Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor problem: no signal radi ali boot ne radi
STRANA 1 OD 1
eXoSaX Monitor problem: no signal radi ali boot ne radi 25.08.2011. 11:37 T38018

status: user
broj poruka: 27

Zdravo svima!

Imam dva monitora: HP 1940 i Samsung 913v.
Ekran na Samsungu je pokvaren i zamenio sam ga sa HP ekranom. Kada ukljucim monitor (bez povezivanja na racunar) dobijem standardnu OSD No signal poruku (prikaz ove grafike je savrsen).

Medjutim, kada ga povezem na racunar i bootujem, ugasi se i udje u Standby (standby lampica svijetli svakih 8 sekundi) i tako i ostane. Pokusao sam restart, kao i tri ispravna VGA kabla (sva tri rade na drugim monitorima). Probao sam da povezem na laptop. U properties, sistem prepozna da je `nesto` povezano na port, ali detektuje kao Generic non P`n`P Device.

Sta je uzrok problema? Da li je ovaj hibrid uopste moguc? Zbunjuje me to sto dobijem OSD No dignal, ali nema pobude sa VGA porta.

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ne radi `pobuda` monitora - ulazni stepen. E sad, da li je pobudni 25.08.2011. 12:08 #354969

broj poruka: 10999
transformator (ako je tako resen) ili neki chip... Nosi kod maestra...

codeus ... 25.08.2011. 15:34 #355008

broj poruka: 4054

izgleda da na tom samsungu nije smo ekran pokvaren ..

sve si kablove povezao ?

pitanje za milion $ - samsung se isto tako ponasa (blink led) i sa orig ekranom ?
Dexter013 E jbg 25.08.2011. 16:20 #355022

broj poruka: 17093
Isto se desava i kod moje Dunje sa njenim samsungom , Sve je ok u stand by-u ali kad treba da kresne sliku ostaje da stoji na stand by , ranije je tako treptao 10 minuta i upali se, a sad nece ni nakon 30 minuta , imala je slomljenu iglicu u njemu (vga_, tako je kupljen) ali izgleda da nije do nje, od nje oce da rozi slika , a ovo je neki odvojen problem ,

odnesen je u servis , javim ti sta se desava jer imas identican problem.

poz!

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 25.08.2011. 17:59 #355041

broj poruka: 4054

neispravan logic board ..

neradi ulaz na lvds chipu .. ako imas dvi ulaz pored vga , probaj preko dvi-a .. ako imas samo vga .. hebiga .. popravi HP ..

mada ostaje ti jos da probas (ukoliko su ti svi naponi ispravni) da promenis quarc i reprogramiras eeprom

eeprom je direktno spojen na VGA pinove .. i ukoliko ima na njemu 5v (pin 8) i u njemu su ispravni podaci (ili uopste neki podaci) graficka mora da ga procita redovno . a ne da dobijes generic non PnP device .. bez obzira na ispravnost ostatka elektronike

(chip je 24c01 ili 24c02)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs