Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Arena AMD vs NVIDIA
STRANA 1 OD 1
KalifNS Arena AMD vs NVIDIA 05.09.2011. 15:41 T38232

status: user
broj poruka: 1017
Otvaramo koloseum za sukob misljenja, da nebi se trovale ostale teme.
Ovde slobodno mozete diskutovati o naprednim resenjima obe kompanije.
Ovo je jedinstvena prilika da se pobede gladijatori iz suprotnog tabora i dokaze da je njihova besna zivotinja jaca.

PS. Aj neko neka otvori slicnu temu za AMD vs Iintel

PSS. Brendovi su pozicionirani abecedno, cisto da se zna.

najidealnije
idealno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Arena AMD vs NVIDIA 05.09.2011. 15:50 #357811

broj poruka: 4187
Cekaj druze da se pokolju na onoj temi do 300e ili barem dok ne dodje Zeljko i zakuca LOCK. Pa ce onda doci ovde...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Otvaramo koloseum za sukob misljenja, da nebi se trovale ostale teme
:: Ovde slobodno mozete diskutovati o naprednim resenjima obe kompanije
:: Ovo je jedinstvena prilika da se pobede gladijatori iz suprotnog tabora i dokaze da je njihova besna zivotinja jaca
::
:: PS. Aj neko neka otvori slicnu temu za AMD vs Iinte
:: PSS. Brendovi su pozicionirani abecedno, cisto da se zna
:: najidealnije
:: idealno
Snoopy- Re: Re: Arena AMD vs NVIDIA 05.09.2011. 16:26 #357824

broj poruka: 6083
E, a nema vece frustracije nego kad ti neko nesto kaze, malo te isproziva, ti sav u zaru vec imas bujicu reci koje bi srucio, hoces da kliknes na citiraj, kad ono tema LOCK, ahahahaha xDDD

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Cekaj druze da se pokolju na onoj temi do 300e ili barem dok ne dodje Zeljko i zakuca LOCK. Pa ce onda doci ovde...
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: Otvaramo koloseum za sukob misljenja, da nebi se trovale ostale teme
:: :: Ovde slobodno mozete diskutovati o naprednim resenjima obe kompanije
:: :: Ovo je jedinstvena prilika da se pobede gladijatori iz suprotnog tabora i dokaze da je njihova besna zivotinja jaca
:: ::
:: :: PS. Aj neko neka otvori slicnu temu za AMD vs Iinte
:: :: PSS. Brendovi su pozicionirani abecedno, cisto da se zna
:: :: najidealnije
:: :: idealno
KalifNS Da to je vrhunski 05.09.2011. 16:30 #357826

Ostane ti samo da progutas svu tu gorcinu sto si teo da polijes po drugom.
Treba jaka creva za to XD

najidealnije
idealno

Ishmerish Jasno vam je da ovo nece nikad da zazivi. 05.09.2011. 17:31 #357834

broj poruka: 7285
Bez uvrede Kalife druze, ali zar ne mislis da je nekome vec palo na pamet ovako nesto?

Samo nemere to bez kabla, obicna tema,neki ignoramus ubio babu i pokupio nasledje, i onda CUVENO: imam 400€, glup sam ko qrac za ove stvari ali hocu Intel jer mi baba Zivana porucila preko baba Milunke da je deda Milisav rekao da mu je komsija Todor pokazao novine iz 98-e gde se bez pogovora vidi da je Intel superiorniji.....

I eto ti plodnog tla za vecitu plemenitu borbu, avaj put do pakla poplocan je dobrim namerama, bar to tvrde ovi iz AMD-a .

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

KalifNS Bravo Ishmerish 05.09.2011. 17:40 #357835

Rekao si sve.
Mi smo narod koji se u sve razume, svako je selektor svako politricar, svako majstor i svako zna koja je grafika najbolja.

offtopic

A za one koji se kunu u intel neka izguglaju o procesoru koji je gresi sa najprostijim aritmetickim operacijama.

