monitor je totalno out..sve je bilo u redu,odjednom kada sam igrao dotu pocelo je polako blinkanje,pa onda naglo posvetljenje slike...da bi na kraju monitor poceo da menja boje,jako los odziv,kursor po desktopu secka (ostaju tragovi) prozor neki kada zatvorim ostaje prisutan jos 2,3 sec pa se lagano gasi i tako.. sve u svemu slatko me je nasmejao,u garanciji je jos 4,5 meseci...neki predlog ? pozdrav svima
:: monitor je totalno out..sve je bilo u redu,odjednom kada sam igrao dotu pocelo je polako blinkanje,pa onda naglo posvetljenje slike...da bi na kraju monitor poceo da menja boje,jako los odziv,kursor po desktopu secka (ostaju tragovi) prozor neki kada zatvorim ostaje prisutan jos 2,3 sec pa se lagano gasi i tako.. sve u svemu slatko me je nasmejao,u garanciji je jos 4,5 meseci...neki predlog ? pozdrav svim ::
Pa ako imas drugi PC kuci, nakaci monitor na njega pa probaj. Ali nema sta tu da rikne osim monitora. Nosi ga na reklamaciju. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: monitor je totalno out..sve je bilo u redu,odjednom kada sam igrao dotu pocelo je polako blinkanje,pa onda naglo posvetljenje slike...da bi na kraju monitor poceo da menja boje,jako los odziv,kursor po desktopu secka (ostaju tragovi) prozor neki kada zatvorim ostaje prisutan jos 2,3 sec pa se lagano gasi i tako.. sve u svemu slatko me je nasmejao,u garanciji je jos 4,5 meseci...neki predlog ? pozdrav svim ::
ma di` znam..reko` da nije nesto oko struje? variranje napona,otkud znam..lupetam,nemam iskustva sa ovom pojavom..stvarno je monitor kao bozicna jelka postao :D
Kakvo crno variranje napona...? :) Nemozes mu ti nista, ako je rikavela... a izgleda tako. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: ma di` znam..reko` da nije nesto oko struje? variranje napona,otkud znam..lupetam,nemam iskustva sa ovom pojavom..stvarno je monitor kao bozicna jelka postao : :: :: :: :: kakav predlog, pa ako je u garanciji nosi g ::
odnecu ga,nema druge..idem sada da se malo ``kurazim`` fps-om sa ovim hard-core igricama u rezoluciji 1280x1024 :) salu na stranu,hvala na brzim odgovorima..
:: Kakvo crno variranje napona...? : :: Nemozes mu ti nista, ako je rikavela... a izgleda tako
meni je XL2370 brljavio 1-2 dana u smislu da se ugasio i nije hteo da radi-da se upali, izvadio sam ga iz struje i ostavio, kasnije je proradio i evo fercera ve pola godine bez greske.
Ono sto je zanimljivo da je u kuci posle 3-4 dana crkla glavna sklopka, odnosno kucni aparati su prestajali sa radom jedan za drugim u roku od 12 sati, zvao majtora koji reche da sam imao veliku srecu da aparati nisu pocrkali navodno u kuci je bilo 380V...
@solaja777 Pravih 380v sam doziveo i tu dolazi ne do crkavanja nego do eksplozije. Sve sto je pod naponom,prikljuceno u struju bez da radi ili ne crkava ,gori kao lila. Problem koji sam ja doziveo je zahvatio ceo komsiluk i sve od bele tehnike/kompjuteri je izgorelo,sijalice su bukvalno eksplodirale.. Tadasnji komp koji me je okvirno izasao oko 3 000 eur+ je imao protektor + UPS i radio je za to vreme.Protektor je spaljen ali je zastita odradila svoje i takodje + UPS koji je zastitio komp tako da sam imao srece jer sam o obezbedjenju komponenti mislio unapred.
Hocu da ti kazem da je toliko jaka struja bila sve bi planulo,pocrkalo a ne prestajalo sa radom..To mi vise lici kao varijacija napona,nikako 380v!
Inace ne cupa se dzabe iz uticnice kad seva i grmi..
Pitah mastora kako to da nije odmah sve pocrkalo, on reche da tu mora da se dogodi niz faktora da bi se bash potrefilo da sve crkne.
Inace glavna sklopka je smrdela a kad je izvadjena videlo se tragovi ostecenja, e sad kad je majstor stigao nista od uredjaja nije radilo, medjutim kad je rekao da ukljucim neki potrosac taj ukljuceni potrosac nije radio nego se na drugom pojavila struja(primetio sam na produznom kablu druge uticnice da se upalila lampica) Potom je rekao da sve odmah iskljucim i da je u pitanju glavna sklopka - shto se inace i videlo...
:: @solaja77 :: Pravih 380v sam doziveo i tu dolazi ne do crkavanja nego do eksplozije :: Sve sto je pod naponom,prikljuceno u struju bez da radi ili ne crkava ,gori kao lila :: Problem koji sam ja doziveo je zahvatio ceo komsiluk i sve od bele tehnike/kompjuteri je izgorelo,sijalice su bukvalno eksplodirale. :: Tadasnji komp koji me je okvirno izasao oko 3 000 eur+ je imao protektor + UPS i radio je za to vreme.Protektor je spaljen ali je zastita odradila svoje i takodje + UPS koji je zastitio komp tako da sam imao srece jer sam o obezbedjenju komponenti mislio unapred :: :: Hocu da ti kazem da je toliko jaka struja bila sve bi planulo,pocrkalo a ne prestajalo sa radom..To mi vise lici kao varijacija napona,nikako 380v :: :: Inace ne cupa se dzabe iz uticnice kad seva i grmi. :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
SkyFire je u pravu. Na toj cifri crkava sve redom. Kod mene u gradu je pre par godina svirnula trafo stanica koja napaja trecinu grada strujom. Napon je otisao u nebesa i ljudima su crkavali uredjaji redom. Sve sto je bilo ukljuceno u struju, cak i na stendbaju je izgorelo.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: Ali ja bih svakako to prvo odneo u neki servis posto je i dalje bolje dati 3-4K dinara za servis nego kupovati odmah novi.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Potpuno si u pravu u garantnom roku je jos tih nekoliko meseci i mozda ga poprave a mozda ti daju novi... ili ti mozda vrate pare po trenutnoj ceni proizvoda...
Treca varijanta je tesko verovatna buduci da svi kubure sa gotovinom.
Meni bi se licno najvise dopala druga da dobijes novi primerak istog posto onda dobijes novu garanciju...
Najgora je da ga uzmu na popravku posto ces onda dobiti poravljen tvoj a garancija ce biti produzena za period od predaje na servis do kasnijeg preuzimanja sa servisa...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sta ra`ish ovako? :: :: Zezam se, napisao covek da je u garanciji, lepo pise plaHata gore . :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: :: :: Ali ja bih svakako to prvo odneo u neki servis posto je i dalje bolje dati 3-4K dinara za servis nego kupovati odmah novi.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
:: :: Meni bi se licno najvise dopala druga da dobijes novi primerak istog posto onda dobijes novu garanciju.. :: nisam siguran da je tako. secan se da sam pre par godina zamenio neki wd120gb 3meseca pred istekom garancije. kasnije je ponovo riknuo (po isteku garancije od onog prvog) i dobio sam tuki. doduse, jos je bio stari zakon, ne znam sad da se nije i to promenilo? ajd plz potvrdi ako si (ili neko drugi) 100% siguran
Sto ce reci da su te zajebali... Meni je crko DVD-RW i bio je zamenjen novim uredjajem (firma Imtel) i na njega sam dobio novu garanciju posto ona ide uz uredjaj koji kupis ili dobijes u zamenu a ne uz racun, racun je samo potvrda datuma kad si dobio uredjaj... Sve u svemu crko je i taj drugi dobijen u garantnom roku drugog (garantni rok za prvi je prosao jedno ½ godine) i ja dobih treci...
:: :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: :: :: :: Meni bi se licno najvise dopala druga da dobijes novi primerak istog posto onda dobijes novu garanciju.. :: :: :: nisam siguran da je tako. secan se da sam pre par godina zamenio neki wd120gb 3meseca pred istekom garancije. kasnije je ponovo riknuo (po isteku garancije od onog prvog) i dobio sam tuki. doduse, jos je bio stari zakon, ne znam sad da se nije i to promenilo? ajd plz potvrdi ako si (ili neko drugi) 100% siguran
Skoro je drugaru pre mesec-dva, crklo napajanje, nakon1 godine, nije moglo da se popravi i dobio je novo, garancija se NASTAVLJA, ne dobija se opet nove dve godine.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Dobro je sto mu nisu dali radnu garanciju 7 dana...
:: Skoro je drugaru pre mesec-dva, crklo napajanje, nakon1 godine, :: nije moglo da se popravi i dobio je novo :: garancija se NASTAVLJA, ne dobija se opet nove dve godine :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Nisu ni oni mutavi, tako mozes da namerno sprzis pri isteku garancije nakon 2,5 godine graficku kartu i da dobojes noviju u tom cenovnom rangu i tako radis svake 2.5 godine...
Ne dobijas novu garanciju, nastavlja se, nikoga ne zajebu. Takav je zakon, procitaj glasnik.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
ni jedna firma ne sme da ti eliminise dane iz garancije koje je uredjaj proveo u servisu, a ako je neka ok firma onda tolerise par dana pri isteku garancije
:: :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: :: :: :: Meni bi se licno najvise dopala druga da dobijes novi primerak istog posto onda dobijes novu garanciju.. :: :: :: nisam siguran da je tako. secan se da sam pre par godina zamenio neki wd120gb 3meseca pred istekom garancije. kasnije je ponovo riknuo (po isteku garancije od onog prvog) i dobio sam tuki. doduse, jos je bio stari zakon, ne znam sad da se nije i to promenilo? ajd plz potvrdi ako si (ili neko drugi) 100% siguran
Po meni je veca verovatnoca da je u pitanju graficka kartica! Proveri ti to malo bolje...
:: To što ti kažeš znači da bi garancija mogla da se pruža u nedogled, pa zamisli da ti na svake dve godine rikne monitor i ti svaku put dobiješ novi. :: :: CPU-Z: http://fwd4.me/07Uf :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.