Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
PROBLEM GRAFICKA
STRANA 1 OD 1
nemanja030 PROBLEM GRAFICKA 18.09.2011. 17:27 T38457

status: user
broj poruka: 58
Molim Vas da mi pomognete da otklonim sledeci problem. Imam komp koji je kupljen pre dva meseca sa integrisanom karticom i naravno monitor je nakacen na VGA izlaz na maticnoj ploci. Kada sam juce ubacio na plocu posebnu karticu i prebacio normalno kabl sa maticne na izlaz od kartice on nije hteo za izbaci sliku. Podeseno je u BIOS-u da prvo podize PCI-E, probao sam vise puta da je ponovo ubacim i izvadim, cvrsto sam stezao kabli od monitora, ali nista opet. Kada tu istu karticu vratim ponovu u drugi komp normalno podize bez problema, probao sam i drugi monitor i isto sve, nema slike sa posebnom grafickom a sa integrisanom radi. Da li je neko imao iskustva sa ovakvim problemom? Ne verujem da je riknuo slot za PCI-A-E jer je nova ploca, graficka radi, u BIOS-u je podeseno da prvo podize PCI-E??? Da li ima jos nesto da se namesta a da sam prevideo. Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Jesi li uradio osnovno? 18.09.2011. 17:39 #360688

broj poruka: 7285
Oborio drivere jos dok je integrisana bila prikacena?, ili da li si ih obarao uopste???

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Pisko Čvrsto 18.09.2011. 17:39 #360689

broj poruka: 6651
... ko` vrbov klin.
PRITISNI ili, UTISNI karticu u PCI-E slot, do kraja, jako (dobro, nemoj baš da slomiš matičnu, ali skoro toliko). U slotu treba da se nalazi mikroprekidač koji `javlja` matičnoj koja grafika je `u igri`... pretpostavljam da je to, često se dešavalo i pre.
Ako nije to, a podešavanja u BIOS-u su ok, onda, ipak je rikavela.

Budale veruju u sreću.

Pisko Re: Jesi li uradio osnovno? 18.09.2011. 17:40 #360690

Ish, kak`i drajveri jebote... on ni ne stiže do drajvera, ploča ne vidi grafiku i ne šalje video signal prema njoj, nema to sa drajverima ništa.

Budale veruju u sreću.

:: Oborio drivere jos dok je integrisana bila prikacena?, ili da li si ih obarao uopste??
::
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ishmerish Ebem li ga koliko me pamcenje sluzi 18.09.2011. 17:50 #360692

i ja sam pre par godina imao frku sa tim kad sam posle koristenja integrisane turio stand alone, mada sad kad bolje procitam tekst u pravu si jer meni je koliko se secam dizao sistem.

A ovo njegovo lako moze biti prasina koja se nakupila u slot-u usled ne koriscenja istog.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

nemanja030 re 18.09.2011. 17:52 #360693

Ishmerich, sto kaze Pisko, do drajvera ne mogu ni da stignem, ne podize sliku uopste. Pisko, roknuo sam je vise puta ali nista, sto ti kazes dok ne slomim plocu ali to je to ... Nece!!!

Ishmerish Pumpa i isteraj boga iz slota 18.09.2011. 17:53 #360694

Lala 4ever!

Pisko Slot 18.09.2011. 18:01 #360702

Dobro, možeš još i da ljudski resetuješ bios, sa vađenjem baterije od 10 minuta (kao što paranočni prozvođači matičnih preporučuju), a, probaj i sa čišćenjem i sušenjem slota, npr. alkoholom, čistim, da se to govance od mikroprekidača nije slepilo, zaglavilo, jebemliga šta....

Budale veruju u sreću.

Ishmerish Generalno je problem sto ljudi ne koriste bazer 18.09.2011. 18:08 #360707

dovoljno, svaki takav i slican slucaj ima tacan broj i interval zvukova a tabele za iste imas po celom netu, tako da odmah zna sta je u pitanju.

Mada se meni to desavali X puta sa grafikom i memorijom, ako je prasnjav slot nema dizanja sistema a na zvukove mozes i kolce da opicis.

Lala 4ever!

nemanja030 re 18.09.2011. 18:17 #360712

Aj pokusacemo sve opet. Hvala

f0rever sadasd 18.09.2011. 18:23 #360714

broj poruka: 3821
Sa ubacenom PCI-E grafickom karticom izvadi bateriju. Tako ces restartovati BIOS.

Potom, upali PC i pusti ga jedno minut-dva ako ne baca skrin tako samo da vrti.

To bi trebalo da pomogne, ako je slot ispravan.

Sve ploce kada im restartujes BIOS, prvo gledaju sta ima u PCI-e slotu, pa ako nema ,vrate na IGP.

Athlon II X3 455 3,8GHz / 2GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4a98TD EVO T /Gainward GTS 250 512MB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w

vladarko Priključi monitor na integrisanu, a ubaci kartu u PCIe slot 19.09.2011. 10:00 #360890

broj poruka: 4228
Probaj tak onda da uđeš u BIOS, pa da probaš kombinacije koje ti daje za podizanje sistema, možda se z(aje)bunio.

Nisi nam rekao koja je matićna ploča u pitanju, sem da je nova.

Takođe, probaj i sa novijom verzijom BIOS-a, ako postoji, ali to neka bude poslednja opcija.

EDIT: @Ishemerish: ljudi ga ne koriste, ali ima ploča na kojima nema izlaza za buzzer, a ne postoji integrisan.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs