Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Podesavanje Dell U2311H
STRANA 1 OD 2  
acanen Podesavanje Dell U2311H 01.09.2011. 16:58 T38171

status: user
broj poruka: 945
Pocetkom nedelje zamenio sam Samsung SyncMaster 940nw sa Dell U2311H. Posle par dana koriscenja mogu reci da sam odusevljen kvalitetom slike i dobrim uglovima vidljivosti ali me je razocaralo to sto mi ovaj monitor vise zamara oci od starog.
Da li mi pravi problem lose podesavanje monitora (brightness/contrast 27/60), integrisana grafa ili se jednostavno jos nisam navikao na prelazak sa 19` monitora na 23`? Glupo je da dam 180e za monitor pa da mi on vise zamara oci od samsunga starog 4 god a imam pravo da ga vratim do sledeceg ponedeljka.
Hvala unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 01.09.2011. 17:14 #356835

broj poruka: 8138
Preporucujem da odradis kalibraciju.

acanen .... 01.09.2011. 17:29 #356837

Spustio sam brightness na 27 i contrast na 60 ali mi smeta slika dok sam npr.na ovom forumu. Monitor je odlican za filmove i igre ali nije prijatan za gledanje cim je svetlija pozadina.
Uglavnom na netu preporucuju da se ovako podesi
Brightness: 30
Contrast: 75
Input Color Format: RGB
Mode selection: Graphics
Sharpness: 50
Dynamic Contrast: Off
Response time: Overdrive
RGB: Custom
• R: 99
• G: 95
• B: 98

MaliAbner Ta podesavanja su individualna stvar... 01.09.2011. 17:52 #356841

broj poruka: 7769
Ne mozes generalizovati svoj problem...
Jednostavno receno tvoje oci su se navikle na prethoni monitor i trebace ti vremena da se prilagodis novom ali ne bi bilo zgoreg da i novi prilagodis tvojim ocima.
Pokusaj da setujes sve sto mozes tako da slika sto vise lici na onu sa prethodnog monitora.

Obrati paznju na toplinu slike jer to dosta utice na kontrast i boje...

Inace ta podesavanja ono R, G, B po meni svako oko vidi manje vise drugacije tako da je najboje da ih svi podesavamo prema sopstvenim vidu.

I primetio sam jos nesto kad sam kupio BenQ malo sam se nervirao zato sto mi je sve bljestalo u odnosu na prethodni LG, onda sam na poslu dobio Asus i mogu ti reci da nikad vece djubre od monitora nisam video kako je to bljesatalo ko neonska reklama u sred noci... i na kraju dodjem ovde u KL i u firmi je sve DELL i mogu ti reci da mi se oci odmorise od njega... ma bre milina raditi iako sam bio skeptik za 22` wide monitore ispade da nisu tako losi koliko sam se nada nije mi ni sitno ali ne bi bilo lose da je u pitanju neki 16:10 posto po celi dan vrtim neke tehnicke crteze pa me nervira crna margina sa strane kod 16:9 montora.

Tomato Republic Of Serbia !!!

sSHarK Re: 01.09.2011. 17:52 #356842

broj poruka: 990

Ako ništa ne uradiš, uzimam isti monitor, sredinom meseca mi stiže Spider3-ka pa ti šaljem profil... ae...

Not 4 Every1

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 01.09.2011. 18:05 #356844

broj poruka: 12796
Meni brightness i contrast stoje na 75 pa mi ne smeta očima...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

acanen .... 01.09.2011. 18:08 #356846

Abnere nisam ja rekao da je monitor los nego da mi smeta slika dok surfujem netom. Slika je extra dok gledam filmove a bice verovatno bolja kada kupim grafu i povezem komp i monitor sa dvi kablom.
Meni je samo potreban savet za podesavanje. Najvise me kod monitora nervira ogromno postolje.

ribolovac Kod mene 01.09.2011. 18:28 #356852

broj poruka: 1305
je podesen na 30/65 i ne zamara uopste. Elem, setovanja su ti dobra, treba ti samo kraci vremenski period da se naviknes na monitor. Nista vise. I ja sam imao isti problem ali posle desetak dana sam se navikao.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

ujkapera Probaj ovaj colour calibration profile, mozda pomogne 01.09.2011. 19:57 #356872

broj poruka: 44

bit.ly/rkCs2R

To je bas za tvoj monitor sa sajta bit.ly/rx6DP

Ishmerish Mene cudi kako je to moguce 01.09.2011. 20:17 #356877

broj poruka: 7285
Posto to govance od Samsunga NW dodao bih i S (shit edition) nije valjalo ni novo a mogu zamisliti koliki je underexposed bio posle godina upotrebe.

Mada je donekle i normalno i telo kod tinejdzer boli zato sto raste, tako i tebi sad smeta jer si progledao.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

acanen .... 01.09.2011. 20:31 #356881

Mozda si upravu za samsungov monitor ali dok gledam u ovaj dell u mracnoj sobi imam osecaj da sam prislonio nos uz neki veliki tv. Samo jos fali da mi krenu suze. Smanjio sam sada brightness na 20 i contrast 47 i jos uvek imam osecaj da gledam u reflektor :) Nemojte samo da mislite da se salim a ako neko ima jos neki savet oko podesavanja neka ga napise.
Hvala svima na dosadasnjim odgovorima.

Ishmerish Druze vec ti je sve receno 01.09.2011. 20:47 #356884

i cinjenicno stanje je sledece:

1.Monitor (Dell) je OK.
2.Monitor sa koga si presao nije.
3.Najverovatnije su ti oci malo osetljivije i zato prolazis kroz sve to.

Resenje:

1.Vreme cini cuda

ili

Moguce instant resenje : http://fwd4.me/0ASc

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ribolovac Skupo je to 01.09.2011. 21:16 #356888

kupi rupicaste naocare sa top sopa

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

operator re 01.09.2011. 21:27 #356891

broj poruka: 4266
@acanen
E jbg. Pozovi tehn. podršku Dell-a i pitaj kako da smanjiš pozadinsko osvjetljenje iz servisnog menija.
Trebalo mi je na jednom Dell-u prije 5-6 mjeseci, tako da znam na šta misliš.
Nisu svi isto podešeni, to je sigurno.
operator

Zdebeli 01.09.2011. 21:32 #356892

broj poruka: 1383
To sa privikavanjem je izuzetno glupo, i to nije adekvatno resenje.

1. Kupis neki kalibrator, sto verovatno ne zelis zato sto predstavlja dodatni trosak.
2. Skines neki program za kalibraciju, i napravis profile za razne uslove (sa prirodnim svetlom, sa vestackim, u mraku...), pa ucitavas po potrebi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acanen .... 01.09.2011. 21:43 #356894

Izgleda da jedino Operator i Zdebeli shvataju na kakvim sam mukama. Hvala vam momci na razumevanju. Dao sam 180e i sada treba da ubedjujem sebe da su moje oci problem. Zvacu sutra radnju u kojoj sam kupio monitor.

Ishmerish Re: Skupo je to 01.09.2011. 21:43 #356895

I odmah potom one narukvice sto ispaljuju spider mrezu, mislim da bude u kompletu.

PS: Ako se odluci za tvoju opciju ja bih mu predlozio iz preventivnih razloga da zasrafi monitor na plafon

Lala 4ever!

:: kupi rupicaste naocare sa top sopa
imarkovic Re: Mene cudi kako je to moguce 01.09.2011. 21:54 #356897

broj poruka: 19012
taj monitor(Dell) kao prvo uopste nije video Dell-a, tako da nista manje govance nije. Dell IPS monitori ne kostaju 170eu ako cemo posteno, a inace, da vam otkrijem, unutar tog Dell-a je Benq...
@acanen, izvinjavam se za off, probaj da smanjis contrast i britness koliko ti odgovara, smeksaj malo svetlo, od toga hoce glava da zaboli.