1993 - Intel Pentium floating point divide. A silicon error causes Intel`s highly promoted Pentium chip to make mistakes when dividing floating-point numbers that occur within a specific range. For example, dividing 4195835.0/3145727.0 yields 1.33374 instead of 1.33382, an error of 0.006 percent. Although the bug affects few users, it becomes a public relations nightmare. With an estimated 3 million to 5 million defective chips in circulation, at first Intel only offers to replace Pentium chips for consumers who can prove that they need high accuracy. eventually the company relents and agrees to replace the chips for anyone who complains. The bug ultimately costs Intel 5 million.

najidealnije
idealno

Ishmerish Re: Re: Arena AMD vs NVIDIA 05.09.2011. 17:53 #357837

Upravo to Slovacko momce, cova ih nalozi da zagade 5 strana i na kraju uzme ono sto bi uzeo u svakom slucaju.

A otpad nama da se komunalisemo, ako pogledate vrhove lista najcitanijih i najaktivnijih tema upravo su te na vrhu.Sto je opet lose i iz mnogo drugih(osim higijenskih) razloga, ako vec gledamo postavku na forumu i da sam ja sad novi clan prvo bih prelistao upravo te teme, I STA BIH VIDEO??????

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Cekaj druze da se pokolju na onoj temi do 300e ili barem dok ne dodje Zeljko i zakuca LOCK. Pa ce onda doci ovde...
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: Otvaramo koloseum za sukob misljenja, da nebi se trovale ostale teme
:: :: Ovde slobodno mozete diskutovati o naprednim resenjima obe kompanije
:: :: Ovo je jedinstvena prilika da se pobede gladijatori iz suprotnog tabora i dokaze da je njihova besna zivotinja jaca
:: :: PS. Aj neko neka otvori slicnu temu za AMD vs Iinte
:: :: PSS. Brendovi su pozicionirani abecedno, cisto da se zna
:: :: najidealnije
:: :: idealno
KalifNS Fekalije uglavnom 05.09.2011. 17:59 #357838

To bas rusi ugled ovog foruma.
Kad bi se obuzdali i ne bi prepucavali, bilo bi daleko bolje.

najidealnije
idealno

solaja777 e, pa 05.09.2011. 18:39 #357842

broj poruka: 3277
ja ne volem AMD , NVIDIA, Iintel, ma:

http://goo.gl/L20Tu

andrejnp HAHHAHA 05.09.2011. 18:49 #357845

broj poruka: 486

U pravu si jos nisu zavrsili, Sacekaj malo samo da zavrse!!
Pa ces vidis sta je unakrsna paljba!!

Ishmerish Re: e, pa 05.09.2011. 18:50 #357846

Excuse me, postovanje autorskih prava molicu !

Lala 4ever!
- - - - - - > http://fwd4.me/zCE

:: http://goo.gl/L20Tu
Stripy Re 05.09.2011. 19:51 #357860

broj poruka: 4163
Teško da će ovde biti nepristrasnih odgovora. Ja lično ne pripadam nijednom taboru ali ovo su činjenice. Po pitanju procesora, za istu količinu novca UVEK dobijate bržu AMD varijantu. Intel UVEK ima najmoćniji (i najskuplji) high-end proizvod i za mene se tu rasprava završava. Po pitanju grafičkih kartica, za mene je sve isto sranje-drugo pakovanje. AMD ima ovo, Nvidia ima ono. Ratovi (oružani) su izbijali zbog pi*ke i zbog krave tako da ovo taborsko prepucavanje je za mene smejurija...

