja radim velike i ozbiljne poslove tako da mi nije cilj da na sitnim stvarima uzimam kintu ili se na ovaj način protežiram u poslu.Mislio sam ono što je i kako je najbolje da čovek reši problem.Naravno ni ja mu nebih uzeo novac za detektovanje kvara....ali pustimo to........neka se čovek snađe io to je to
Pogotovo sto imate `slican` stil pisanja sa tim ....... tackama u sred recenica. Ja npr. sam kod devojke imao problem sa rozom slikom , a sve sto sam uradio je promena prikljucka na karti , dakle ubo sam monitor u drugi prikljucak i nikad vise monitor nije bio roze boje...
Ovo je slican slucaj , poenta je AKO MOZE DA PROBA PAR STVARI ZA DZ , zasto da to ne uradi? A ovaj se odmah trpa i daje broj telefona, sad jasnije?
:: Hvala EKO ali nije mi potrebna podrška-zaštita.........svako ima pravo na svoje mišljenje pa i ovi drugari............ja se ne ljutim.Ja radim velike i ozbiljne poslove tako da mi nije cilj da na sitnim stvarima uzimam kintu ili se na ovaj način protežiram u poslu.Mislio sam ono što je i kako je najbolje da čovek reši problem.Naravno ni ja mu nebih uzeo novac za detektovanje kvara....ali pustimo to........neka se čovek snađe io to je t :: :: ::
Pa ako pokretac teme ne zna/ne moze da izvuce iz ladice drugi VGA kabel i spoji ne bi li mu kvar iscezao, onda moze zajedno sa Dexterom da trazi kanapce:)). Naravno da se ne pljujemo ovde, vec pokusavamo coveku da ukazemo na moguc uzrok i da ga ovako `iz fotelje` ako je ikako moguce resi. Ne zivimo svi nadomak nekog PROVERENOG servisa i neko treba i po 50-ak km da predje i neretko da ga i oderu, jer se ne razume i mogu da mu kazu da je riknuo i proc sve sa plocom, a taj isti ne zna ni lemilicu da ukljuci, jer servisira, odnosno bode nasumicno ispravne komponente, pa kad proradi, ` e to je bilo riknulo` i naplate mu komponentu i `ruke` neku nenormalnu cifru, jer servisira racunare, a ne tamo neke ves masine, ccc
:: :: .....drugari toliko pljujete ovog servisera.....čovek je profesionalac i normalno je da tako gleda na stvari....profesionalno, a ruku na srce i u pravu je....ne zamerite....mislim da nije loše mislio......i ja se bavim servisiranjem i mislim da amaterizam i samostalno servisiranje kompova ne idu zajedno. I da čovek po savetima sve odradi i zaključi da mora u servis opet je gubio vreme..zar ne?Ima raznih servisera to je tačno ali većina neće uzeti pare samo da kažu čoveku šta je u pitanju.......ja ovog servisera lično ne poznajem ali možda će nekome zatrebati.......nemojmo se zamerati zbog nekih reč :: ::
Lik pravi duple naloge , prica sam sa sobom i brani sam sebe.
Neka ga , zna sta smo hteli da mu kazemo da se ne treci za sve kod servisera, inace vidim da si u toku za besenje konopac i ruzne uzasne kablove , imas ti neki udoban kanap za oko vrata + da je svetleci da se obesim U Lepi Sale stilu?
:: Pa ako pokretac teme ne zna/ne moze da izvuce iz ladice drugi VGA kabel i spoji ne bi li mu kvar iscezao, onda moze zajedno sa Dexterom da trazi kanapce:)). Naravno da se ne pljujemo ovde, vec pokusavamo coveku da ukazemo na moguc uzrok i da ga ovako `iz fotelje` ako je ikako moguce resi. Ne zivimo svi nadomak nekog PROVERENOG servisa i neko treba i po 50-ak km da predje i neretko da ga i oderu, jer se ne razume i mogu da mu kazu da je riknuo i proc sve sa plocom, a taj isti ne zna ni lemilicu da ukljuci, jer servisira, odnosno bode nasumicno ispravne komponente, pa kad proradi, ` e to je bilo riknulo` i naplate mu komponentu i `ruke` neku nenormalnu cifru ::
Grešiš.Mislim da je onaj serviser napisao gore da radi 25godina što znači da je stariji bar ajde 45 a ja imam 29 godina i zovem se Zoran.Ma što bi se neko zekio sa dva naloga
Inace meni se jednom restartovao komp, moze da bude sve i svasta, kojeg servisera preporucujes?
:: Grešiš.Mislim da je onaj serviser napisao gore da radi 25godina što znači da je stariji bar ajde 45 a ja imam 29 godina i zovem se Zoran.Ma što bi se neko zekio sa dva nalog :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.