Da li neko ima ideju da li ce i kada ce da se pojave jeftinije kartice GeForce 8me generacije? Tipa 8600 ili tome slicno koje bi mogle da se nadju u cenovnom opsegu 150-200EUR?
P.S. Ovo nema veze sa prethodnim pitanjem, sta bi vi najpre promenili na mojoj konfiguraciji? Pretpostavljam graficku, a sta posle? Jos 2x512 RAM?
Pored grafike dodaj dos 1GB memorije,ali ne 2x512mb,jer ces onda beskorisno uzeti dva slota(sto nije potrebno),kasnije kad predjes na vistu uzmi jos 1GB i to bi bilo to.
Nvidia planira da lansira mainstream 8600 GTS (G84-400) i 8600 GT (G84-300) grafičke karte, kao i 8500 GT (G86-300) 17. aprila. GeForce 8600 GTS i 8600GT će imati 256MB GDDR3 memorije na sebi i 128-bitni memorijski interfejs. Naglašeno je da se za sada ne planira verzija sa HDMI izlazom. GeForce 8600 GTS bi trebao da zameni 7950 GT i 7900 GS kada su performanse u pitanju, dok će 8600GT imati performanse analogne onima kojima su raspolagale 7600 GT grafičke karte. 8500 GT karta je tu umesto 7600 GS modela. 8600 GTS će biti klokovan na 700 MHz za jezgro i 2 GHZ za memoriju. Dolaziće sa dual D-DVI, HDTV i HDCP podrškom i zahtevaće dodatni konektor za napajanje.
8600 GTS će koštati između 200 i 250 dolara. Model 8600 GT će biti klokovan na 600 MHz za jezgro i 1.4 GHz za memoriju. Dolaziće u dve varijante, jednom sa HDCP podrškom (G84-300) i jednom bez nje (G84-305). Ova karta neće zahtevati konektor za dodatno napajanje. Njena cena će iznositi između 150 i 170 dolara. Poslednji pomenuti model, 8500 GT, se bazira na `osakaćenoj` varijanti G84 jezgra. 8500 GT će biti klokovan na 450 MHz za jezgro, odnosno 800 MHz za memoriju i raspolagaće sa 256 MB DDR2 memorije. Dolaziće takođe u dve varijante, sa i bez HDCP-a - G86-300 sa i G86-305 bez HDCP-a. 8500 GT će koštati između 80 i 100 dolara. Krajem aprila će Nvidia predstaviti i GeForce 8300 GS karte koje će zameniti postojeće 7300 modele.
Hmm, ali ako bih dodao modul od 1024 da li bi mi sad to pravilo neke probleme, posto bih voleo da i dalje mi memorija radi u dual channel modu. Zato sam mislio da uzmem jos 2x512.
:: Pored grafike dodaj dos 1GB memorije,ali ne 2x512mb,jer ces onda beskorisno uzeti dva slota(sto nije potrebno),kasnije kad predjes na vistu uzmi jos 1GB i to bi bilo to :: :: ::
Moja iskustva na NF 4 plocama(verovatno zavisi i od same ploce) su takva da je jedan ortak imao slicnu situaciju kao ti, samo dakle na NF4 ploci, i probali smo, doneo mu ja moja dva modula(ranije ddr400), i probali i prvo nije htelo, butuje komp u single modu za ram, ali je on na toj njegovoj ploci(ASUS) u biosu imao parametar koji je bio na auto za ram, promenio u dual, i radilo je sve bez problema! Dakle ako imas mogucnosti, pozajmi od nekoga ram, da budu isti moduli, mislim na istoj brzini da rade i da budu istog kapaciteta, i probaj pre nego sto se upustis u kupovinu! Ipak mislim da ti je najbolje prodati te tvoje i uzeti lepo dva modula!
Ma super saveti,najbolje je kupiti preskupu karticu za DirectX 10 pre nego sto se i pojavile tačne specifikacije istog.Ãist racun bez krčmara.Nego lepo sačekaj ti par meseci i onda uloži u pravu DirectX 10 karticu a sad uzmi memoriju.
:: Da li neko ima ideju da li ce i kada ce da se pojave jeftinije kartice GeForce 8me generacije? Tipa 8600 ili tome slicno koje bi mogle da se nadju u cenovnom opsegu 150-200EUR
26.maja izlazi AMD ATI r600,tada(ili cak nesto pre toga) se ocekuje pad cena osmice.
:: P.S. Ovo nema veze sa prethodnim pitanjem, sta bi vi najpre promenili na mojoj konfiguraciji? Pretpostavljam graficku, a sta posle? Jos 2x512 RAM
Ljudi zar napajnje nikome ne bode oci? Menjaj napajanje pod hitno, cekaj za karticu i uzmi 2x1Gb rama.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: Ljudi zar napajnje nikome ne bode oci :: Menjaj napajanje pod hitno, cekaj za karticu i uzmi 2x1Gb rama
Nigde nije naveo da oce da menja napajanje,a ako mu treba onda nek uzme chieftec ili cooler master ili neko poznatije,ali ova dva proizvodjaca imaju ok cene a dobrog su kvaliteta..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.