servispc bre

Pisko Promasaj 05.09.2011. 21:59 #357878

broj poruka: 6651
Ne bi bio problem, kada bi bilo sukoba misljenja, to je uvek, manje-vise plodonosno, ili se nesto razjasni, ili se misljenja podele. Ali, to ne vazi za funboise, pogotovo sa psihozama a sa kakvima ovde imamo problema. Nista oni tu ne misle, niti dolaze da nesto sagledaju, pa da se polemise, razmeni...misljenje - kog nema. Cisto, sa mentalnog zdravlja tacke, problematicno postovanje koje se UVEK zavrsava vredjanjem, pretnjama, prostackim provociranjem, lajanjem u coporu(ima) koordinisanim ogavnim msg-erom... a od razmene, samo uvrede i pljuvanje. Sustina je, posto ocigledno to nije ono sto inace free forum pruza, da se trajno zagadi i sroza u blato ovaj forum... drugo ne vidim, a sve na osnovu visegodisnjeg ponasanja na forumu... ili, da dovedu do psihoticnih moderatora koji ce takve, ali i benigne teme i postove, brisati, zakljucavati, bane sekulicirati itd... ko zna. Sve ovo bez volje da citam cuvene namestene teme o 100-200-300€, gde se kao neko upita, a copor da odgovor, uz vredjanje i provociranje. Pre se providno koristilo fake nalozima, tzv. newbijima, koji su se odmah ukljucivali u raspravu amd/nvidija/ati/intel ili LCPower vs. rest of the universe, i velicali i glorifikovali izvesnog druga clana... mada je to i sada prisutno.

Budale veruju u sreću.

INXS re 06.09.2011. 00:41 #357919

broj poruka: 482
Ma ako radis neki ozbiljan posao tipa rendering i slicno i to ti donosi zaradu uzimas intel.Niko ne spori da je intel bolji od amd-a.Ali po meni je ludost da uzimas recimo 2500k ako samo pikas igre.Tu je 955 Be koji radi posao za sve pare.
Jedino moze da se uzme 2500k ako ti je satisfakcija da se k....s kako pikas igre na intelu.

Asus M4A88td-v evo/usb3
AMD Phenom 2 955 be 3.2
wd 640gb sata 2
2x2gb exceleram black shark 1600mhz
Asus Eax 6850
Chieftec dragon
cm hyper 212+
lc power 600w
logitech x-530
philips 222EL2SB/62

MaliAbner Re: re 06.09.2011. 02:47 #357939

broj poruka: 7769
Vidi ovo je mnogo diskutabilno posto je tesko proceniti sta je bolje brzi CPU sa manje RAM memorije ili sporiji CPU sa 3 ili 4X vise RAM memorije i pri tome obe varijante imaju istu cenu...

Mnogo diskutabilno... da li je brzi i2500K + 4GB memorije ili neki AMD X6 + 12 ili 16GB memorije...
Ja bih pre isao na ovu drugu varijantu... e sad ako me pitas kako to da je tolika razlika u memoriji pa kad pogledam cene tako sastavim...

I to se zove optimizacija sistema a to vecina ljudi na forumu ne razume posto im je ono brze logicki bolji izbor... ali render masine prosto jedu memoriju...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ma ako radis neki ozbiljan posao tipa rendering i slicno i to ti donosi zaradu uzimas intel.Niko ne spori da je intel bolji od amd-a.Ali po meni je ludost da uzimas recimo 2500k ako samo pikas igre.Tu je 955 Be koji radi posao za sve pare.
:: Jedino moze da se uzme 2500k ako ti je satisfakcija da se k....s kako pikas igre na intelu
:: Asus M4A88td-v evo/usb
:: AMD Phenom 2 955 be 3.
:: wd 640gb sata
:: 2x2gb exceleram black shark 1600mh
:: Asus Eax 6850
:: Chieftec dragon
:: cm hyper 212
:: lc power 600
:: logitech x-53
:: philips 222EL2SB/6
INXS Re: Re: re 06.09.2011. 10:36 #357966

broj poruka: 482
E stvarno sam zombi,koliko puta sam procitao da render jede ram,al zaboravih mada nece mi se desiti greska ponovo. :)

Pazi ja imam brata u velikom gradistu i kaze on meni:Ako radim upgrade uzimam samo sandy.Ja pitam zbog cega on odgovara: Pa zato sto je intel. A covek niti igra igrice niti radi neki posao.Malo surf netom,neki film i muzika

Ja pokusao da mu obijasnim neke stvari ali ne vredi,covek je zagrizeni intelas i to ti je kao da pricas zidu :)

A da i +1 za tvoju kombinaciju

Asus M4A88td-v evo/usb3
AMD Phenom 2 955 be 3.2
wd 640gb sata 2
2x2gb exceleram black shark 1600mhz
Asus Eax 6850
Chieftec dragon
cm hyper 212+
lc power 600w
logitech x-530
philips 222EL2SB/62

:: Vidi ovo je mnogo diskutabilno posto je tesko proceniti sta je bolje brzi CPU sa manje RAM memorije ili sporiji CPU sa 3 ili 4X vise RAM memorije i pri tome obe varijante imaju istu cenu..
:: Mnogo diskutabilno... da li je brzi i2500K + 4GB memorije ili neki AMD X6 + 12 ili 16GB memorije..
:: Ja bih pre isao na ovu drugu varijantu... e sad ako me pitas kako to da je tolika razlika u memoriji pa kad pogledam cene tako sastavim..
:: I to se zove optimizacija sistema a to vecina ljudi na forumu ne razume posto im je ono brze logicki bolji izbor... ali render masine prosto jedu memoriju..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ma ako radis neki ozbiljan posao tipa rendering i slicno i to ti donosi zaradu uzimas intel.Niko ne spori da je intel bolji od amd-a.Ali po meni je ludost da uzimas recimo 2500k ako samo pikas igre.Tu je 955 Be koji radi posao za sve pare.
:: :: Jedino moze da se uzme 2500k ako ti je satisfakcija da se k....s kako pikas igre na intelu
:: :: Asus M4A88td-v evo/usb
:: :: AMD Phenom 2 955 be 3.
:: :: wd 640gb sata
:: :: 2x2gb exceleram black shark 1600mh
:: :: Asus Eax 6850
:: :: Chieftec dragon
:: :: cm hyper 212
:: :: lc power 600
:: :: logitech x-53
:: :: philips 222EL2SB/6
KalifNS Cuvena recenica 06.09.2011. 10:54 #357969

Intel je Intel
A NV, NV

Intel je sam sebi pucao u zdravu nogu kad je zakljucao SB.
Po meni intel ima 2 procesora i oba nose `k` oznaku.
775 su se kupovali zbog nenormalnog klokovanja u odnosu na AMD.

najidealnije
idealno

MaliAbner Re: Cuvena recenica 06.09.2011. 11:23 #357974

broj poruka: 7769
@INXS
Ja se konkretno ne bavim renderom ali sam jos davno probao i primetio koji je problem kad nemas dovoljno radne memorije prosto vidis kako zauzece memorije postaje preveliko kako nestaje ista slobodne memorije i kad pocne drljanje po disku... to je ubistvo za takav posao a ne retko zna ceo render da pukne...

Deluje smesno ali recimo do pre par nedelja sam u laptopu imao svega 4Gb radne memorije i kad preko noci pustim JD da skida sve i svasta ujutru je masina previse troma i ne odgovara na komande trenutno, ali od kako sam izbacio ta 2x2Gb memorije i ubacio 2x4Gb memorije ne desava mi se da mi bude zauzeto 90-95% memorije (kolizija izmedju JD i ESS4) i sad cak i kad je celih 4.5Gb zauzeto racunar radi bez ikakvih zastoja.

@KalifNS
Intel je u prednosti nad konkurencijom zato sto ima zaokruzen tehnolosko-proizvodni proces tj projektuju samo ono sto moze da se proizvede ili proizvodne linije prilagodjavaju onome sto su isprojektovali, i to je to...
Ostali se oslanjaju na ostale litografe koji svoje masine i proizvodne pogone projektuju tako da zadovolje sto vise klijanata.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Intel je Intel
:: A NV, N
:: Intel je sam sebi pucao u zdravu nogu kad je zakljucao SB
:: Po meni intel ima 2 procesora i oba nose `k` oznaku
:: 775 su se kupovali zbog nenormalnog klokovanja u odnosu na AMD
:: najidealnije
:: idealno
KalifNS @MaliAbner 06.09.2011. 11:30 #357975

Slazemo se!
Intel jeste u prednosti, ali to ne znaci da ce se od njega uvek dobiti najvise za ulozeni novac.
Bas zato sto je u prednosti moze da dozira ponudu i da polako cedi trziste.
najidealnije
idealno

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs