Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dell UltraSharp U2412M
STRANA 1 OD 2  
Alexva Dell UltraSharp U2412M 18.09.2011. 23:06 T38467

status: user
broj poruka: 134
Ljudi ima li negde ovaj monitor da se kupi kod nas?lepe karakteristike ( 1920x1200,
eIPS panel, malo lošiji odziv 8 ms, LED ) očekivana cena oko 235e!
Po Vašem mišljenju da li uzeti ovaj ili HEWLETT PACKARD LA2405wg cena isto oko 235e?

Da dodam pošto vidim da dosta ljudi se raspituje za ventilatore za kućišta pored nove matične GIGABYTE GA-990XA-UD3 ( opasno dobra ploča ) batica mi je ubacio i tri BLUEBERRY CF140254 140 mm lep protok vazduha, jedva da se čuju oduševljen sam apsolutno isplativi 200 dinara.i ja sam hteo da ubacim te Noctue ali posle dugog ubeđivanja od strane ortaka koji se mnogo bolje razume u te stvari i kada sam se uverio kako ovi od 200 dinara rade ne pada mi na pamet!takođe stižu i 2 ALPENFöHN 140 mm, 2 Artic Cooling F12 PWM i 1 SCYTHE Slip Stream 120mm SY1225SL12M njih sam naručio na svoju ruku pre nego što sam i saznao za ove Blueberry ( i dobio grdnju od batice Miloša :) ) pa ćemo uraditi kad nađemo vremena jedan mali testić navedenih vantilatora i matične ploče siguran sam da će i to dosta ljudi zanimati.pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 18.09.2011. 23:10 #360778

broj poruka: 12796
Baš fino deluje po specifikacijama, a i cena je ok. Ako stigne ja bih menjao verovatno ovaj u2311h, ionako sam hteo dva da stavim jedan do drugog, a dve 24-ke sa 1920x1200 su još bolje... Pogotovo što je još i LED na sve to...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

djokosrb Ocekivana cena mozda negde preko grane 18.09.2011. 23:42 #360802

broj poruka: 6876
Kod nasih lopova bice bar 50e vishe ,pazi sta ti kazem.

mkukic ... 18.09.2011. 23:47 #360804

broj poruka: 2591
Pa da bude i 50e vise to je oko 285e. Koji je razlog onda ceni modela U2310 od 385e kada ima iste specifikacije kao i ovaj, a pri tom nema LED pozadinsko osvetljenje?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Bobi4ever Alexva 19.09.2011. 00:25 #360820

broj poruka: 4879
Taman i meni treba da stignu Coolink pa mozemo i te da uvrstimo ako si iz Bg-a. :)
mkukic, cena je veca zbog boljeg IPS panela, da kazem full IPS panela, za razliku od eIPS.
Progooglaj malo. :D

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Kingston HyperX 2x2gb 1600mhz
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

Alexva Re... 19.09.2011. 00:57 #360840

nisam iz Bg-a iz Valjeva sam ali nešto ćemo se već dogovoriti :).ovaj Dell mi izgleda kao moja sledeća kupovina ( ne znam koliko samo utiče malo veće vreme odziva od 8 ms na filmove,igrice...) hteo sam da uzmem ovu novu Viewsonic-ovu 27-micu ali jednostavno ne podnosim 16:9 odnos strana deluje mi totalno ne prirodno zato sam i čekao sa kupovinom monitora a izgleda da će sad to da se isplati :)

Bobi4ever Re: Re... 19.09.2011. 01:14 #360847

Pisao je bas skoro neki lik koji ima monitor od 2ms, TN panel i Dell sa eIPS panelom od 8ms, dva povezana i jedan pored drugog, kaze da nema razlike u brzini tj ghostinga, sem sto Dell zbog svog panela daje lepse boje i ugao vidljivosti, nisam gledao taj Viewsonic a slazem se za 16:9 odnos, meni deluje nekako razvuceno u odnosu na moj Samsung 16:10 od 22 inca. :) Sacekaj malo sa kupovinom monitora, stalno padaju cene i stalno izlaze napredniji modeli.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: nisam iz Bg-a iz Valjeva sam ali nešto ćemo se već dogovoriti :).ovaj Dell mi izgleda kao moja sledeća kupovina ( ne znam koliko samo utiče malo veće vreme odziva od 8 ms na filmove,igrice...) hteo sam da uzmem ovu novu Viewsonic-ovu 27-micu ali jednostavno ne podnosim 16:9 odnos strana deluje mi totalno ne prirodno zato sam i čekao sa kupovinom monitora a izgleda da će sad to da se isplati :
::
sSHarK Re. Dell UltraSharp U2412M 19.09.2011. 08:04 #360868

broj poruka: 990

http://goo.gl/AGDsR - jeftin ferrarri ne po100i, VAljevcu 1!

- u subotu mi stigao mali, 16:9 nije tako loše s`obzirom da nismo kiklopi, zemo,
al` šta god/kad god da uzmeš `oladićeš pivo i kalibrator stiže na kućnu adresu...

2zz&l@tz -> p0t€RRn&tz@ -> k@PH€z

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 19.09.2011. 08:52 #360871

broj poruka: 4266
@Bobi4ever
Nije bas tako.
U2311H sa ITM matricom je dobar(od6. 5ms do 9.2 ms), ali kod nas cesci sa ODS matricom(7.4ms do 9.6ms), a ispak jos dosta brzi od U2412M(od 8 do 10 ms). Provjereno sa response calibration-om. Plus na U3211H nema zabadanja matrice, tj. da se sledi na 1do 2 s, a kod U2412M ima. Kod U2411M ne znam koja je matrica, nisam ga rastavljao.
operator

Scyter Re: Dell UltraSharp U2412M 19.09.2011. 09:03 #360872

broj poruka: 8138
Pricao sam o pomenutom ventu u ovoj temi: http://bit.ly/rqHSTX

Takodje sam prezadovoljan, zanima me gde si ga nabavio, hocu da uzmem jos dva komada, ali ga nema ni ispod zemlje!

Inace, sto se tice monitora, ovaj je moj sledeci definitivno. Pod uslovom da ne kosta vise od 250e. Ako bude bio skup, onda idem na ovaj: http://bit.ly/qFOlxB

:: Ljudi ima li negde ovaj monitor da se kupi kod nas?lepe karakteristike ( 1920x1200
:: eIPS panel, malo lošiji odziv 8 ms, LED ) očekivana cena oko 235e!
:: Po Vašem mišljenju da li uzeti ovaj ili HEWLETT PACKARD LA2405wg cena isto oko 235e
:: Da dodam pošto vidim da dosta ljudi se raspituje za ventilatore za kućišta pored nove matične GIGABYTE GA-990XA-UD3 ( opasno dobra ploča ) batica mi je ubacio i tri BLUEBERRY CF140254 140 mm lep protok vazduha, jedva da se čuju oduševljen sam apsolutno isplativi 200 dinara.i ja sam hteo da ubacim te Noctue ali posle dugog ubeđivanja od strane ortaka koji se mnogo bolje razume u te stvari i kada sam se uverio kako ovi od 200 dinara rade ne pada mi na pamet!takođe stižu i 2 ALPENFöHN 140 mm, 2 Artic Cooling F12 PWM i 1 SCYTHE Slip Stream 120mm SY1225SL12M njih sam naručio na svoju ruku pre nego što sam i saznao za ove Blueberry ( i dobio grdnju od batice Miloša :) ) pa ćemo uraditi kad nađemo vremena jedan mali testić navedenih vantilatora i matične ploče siguran sam da će i to dosta ljudi zanimati.pozz
Bobi4ever Re: re 19.09.2011. 09:20 #360877

Ja kazem ono sto sam procitao od ljudi koji ga imaju, s tim sto ima bolji IPS panel od U2311H, ne moze nikako losiji da bude, mozda ja gresim, nisam probao monitor ali ima ljudi koji ga imaju, citaj ispod.

These are high quality professional Monitors. I have two hooked up via displayport on Xfire HD 6870s. They arrived together and without any calibration are completely color matched side by side. I am a perfectionist when it comes to my hardware, and I always manage to find a small reason why a piece is not perfect. THESE ARE PERFECT!! brilliant Colors, amazing viewing angle, HUGE!!. I use these for Maya and for gaming and they are simply the best. The IPS panel is so unbelievably superior to TN panels. TN panels should be outlawed. 6ms is fast. TN panels touting 2ms show no distinguishable performance gain, and color quality sucks. These monitors are simply the best thing I have ever put my eyes on!! The added features and possible connections are simply a welcome bonus. 2 DVI, Displayport, HDMI, component(why would you use this?) 4 usb ports built in, card reader as well. Stand is the most sturdy and adjustable i have had. Solid and movable. Height, Tilt, pivot all adjustable.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: @Bobi4eve
:: Nije bas tako
:: U2311H sa ITM matricom je dobar(od6. 5ms do 9.2 ms), ali kod nas cesci sa ODS matricom(7.4ms do 9.6ms), a ispak jos dosta brzi od U2412M(od 8 do 10 ms). Provjereno sa response calibration-om. Plus na U3211H nema zabadanja matrice, tj. da se sledi na 1do 2 s, a kod U2412M ima. Kod U2411M ne znam koja je matrica, nisam ga rastavljao
:: operator
Daum Re: Alexva 19.09.2011. 09:32 #360881

Ne postoji takva stvar kao full IPS panel. Panel u ovom modelu je isto E-IPS...

:: Taman i meni treba da stignu Coolink pa mozemo i te da uvrstimo ako si iz Bg-a. :
:: mkukic, cena je veca zbog boljeg IPS panela, da kazem full IPS panela, za razliku od eIPS
:: Progooglaj malo. :
:: Asus M4A88T-V EV
:: Gemini II 2x2 12cm fa
:: Phenom x2 560 4ghz O
:: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: Powercolor 6850 1g
:: Cooler Master M52
operator re 19.09.2011. 09:42 #360886

@Scyter
Iz Holandije 3 kom. preko Paypal-a platio.
Ono sto ljudi ne shvataju da se monitor ne kupuje, ako ne poznajes taj monitor-karakteristike i nisi ga vidio u radu( zato se ode u radnju gde mozes da probas taj model.
Desavalo mi se mnogo puta da npr. LG 2261VP bude perfektan, a dodje druga serija, koja nema isti panel ili jos gore da je kopija ili samo ima isti oklop, a unutra se totalno razlikuje od originala(BEnq-u shit prepakovan).
HP model stosi naveo je, po meni, poslije True Color-a omicronovog najbolji monitor koji sam probao za moje potrebe(radim dosta na svetlim podlogama, pa me ne boli glava nakon 20-tak sati koristenja).
operator

Scyter Re: re 19.09.2011. 09:45 #360887

Upoznat sam sa karakteristikama monitora, ali nisam u mogucnosti da znam da li je panel original ili kopija. Nisam ga video uzivo, sto svakako hocu pre kupovine.

Bitno mi je da nema mrtvih pixela, ako mi se svidi izgled i slika, uzimam ga, sto da ne.

:: @Scyte
:: Iz Holandije 3 kom. preko Paypal-a platio
:: Ono sto ljudi ne shvataju da se monitor ne kupuje, ako ne poznajes taj monitor-karakteristike i nisi ga vidio u radu( zato se ode u radnju gde mozes da probas taj model
:: Desavalo mi se mnogo puta da npr. LG 2261VP bude perfektan, a dodje druga serija, koja nema isti panel ili jos gore da je kopija ili samo ima isti oklop, a unutra se totalno razlikuje od originala(BEnq-u shit prepakovan)
operator re 19.09.2011. 09:52 #360888

Pa to i govorim.
2-3 puta imao sam musteriju, koja ne vidi normalno boje ili ne primjecuje kasnjenje displeja.
Njima je BenQ G2420HDB san snova, dok mu moj bivsi Omicron TXR-2414UTXGA bez veze i pocnu da mu suze oci.
Inace, na Dell imas garanciju na 0 mrtvih pixela godinu dana, bar tako pise na VP cenovniku.

operator

philaemos Re: re 19.09.2011. 13:37 #360965

broj poruka: 2743
Čini mi se da je beše imarkovic rekao da je Dell u2311h unutra BenQ, da ima provereni info. Jel` to tačno?

Demon to some. Angel to others.

:: Pa to i govorim
:: 2-3 puta imao sam musteriju, koja ne vidi normalno boje ili ne primjecuje kasnjenje displeja
:: Njima je BenQ G2420HDB san snova, dok mu moj bivsi Omicron TXR-2414UTXGA bez veze i pocnu da mu suze oci
:: Inace, na Dell imas garanciju na 0 mrtvih pixela godinu dana, bar tako pise na VP cenovniku
Scyter Re: Re: re 19.09.2011. 13:39 #360966

Ja sam cuo da je LG panel unutra.