:: Posto to govance od Samsunga NW dodao bih i S (shit edition) nije valjalo ni novo a mogu zamisliti koliki je underexposed bio posle godina upotrebe
::
:: Mada je donekle i normalno i telo kod tinejdzer boli zato sto raste, tako i tebi sad smeta jer si progledao
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
ribolovac re:Re: Skupo je to 01.09.2011. 22:00 #356899

Ahahahahahaahahah
+1

Coa87 Re: re 01.09.2011. 22:08 #356901

broj poruka: 372
Ima fazon da se udje u njegov skriveni meni, e sad da li je to to, neka proba.
Znaci pritisnes dugme da ugasis monitor, onda stisnes prva dva dugmeta (drzis) i pritisnes dugme za paljenje, kada se monitor upali, pustis ona dva dugmeta i pritisnes gornje dugme...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1854230
http://gpuz.techpowerup.com/11/06/03/h35.png
http://www.speedtest.net/result/1132806579.png

:: @acane
:: E jbg. Pozovi tehn. podršku Dell-a i pitaj kako da smanjiš pozadinsko osvjetljenje iz servisnog menija
:: Trebalo mi je na jednom Dell-u prije 5-6 mjeseci, tako da znam na šta misliš
:: Nisu svi isto podešeni, to je sigurno
:: operator
acanen .... 01.09.2011. 22:08 #356902

Hvala i tebi imarkovic.Deluje mi kao da nema efekta kada spustam brightness ispod 20 a contrast kada spustim ispod 50 slika pocinje da dobija plavkastu boju. Glava i oci me vec bole ali to je mozda od posla i slabog spavanja zadnjih par dana.
Nema potrebe da se izvinjavas jer je tvoj odgovor vezan za dell vise nego koristan a da sam za neke stvari o ovom monitoru ranije znao onda bih ga verovatno zaobisao u prodavnici.
Samo zelim jos da kazem da je kvalitet slike odlican na ovom monitoru ali pozadinsko osvetljenje je uzasno jako.
Da li postoji neki program sa kojim bih mogao da testiram monitor?

Ishmerish Re: Re: Mene cudi kako je to moguce 01.09.2011. 22:09 #356903

Mare mojne ga serkas a i ostali !!!

Proveri net bre, ima ga pun Q po netu za 230$ + free shipping, to ti grubo izadje oko 155€.

To je prva stvar, a druga ko zna od koga i za koliko(a i kolicinski) su ga ovi pavijani iz Srbije nabavili?,ne kazem da je prva ruka Dell u pitanju ali Benq..., i ti ode za Albukerki.

Jebote ovde te ceo zivot deru i pretvaraju forinte u evre kad uvoze i onda kad neko iz ko zna kojih razloga ponudi nesto konkurento cenama svetskog trzista ispadne jos gore.

Aj sad idi u Monitor System/Gigatron/MicroS... i pitaj koliko su modela prodali?, davno se nijima ta cena isplatila...., a mi mozemo do sutra rekla-kazala-cuo sam da je Ceca nevina - FIZICKI !!!

Pa moze biti, al u lakat eventualno !

Lala 4ever!

:: taj monitor(Dell) kao prvo uopste nije video Dell-a, tako da nista manje govance nije. Dell IPS monitori ne kostaju 170eu ako cemo posteno, a inace, da vam otkrijem, unutar tog Dell-a je Benq..
:: @acanen, izvinjavam se za off, probaj da smanjis contrast i britness koliko ti odgovara, smeksaj malo svetlo, od toga hoce glava da zaboli
:: :: Posto to govance od Samsunga NW dodao bih i S (shit edition) nije valjalo ni novo a mogu zamisliti koliki je underexposed bio posle godina upotrebe
:: ::
:: :: Mada je donekle i normalno i telo kod tinejdzer boli zato sto raste, tako i tebi sad smeta jer si progledao
:: :: Lala 4ever!
:: :: http://fwd4.me/zC
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
imarkovic Re: Re: Re: Mene cudi kako je to moguce 01.09.2011. 22:21 #356904

brate, ne pricam na pamet, pricam nesto sto je provereno i ispitano, UZIVO, i to ne jedan nego vise, e sad verovali ili ne to je vasa stvar. Tako je, najgori Benq, sto opravdava cenu!

:: Mare mojne ga serkas a i ostali !!
:: Proveri net bre, ima ga pun Q po netu za 230$ + free shipping, to ti grubo izadje oko 155€
:: To je prva stvar, a druga ko zna od koga i za koliko(a i kolicinski) su ga ovi pavijani iz Srbije nabavili?,ne kazem da je prva ruka Dell u pitanju ali Benq..., i ti ode za Albukerki
:: Jebote ovde te ceo zivot deru i pretvaraju forinte u evre kad uvoze i onda kad neko iz ko zna kojih razloga ponudi nesto konkurento cenama svetskog trzista ispadne jos gore
:: Aj sad idi u Monitor System/Gigatron/MicroS... i pitaj koliko su modela prodali?, davno se nijima ta cena isplatila...., a mi mozemo do sutra rekla-kazala-cuo sam da je Ceca nevina - FIZICKI !!!
:: Pa moze biti, al u lakat eventualno
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: taj monitor(Dell) kao prvo uopste nije video Dell-a, tako da nista manje govance nije. Dell IPS monitori ne kostaju 170eu ako cemo posteno, a inace, da vam otkrijem, unutar tog Dell-a je Benq..
:: :: @acanen, izvinjavam se za off, probaj da smanjis contrast i britness koliko ti odgovara, smeksaj malo svetlo, od toga hoce glava da zaboli
:: :: :: Posto to govance od Samsunga NW dodao bih i S (shit edition) nije valjalo ni novo a mogu zamisliti koliki je underexposed bio posle godina upotrebe
:: :: ::
:: :: :: Mada je donekle i normalno i telo kod tinejdzer boli zato sto raste, tako i tebi sad smeta jer si progledao
:: :: :: Lala 4ever!
:: :: :: http://fwd4.me/zC
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
operator re 01.09.2011. 22:50 #356908

@imarkovic
Nije me mrzilo da ga rastavljam( došao prije 5 min. u firmu). Po kojoj oznaci znaš da je Benq !?
Evo tražim i ne mogu da nađem.
Rastaviću i od kolege i kolegice u susjednoj kocki, ali čisto sumnjam da se razlikuju od mog, pošto sam ih sam podešavao prije 5 mjeseci.
Moguće da se nešto promjenilo, ali da te obavjestim da Benq ne pravi matrice za monitore nego Wung Sho, ako nisi znao. Razlika je samo u klasi, ali evo sad gledam u katalog i ne mogu da nađem istu oznaku u katalogu Benq-a i ovog Dell-a.
Možda ne znam, pa pitam, po čemu si zaključio?

Još da dodam da je matrica koju koristi Benq od 8 ms za IPS panel totalno drugačija, duža za skoro 2 mm, a šira za 1.2 mm. Kako to misliš da ubaciš u plastični profil/oklop ekrana?
operator

imarkovic Re: re 01.09.2011. 22:58 #356910

nisam ja gledao nikakve oznake po netu i sl., ja pricam za monitore koji idu u Srbiju, a to je najveci skart, ne bih da otvaram sad dalju diskusiju, samo sam onako usput pomenuo jer se ti IPS Dell monitori od 170eu uzdizu kao da su ne znam sta, i sam sam pomislio da kupim neki dok se nisam razocarao.

:: @imarkovi
:: Nije me mrzilo da ga rastavljam( došao prije 5 min. u firmu). Po kojoj oznaci znaš da je Benq !
:: Evo tražim i ne mogu da nađem
:: Rastaviću i od kolege i kolegice u susjednoj kocki, ali čisto sumnjam da se razlikuju od mog, pošto sam ih sam podešavao prije 5 mjeseci
:: Moguće da se nešto promjenilo, ali da te obavjestim da Benq ne pravi matrice za monitore nego Wung Sho, ako nisi znao. Razlika je samo u klasi, ali evo sad gledam u katalog i ne mogu da nađem istu oznaku u katalogu Benq-a i ovog Dell-a
:: Možda ne znam, pa pitam, po čemu si zaključio
:: operator
operator re 01.09.2011. 23:31 #356919

Monitor je za profesionalni rad fenomenalan, ali po meni nije za jako brze scene bez podešavanja grafike i profila za svaku situaciju.
Niko nije izmislio kvalitet, nego nakon korištenja i profi monitora sa IPS-H, IPS-T, IPS PS i IPS-DM matrica, to sigurno mogu da tvrdim.
Ja se nisam razočarao, ali ne kažem da nije moguće.
Sutra ću da provjerim u Pinu u NS da li su isti monitori u pitanju, kao ovi što sam uzeo prije otprilike 5-6 mjeseci.
Jbg, valjda bi se još neko žalio, osim tebe, da su loši.
operator

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs