planiran naravno pored ovog monitora da kupim i novi racunar,naravno pre svega gejmerski,pa me zanima sta mislite o ovoj konfig. posto sam ja davno prerastao IT novotarije pa bi mi drugarski savet vas malo mladjih ovde itekako pomogao:)
int core i5-2400 (ili i3.550 recimo) ploca-asus 98h67-m-le gpu amd radeon sapphire hd6770 1gb ddr5 ram 4gb 1600mhz kingston
sve u svemu racunam da za 400-450 evra (procesor 100-140,ploca 80-120,grafika 100-120,mem oko 30 hard oko 40) mogu kupiti dobru masinu pa bi mi svaki savet dobro dosao
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Phenom II x4 95 :: 2x2 gb 1600mhz patriot (nebitno :: Hd 6870 :: msi 870-c4 :: thermaltake 550 w modula :: 500gb har :: v3 black edition kucist :: :: :: Ocesh gejmerski komp za 450e a pola para za maticnu i procesor,to tako ne ide :: Ova moja mahina u igrama bolja bar 30% od te sastavio :: ::
druze ja da znam mnogo o racunarima ne bih vas pitao za pomoc:) nisu meni igre bas toliko bitne a i nisam imao kad za njih. sad imam vremena pa bih igrao neke strategije,call of duty,warcraft i slicno, a prvenstveno hocu brz racunar koji ne koci i sta ti ja znam sta ne jos(kao sa ovim sranjem koje sad imam)....
Prvo ovo sto si ti naveo nije ni pola kompa, ako te vec interesuje nase misljenje daj nam sve podatke pa ces ga dobiti.
Cenu si naveo, e sad ono sto nisi je koja je max cena za koju mozes da se opruzis i sta ti od komponenata treba?, da li ceo komp ili samo komponente koje si naveo???
ne druze,treba mi komplet de novo racunar za max 500 evrića + 150 evra max za monitor eto,ukratko... s tim da,citajuci razne clanke i forume,mislim da su intelovi procesori bolji od amd-ovih(dzaba 2,4 ili 444 jezgra amd u) a za ostale stvari iskreno receno nisam toliko upucen. ako mogu i jeftinije da prodjem za dobar racunar extra,nije bas da plivam u keshu... hv u napred
Kao sto vidis nije Intel, jer ti jednostavno nemas dovoljno za tu platformu, ali koliko vidim ti ni nemas potrebe za tim.Za to sto tebi treba je AMD puna kapa, a i da stavis Intel pored njega neces moci napraviti razliku...
ok,pricacemo jos. samo mi jos reci koje sajtove da citam sto se tice IT ponuda i karakteristika,zardjao sam strava,da me deca sutra ne pitaju `de ti ziviš ćale??` hahaha!
ok,jos 1 stvar mi nije jasna. vidim da forsirate amd ov procesor iako je losiji od intelovog al ok,koliko para toliko muzike. to mi je jasno. nije mi jasno ovo sto je djoko partizanovac ispisao od drugih komponenti: 1) graficka karta hd 6870 jel to ati ili nvidia i koji je proizvodjac? 2)mat ploča msi870-c4 ni to ne mogu da nadjem cenu i specifikacije i 3) kuciste i hard,jel to moze da se nadje za 40+40 evra ili mora skuplje?
:: ok,jos 1 stvar mi nije jasna. vidim da forsirate amd ov procesor iako je losiji od intelovog al ok,koliko para toliko muzike. to mi je jasno.
Ne, ne forsiramo AMD, vec kao sto si sam rekao koliko para toliko muzike. A i generalno Intel je sad u raskoraku i u srednjem segmentu nema konkurentne cene, a sto se tice preformansi kao sto sam rekao jedini nacin da stvarno osetis arhitekturu i kes za kes je da ides na high gaming masinu ili da si profesionalac,tek tada Intel dolazi do izrazaja, jer danas ti se sve vise stvari okrece ka grafickom procesoru a sve manje ostaje na CPU-u, tako da je cetvorojezgarni phenom puna kapa i u sharage za tebe.
::1) graficka karta hd 6870 jel to ati ili nvidia i koji je proizvodjac?
Georg je uzeo ATI kartu, ako te interesuje istorija Islo bi ovako : 4770/5770/6870 , jer su ATI-jevi inzenjeri usled najverovatnije niske cene LSD-a odlucili(citaj gadno utripovali) da bi bilo cool da pomere oznake za jednu decimalu napred i time zabune i nase i njine :) Generalno poredjenja radi 6870 je slabija karta od GTX560 koju sam ti ja naveo.
::2)mat ploča msi870-c4 ni to ne mogu da nadjem cenu i specifikacije
Nemozes jer je Djordje progutao azdahu, tacna oznaka je 870-C45 http://fwd4.me/08vp U osnovi low end ploca, ja sam uvek za nesto sigurnije kad se vec ne kupuje svake godine.
::3) kuciste i hard,jel to moze da se nadje za 40+40 evra ili mora skuplje
Kuciste sa napajanjem nikako, realno bi bilo da se ove dve komponente kupuju odvojeno i tu bi za obe cena bila oko 100€ Sto se harda tice moze ispod 40€,ali licno mislim da je 4,8K odlicna cena za 1000GB.
Jos nesto u vezi IT Sveta, mozes da gledas ponudu i cene kod njih,samo nemoj da citas testove i sacuvaj boze users review-e :)
je razlika sto 2420HD ima HDMI prikljucak, a ovaj drugi nema. Sad ti vidi da li ti treba HDMI. To je sto se tice monitora, ako te bas zanima taj BenQ. PS: Na itsvetu samo moroni komentarisu (vecina njih)... Nemas frke nikakve da dobijes neku skart seriju ili tako nesto... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.