:: Čini mi se da je beše imarkovic rekao da je Dell u2311h unutra BenQ, da ima provereni info. Jel` to tačno
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: Pa to i govorim
:: :: 2-3 puta imao sam musteriju, koja ne vidi normalno boje ili ne primjecuje kasnjenje displeja
:: :: Njima je BenQ G2420HDB san snova, dok mu moj bivsi Omicron TXR-2414UTXGA bez veze i pocnu da mu suze oci
:: :: Inace, na Dell imas garanciju na 0 mrtvih pixela godinu dana, bar tako pise na VP cenovniku
:: ::
:: :: operator
philaemos Re: Re: Re: re 19.09.2011. 13:43 #360968

broj poruka: 2743
To sam i ja čitao na netu, ali ne piše za ostatak delova.

Demon to some. Angel to others.

:: Ja sam cuo da je LG panel unutra
:: :: Čini mi se da je beše imarkovic rekao da je Dell u2311h unutra BenQ, da ima provereni info. Jel` to tačno
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
:: :: :: Pa to i govorim
:: :: :: 2-3 puta imao sam musteriju, koja ne vidi normalno boje ili ne primjecuje kasnjenje displeja
:: :: :: Njima je BenQ G2420HDB san snova, dok mu moj bivsi Omicron TXR-2414UTXGA bez veze i pocnu da mu suze oci
:: :: :: Inace, na Dell imas garanciju na 0 mrtvih pixela godinu dana, bar tako pise na VP cenovniku
:: :: ::
:: :: :: operator
MaliAbner Eh mislim ovaj... 19.09.2011. 15:12 #361023

broj poruka: 7769
Koja li je visina ovog monitora u najnizem polozaju?

Meni ne vredi ako je preko 480-490mm, a u specifikacijama na dell.com.my je 513mm i cena mu je oko 215E... samo ne znam kako da ga cimam do kuce...

Generalno mislim da ce mu cena u srbisatnu biti kao i svuda po svetu sem u SAD posto su oni izuzeti iz svega pa imaju smesno male cene...

Naravno pomenuta cena je samo za narucivanje preko mreze...

Tomato Republic Of Serbia !!!

Alexva Dell UltraSharp U2412M 20.09.2011. 02:01 #361262

Shark69@ Zemo nekada se u životu treba zadovoljiti i jednim golfićem a kamo li ferarijem:)taj što si mi preporučio je preko 30000 a toliko mi ne pada na pamet da dam za monitor pre ću uzeti ovaj HP i još jedan WD od 1 TB i da vozim nego što ću dati toliko za monitor nego ti kad budeš hteo ajde na pivce čeka hladno a i da vidiš mašinu:) trenutno koristim LG L225WS i prezadovoljan sam sa njim odličan monitor ne bih ga ni menjao ali postao sam gladan za prostorom a to jedino može da zadovolji 16:10 od 24`.

Što se tiče tih panela matrica džidža bidža i ostalog mogu da kažem da sa ovim mojim monitorom sam radio i obradu slika ni jednom nisam naišao ni na jedan problem, na poslu u kancelariji koristimo krš neki Samsung 740N obrađivali smo slike za daleko ozbiljnije stari nego što su svadbe, rođendani, veselja i sl. i do sad nam ni jedna fotodokumentacija nije oborena:)bitno mi je Vaše mišljenje koji je pouzdaniji proizvođač HP ili Dell, gde je bolji servis i garancija a tek onda na kojem će monitoru lepše da izgleda slika film ili igrica ( a volim da raspalim dobru pucačinu valjda se tako opustim ).

Scyter@ batice BLUEBERRY CF140254 140 mm sam našao poslednja tri ( mislim u Srbiji ) u Nišu trebalo bi da uskoro za nekih 10-15 dana nabave nove količine.Takođe nigde nema ni Artic Coolinga F12 i oni treba takođe da dođu za 10-15 dana.Sutra stižu Alpenföhn 140mm i Scythe Slip Stream 120mm dogovorići se sa Milošem pa ćemo bar da snimimo neki video kako to sve izgleda i zvuči najlakše je.
vuk125 Re: ... 20.09.2011. 07:47 #361276

broj poruka: 2929
Kada budes menjao U2311H javi se milsim ako budes prodavao, trebace jos jedan :)

:: Baš fino deluje po specifikacijama, a i cena je ok. Ako stigne ja bih menjao verovatno ovaj u2311h, ionako sam hteo dva da stavim jedan do drugog, a dve 24-ke sa 1920x1200 su još bolje... Pogotovo što je još i LED na sve to..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
vuk125 Re: Dell UltraSharp U2412M 20.09.2011. 07:51 #361277

Lepsi mi je stario dizajn tj dizajn 2410, 2311, 2711 neznam zasto su menjali.
Ove oble ivice mi se nesto i ne svidjaju, u prirodi je verovatno lepsi.

:: Ljudi ima li negde ovaj monitor da se kupi kod nas?lepe karakteristike ( 1920x1200
:: eIPS panel, malo lošiji odziv 8 ms, LED ) očekivana cena oko 235e!
:: Po Vašem mišljenju da li uzeti ovaj ili HEWLETT PACKARD LA2405wg cena isto oko 235e
:: Da dodam pošto vidim da dosta ljudi se raspituje za ventilatore za kućišta pored nove matične GIGABYTE GA-990XA-UD3 ( opasno dobra ploča ) batica mi je ubacio i tri BLUEBERRY CF140254 140 mm lep protok vazduha, jedva da se čuju oduševljen sam apsolutno isplativi 200 dinara.i ja sam hteo da ubacim te Noctue ali posle dugog ubeđivanja od strane ortaka koji se mnogo bolje razume u te stvari i kada sam se uverio kako ovi od 200 dinara rade ne pada mi na pamet!takođe stižu i 2 ALPENFöHN 140 mm, 2 Artic Cooling F12 PWM i 1 SCYTHE Slip Stream 120mm SY1225SL12M njih sam naručio na svoju ruku pre nego što sam i saznao za ove Blueberry ( i dobio grdnju od batice Miloša :) ) pa ćemo uraditi kad nađemo vremena jedan mali testić navedenih vantilatora i matične ploče siguran sam da će i to dosta ljudi zanimati.pozz
MaliAbner Re: Re: Dell UltraSharp U2412M 20.09.2011. 08:28 #361279

Ajd pa bas sad oko dizajna ne treba biti picajzla... ali kad smo se vec dotakli toga da kazemo da je i ovaj novi dizajn vrlo prihvatljiv... cak sta vise poredeci ga sa jednim ostroivicnim u koji upravo gledam moram da se ne slozim sa Vuk125...

Monitora ima na sajtu za sirbistan:
http://www.dell.com/yu/p/dell-u2412m/pd

Jos samo da se pojavi u radnjama po pristojnoj ceni necu razmisljati ni casa...
...osim ako ne vidim uzivo onaj 2711 a kod koga me privlaci veeeelika radna povrsina mada me isto tako nervira taj HD 16:9 format ekrana posto mi u aurocad-u zvrji pola ekrana prazno (mada tu praznu povrsinu koristim za teksutalni deo)...

:: Lepsi mi je stario dizajn tj dizajn 2410, 2311, 2711 neznam zasto su menjali
:: Ove oble ivice mi se nesto i ne svidjaju, u prirodi je verovatno lepsi
:: :: Ljudi ima li negde ovaj monitor da se kupi kod nas?lepe karakteristike ( 1920x1200
:: :: eIPS panel, malo lošiji odziv 8 ms, LED ) očekivana cena oko 235e!
:: :: Po Vašem mišljenju da li uzeti ovaj ili HEWLETT PACKARD LA2405wg cena isto oko 235e
:: :: Da dodam pošto vidim da dosta ljudi se raspituje za ventilatore za kućišta pored nove matične GIGABYTE GA-990XA-UD3 ( opasno dobra ploča ) batica mi je ubacio i tri BLUEBERRY CF140254 140 mm lep protok vazduha, jedva da se čuju oduševljen sam apsolutno isplativi 200 dinara.i ja sam hteo da ubacim te Noctue ali posle dugog ubeđivanja od strane ortaka koji se mnogo bolje razume u te stvari i kada sam se uverio kako ovi od 200 dinara rade ne pada mi na pamet!takođe stižu i 2 ALPENFöHN 140 mm, 2 Artic Cooling F12 PWM i 1 SCYTHE Slip Stream 120mm SY1225SL12M njih sam naručio na svoju ruku pre nego što sam i saznao za ove Blueberry ( i dobio grdnju od batice Miloša :) ) pa ćemo uraditi kad nađemo vremena jedan mali testić navedenih vantilatora i matične ploče siguran sam da će i to dosta ljudi zanimati.pozz
vuk125 Re: Re: Re: Dell UltraSharp U2412M 20.09.2011. 10:16 #361294

2711 nije za CAD, to je monitor za obradu fiotografija obradu viedo 3d igrice, radnja povrsina jeste ogromna ali problem je jako niska rez komande u cadu kao i sve ostalo je presitno, DAUM je kupio bio taj mon otisao sam kod njega da pogledama sve je super ali presitno je sve, vratio ga posle par dana jer je sve bilo toliko sitno da ti oci ispadnu. Moze nesto da se petlja sa povecanjem dpi-a u win-u
ali to onda ne lici ni na sta, 27` je supe ali rez 1920x1200

:: Ajd pa bas sad oko dizajna ne treba biti picajzla... ali kad smo se vec dotakli toga da kazemo da je i ovaj novi dizajn vrlo prihvatljiv... cak sta vise poredeci ga sa jednim ostroivicnim u koji upravo gledam moram da se ne slozim sa Vuk125...
:: Monitora ima na sajtu za sirbistan
:: http://www.dell.com/yu/p/dell-u2412m/p
:: Jos samo da se pojavi u radnjama po pristojnoj ceni necu razmisljati ni casa..
:: ...osim ako ne vidim uzivo onaj 2711 a kod koga me privlaci veeeelika radna povrsina mada me isto tako nervira taj HD 16:9 format ekrana posto mi u aurocad-u zvrji pola ekrana prazno (mada tu praznu povrsinu koristim za teksutalni deo)..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Lepsi mi je stario dizajn tj dizajn 2410, 2311, 2711 neznam zasto su menjali
:: :: Ove oble ivice mi se nesto i ne svidjaju, u prirodi je verovatno lepsi
:: :: :: Ljudi ima li negde ovaj monitor da se kupi kod nas?lepe karakteristike ( 1920x1200
:: :: :: eIPS panel, malo lošiji odziv 8 ms, LED ) očekivana cena oko 235e!
:: :: :: Po Vašem mišljenju da li uzeti ovaj ili HEWLETT PACKARD LA2405wg cena isto oko 235e
:: :: :: Da dodam pošto vidim da dosta ljudi se raspituje za ventilatore za kućišta pored nove matične GIGABYTE GA-990XA-UD3 ( opasno dobra ploča ) batica mi je ubacio i tri BLUEBERRY CF140254 140 mm lep protok vazduha, jedva da se čuju oduševljen sam apsolutno isplativi 200 dinara.i ja sam hteo da ubacim te Noctue ali posle dugog ubeđivanja od strane ortaka koji se mnogo bolje razume u te stvari i kada sam se uverio kako ovi od 200 dinara rade ne pada mi na pamet!takođe stižu i 2 ALPENFöHN 140 mm, 2 Artic Cooling F12 PWM i 1 SCYTHE Slip Stream 120mm SY1225SL12M njih sam naručio na svoju ruku pre nego što sam i saznao za ove Blueberry ( i dobio grdnju od batice Miloša :) ) pa ćemo uraditi kad nađemo vremena jedan mali testić navedenih vantilatora i matične ploče siguran sam da će i to dosta ljudi zanimati.pozz
Daum ... 20.09.2011. 10:35 #361296

Istina... u početku mi je bilo cool, onolika rezolucija, S-IPS panel. Efekat se izgubio posle 2 dana kad sam primetio da mi suze oči od vreline monitora jer sam morao blizu da ga držim relativno, što se osećalo čak i ako ga odaljim 30-40cm.

Pixel je toliko sitan bio da su mi se oči naprezale da vidim bilo šta, a kako sam počeo da diram DPI u windowsu potpuno se pojebao i nikako nisam uspevao da ga vratim na default. Kasnije na netu sam saznao da windows ima problem sa DPI podešavanjem i da neće da ga vrati na default kako treba...

Igre nisu ništa bolje izgledale u 2560x1440...

Još kad se doda činjenica da za jedan U2711 mogu 3x U2311 da se uzmu i da ti ostane 100 evra kusura, ceo monitor mi je brzo izgubio poentu i vratio sam ga...

MaliAbner Jeste ALI... 20.09.2011. 11:00 #361304

@Vuk125
@Daum
Jeste to stoji da monitor od 27` i istim (po sirini) brojem tacaka kao monitor 30` mora da ima sitnije tackice ALI...
... sta raditi kad bagra nece da pravi 24` 16:10 format.

Je.ali ih HD TV standardi...

Inace velicina piksela je sledeca:

u2311 => 0.265mm
u2411 => 0.27mm
u2711 => 0.233mm
u3010 => 0.2505mm

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs