Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
2 problema
STRANA 1 OD 1
sawitch 2 problema 11.08.2011. 11:18 T37737

status: user
broj poruka: 667
Drustvo.. Imam dva problema:

1. Kod burazera na kompu sam juce pokusao da pustim neki crtac velicine oko 2.5 GB i pri svakom pustanju, razlicitim playerima, racunar se restartovao... Desk racunar je u pitanju... Sta to moze da bude? Nedavno sam mu nabudzio XP SP3 tako da ne brlja odavno vec je neki noviji problem...

2. Kod drugara monitor posle duze rada pocne da dobija neki water effect, igra mi slika.. Kada se iskljuci malo, iskulira, onda opet upali, sve je OK... Tacnije, posle nekog vremena brljavi... Monitor je neki Asusu tft, ne znam ni kako da vidim koji je...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Stavi brate... 11.08.2011. 11:53 #351320

broj poruka: 3241
koja mašina je u pitanju, nemoj da štediš slova.Ovako može da bude svašta.Isto kao kad kažeš majstoru`gasi mi se auto, šta bi moglo da bude?`, a ne kažeš ni marku ni model auta.Pretpostavljam da je neka slabija i da je taj video fajl u HD rezoluciji pa se procesor ili grafa muče, a možda se i napajanje muči.Skini speedfan i proveri temperature dok čekaš odgovore.

A za monitor nek se jave majstori `monitordžije`. :)

https://www.mojdom.rs http://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

sawitch ... 11.08.2011. 11:56 #351322

..ne verujem.. Najt fjuri, Tutles.. :))) Pa taj sam crtani i hteo da pustim kada se resetovao komp... Nisam sada kod buraza, ali to je neka prosecna masinica sto se prodavala za neuke.. Ono, udjes u radnju i kazes: `Hocu kompjuter` i oni ti daju kompjuter.. :)) Ja sam pretpostavio da se graficka ubije... A crtani je 2.6 GB pa je sigurno u HD rezoluciji... Mislio sam da ima neko jedinstveno resenje, da je cest problem i ne zavisi od konfiguracija, zato nisam ni pamtio sta ima...
toothless Koje crno 11.08.2011. 12:04 #351325

broj poruka: 3241
jedinstveno rešenje?Pa ja kakve sam probleme sretao sa kompovima, to Molder i Skali nisu videli za sve epizode `Dosijea X`.
Šalu na stranu, stvarno bi bilo dobro da okačiš celu konfu jer može biti mnogo stvari.Počevši od napajanja koje posustaje, preko procesora koji se pregreva, do gremlina koji grizu virtuelnu memoriju sa svojim gremlinskim zubima.
Ili da probaš jedno po jedno, Napajanje, temperature grafičke, procesora, ploče,...
Ja pretpostavljam da je mašina slaba za HD i da je možda i napajanje spremno `to meet its maker`...

A Toothless je najbolja zverka koja je ikada napravljena u crtaćima! :)

https://www.mojdom.rs http://www.youtube.com/watch?v=g3sJB2tcoJY
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

sawitch ... 11.08.2011. 12:09 #351326

Ok onda ovaj problem ceka resenje kada napisem konfiguraciju... Sada cekamo monitordzije... :) Hvala Tutles.. :)
Dexter013 E jbg 11.08.2011. 13:36 #351336

broj poruka: 17093
Na prvu loptu bih rekao da crkava monitor , najbolji test cisto da se uveris da nije stvarno do njega je da ga odnese i probas na nekom drugom kompu na kome monitor sljaka 100%
ako tamo radi, znaci nije do njega , nego je do graficke.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055
Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
GPU: 470 gtx Gigabyte
MBO: AM3+ 970 Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU: LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Pacov:Mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sawitch ... 11.08.2011. 21:40 #351446

...uradicu onda tako.. Odnecu na drugi komp da probam.... Nije valjda... :(((
lxixl inace 11.08.2011. 22:12 #351457

broj poruka: 58

http://www.videolan.org/vlc/

VLC player je za slabije konfe (mada ga ja koristim i na mojoj, navikao se)jer koristi manje resursa (od recimo MPC - media player classic) cisto ako resis problem i ustanovis da ti secka pri pustanju probaj ovaj player..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs