Q8300 je slabašan procesor za tu kartu, pitanje i da li će da je izgura na 3.7Ghz.
Najbolje da se odradi OC na barem 3.7ghz, i da odradiš testove sa kartom i uporediš ih sa testovima iste, kao na primer sa guru3d... __________________ Scourge of PCBerza
Koliko vidim trebace mi i nova ploca i kuler , zakljucujem 975 soket sa fsb 500 koja je to ima li posto ? kuler je vec mnogo laksi izbor , ili prodaja i kupovina nekog I5
:: :: Koliko vidim trebace mi i nova ploca i kuler , zakljucujem 975 soket sa fsb 500 koja je to ima li posto ? kuler je vec mnogo laksi izbor , ili prodaja i kupovina nekog I :: ::
malo nespretno sam napisao , ploca je ga 975 , soket 775 , trebam onda kupiti neku noviju sa fsb od 500MHz 7,5 * fsb ~ 3.7 GHz koja bi to ploca podrzala ideja? savet?
:: malo nespretno sam napisao , ploca je ga 975 , soket 775 , trebam onda kupiti neku noviju sa fsb od 500MHz 7,5 * fsb ~ 3.7 GHz koja bi to ploca podrzala ideja? savet? :: :: ::
ma bre.. kad vec imas taj procesor, uzmi samo neki dobar cooler koji bi koristio i kad kupis neku novu platformu, neki za sve novije sokete i iskoristi ga za taj Q8300 koga ces pokusati da klokujes pa vidi kako se ponasa, da li ti odgovara itd. ne menjaj nista, a onda kada ne budes bio zadovoljan menjaj celu platformu za neki i5
:: malo nespretno sam napisao , ploca je ga 975 , soket 775 , trebam onda kupiti neku noviju sa fsb od 500MHz 7,5 * fsb ~ 3.7 GHz koja bi to ploca podrzala ideja? savet? :: :: ::
ma pazi da nije bio brzi, u odnosu na e5200 ne moze se poredi, kad sam zamenio cpu sa ovim q8200 sve igre prosto lete, ali tacno je da ne moze isprati tu grafu gtx480, i ne mogu da se OC-uju previse, kao sto ja ne mogu svoj da OC-ujem preko 2.9ghz.....
Dobar predlog - uložiš u nešto što ćeš moći da koristiš i kasnije.
Pozdrav!
Vlada
:: ma bre.. kad vec imas taj procesor, uzmi samo neki dobar cooler koji bi koristio i kad kupis neku novu platformu, neki za sve novije sokete i iskoristi ga za taj Q8300 koga ces pokusati da klokujes pa vidi kako se ponasa, da li ti odgovara itd. ne menjaj nista, a onda kada ne budes bio zadovoljan menjaj celu platformu za neki i :: :: :: :: malo nespretno sam napisao , ploca je ga 975 , soket 775 , trebam onda kupiti neku noviju sa fsb od 500MHz 7,5 * fsb ~ 3.7 GHz koja bi to ploca podrzala ideja? savet? :: :: :: :: :: ::
Intelovi procesori iz ove serije su najgori koje je ta kompanija ikad izbacila...q6600 ih sve tuce...ali za igranje igara nerazumem zasto nebih bio dovoljan u sprezi sa gtx 480...tu je vise pitanje ploce i memorije...ako radis neke ozbiljene stvari poput 3d Max i slicno onda je mrtva kapa...ali za igrice nebih trebo imati problema poz!
nisi u pravu. Za igre najbitnije 2 stavke su procesor i graficka, pa onda memorija i ploca pa sve ostalo.. Q8xx nije dovoljna mocan procesor za graficku kao sto je GTX480, radice sa polovinom snage a procesor ce biti zakucan na 105%
:: Intelovi procesori iz ove serije su najgori koje je ta kompanija ikad izbacila...q6600 ih sve tuce...ali za igranje igara nerazumem zasto nebih bio dovoljan u sprezi sa gtx 480...tu je vise pitanje ploce i memorije...ako radis neke ozbiljene stvari poput 3d Max i slicno onda je mrtva kapa...ali za igrice nebih trebo imati problema poz :: :: ::
Cetvorojezgarni celeroni, ako hoces tu kartu da poguras na max mora i5 minimalno.
Mogao bi neki Yorkfield ali je besmisleno ulagati u njih, mada kad pogledas cene onaj koji bi tebi odgovarao od stare klape bi garant polovan bio skuplji od i5-ice koja ti treba.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.