Imam dva monitora: HP 1940 i Samsung 913v. Ekran na Samsungu je pokvaren i zamenio sam ga sa HP ekranom. Kada ukljucim monitor (bez povezivanja na racunar) dobijem standardnu OSD No signal poruku (prikaz ove grafike je savrsen).
Medjutim, kada ga povezem na racunar i bootujem, ugasi se i udje u Standby (standby lampica svijetli svakih 8 sekundi) i tako i ostane. Pokusao sam restart, kao i tri ispravna VGA kabla (sva tri rade na drugim monitorima). Probao sam da povezem na laptop. U properties, sistem prepozna da je `nesto` povezano na port, ali detektuje kao Generic non P`n`P Device.
Sta je uzrok problema? Da li je ovaj hibrid uopste moguc? Zbunjuje me to sto dobijem OSD No dignal, ali nema pobude sa VGA porta.
Isto se desava i kod moje Dunje sa njenim samsungom , Sve je ok u stand by-u ali kad treba da kresne sliku ostaje da stoji na stand by , ranije je tako treptao 10 minuta i upali se, a sad nece ni nakon 30 minuta , imala je slomljenu iglicu u njemu (vga_, tako je kupljen) ali izgleda da nije do nje, od nje oce da rozi slika , a ovo je neki odvojen problem ,
odnesen je u servis , javim ti sta se desava jer imas identican problem.
poz!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
neradi ulaz na lvds chipu .. ako imas dvi ulaz pored vga , probaj preko dvi-a .. ako imas samo vga .. hebiga .. popravi HP ..
mada ostaje ti jos da probas (ukoliko su ti svi naponi ispravni) da promenis quarc i reprogramiras eeprom
eeprom je direktno spojen na VGA pinove .. i ukoliko ima na njemu 5v (pin 8) i u njemu su ispravni podaci (ili uopste neki podaci) graficka mora da ga procita redovno . a ne da dobijes generic non PnP device .. bez obzira na ispravnost ostatka elektronike
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.