Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid: analog/PAL + digital/DVB-T
STRANA 1 OD 1
MaliAbner Gigabyte GT-PTV-TAF, hybrid: analog/PAL + digital/DVB-T 03.04.2007. 09:25 T3845

status: user
broj poruka: 7769
Da li neko ima iskustva sa TV kartom iz naslova?

Valja li za kupovinu ili je samo sarena laza, malo mi je cudno da karta kosta 40+ € a ima i digital/DVB-T odnosno predstavlja ulaganje u buducnost (manje vise).
Video sam neki kratak test u SK, ali na netu nisam nasao nista konkretno sem karakteristika, interesuju me iskustva korisnika.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE IMTEL 03.04.2007. 12:20 #15184

broj poruka: 5710
Ja mislim da je i malko jeftinija. Kartica ima digitalni umesto analognog tuner-a, samim tim donkele losiju sliku na antenskim sistemima a OK sliku na kablovskim. Po meni je bolja ona Asus MyCinema modela i negde je u rangu sa jeftinijim Pinnacle, Leadtek i Hauppuge modelima. Ima je ortak i on je zadovoljan. U svakom slucaju to je GA (kvalitet je slican Asusu), dakle cak ni MSI (polu-junk brand, veliki broj otkaza, neujednacen kvalitet izrade pos erijama) ima solidne Master/Plus TV-FM kartice...

MiG

protatehni Koristim je već par meseci! 03.04.2007. 14:46 #15192

broj poruka: 31
Kartica je solidna za te pare. Prijem signala sa kablovske je odlican (koliko je kablovska kod nas odlična). Naravno nema hardverski mpeg što je mana, ali za te pare bi bilo mnogo da ga ima. Digitalni signal je odličan, i slika i zvuk jedino što kod mene u blokovima na N.Bgd postoji samo Stankom i TV5 (niški).
Aplikacija koja se dobija na CD-u je glomazna (Cyberlink Power Cinema) pa ti preporučujem Chris TV, radi odlično samo što nema podršku za daljinski.
Najveći problem su driver-i, još uvek ne postoje za Vistu, a za XP64 mogu da se nadju.
Sve u svemu, kolko para tolko muzike!
p.s. Ranije sam imao Pinnacle PCTV. Gigabyte je bolji.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Huhhhh... 03.04.2007. 22:50 #15232

broj poruka: 7769
Pa dobro nije tako crno, znaci nema hardverski mpeg, a sa drugim softverom nece da radi daljinac. Taj daljinac mi se ponajvise dopao od svih koje sam video, a prijem digitalnog signala mi se ucinio kao prihvatljivo prelazno resenje kad i ovde bude zazivela digitalna televizija.

Hvala na odgovorima.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Miro Pinnacle VS Gigabyte = 1 : 0 04.04.2007. 15:39 #15248

broj poruka: 5710
Nije tacno da je bolji od Pinnacle Systems,on je ipak visa a GA je srednja klasa.Kao i kod ovog i vecine mozes naci nezavisan konfiguracioni fajl u sistemu i njega prebudziti.Ima likova koji izbacuju te skripte redovno, mada je ovo ipak redak deo hardware-a.U svakom slucaju ChrisTV je ozbiljniji i `manuelniji` program,uz malo skriptonog porgramiranja sve se da lepop namestiti...

MiG

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs