Planirao sam da za ove pare uzmem neki monitor od 24` za 150 evra i grafu za 100. Komp mi uglavnom sluzi za gledanje filmova ali sigurno necu zaobici igre kao sto su Diablo 3, Batman: Arkham City, L.A. Noire, Call of Duty: Modern Warfare 3 ... Mislim da za ove novce mogu da uzmem neku 5770 ili 6770 grafu i neki monitor bez dvi. Skoro sam zavrsio Batman Arkham Asylum na dole navedenoj konfiguraciji pa iz toga vidi da mi nije vazno da li ce sve raditi na max podesavanjima.
Na 22 monitoru ti treba grafika od 150e , a greota je staviti i gledati pixele i kockice u igrama na monitoru od 24 inca , jer bilo sta osim 1920x1080 je vizuelno lose...
Uzmi 22inca za 10 - max 13k a za ostale pare kupi solidno jaku grafiku.
Moj savet.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
mislio sam da je najpametnije da predjem sa 19`monitora na 24` ali mozda se predomislim i uzmem neki 22`` npr.LG W2240S-PN za 100evra i ostatak para iskoristim za skuplju grafu. Monitor necu menjati barem 2 god pa je vazno da kupim neki kvalitetan sa dobrom garancijom. Sada bih kupio grafu a za par meseci monitor pa cu do tada biti spreman da dam vise para. Koju grafu da uzmem za 120e? Jel se ocekuju neka snizenja uskoro ili tek krajem godine? Koliko je bolja slika na monitorima sa dvi izlazom?
@Dexter Kad ti ja pricam da menjas kuciste ti mi se smejes (`Ja da kupim posebno kuciste, ma neeee....`) Kol`ko si ovo odvalio... Nikakve veze fps nema sa duzinom dijagonale, vec iskljucivo sa rezolucijom, koja je u ovom slucaju ista
@acanen Uzmi ovo u Etronu, malo probija bidzet ali vredi svake pare
LG - E2360S-PN 17.090 din. MSI - R6770-MD1GD5 9.000 din.
:: Na 22 monitoru ti treba grafika od 150e , a greota je staviti i gledati pixele i kockice u igrama na monitoru od 24 inca , jer bilo sta osim 1920x1080 je vizuelno lose.. :: :: Uzmi 22inca za 10 - max 13k :: a za ostale pare kupi solidno jaku grafiku :: :: Moj savet :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: ::
Na 22 inca moze da se igra i u manjim rezolucijama nece ruzno da izgleda, dok na 24 je vec malo ruznije na 1680x1050, dok je ta ista rezolucija skroz ok na 22 inca...
Poenta je na 24 inca sve sem 1920x1080 ce biti ruzno za oko.
A za kuciste ne kapiram sta mi govoris da menjam, nisam u toku...
@VozD1912
Chifteka sam prodao jer sam dobio ovaj cm elite 430 za dzabe bukvalno, shefa sam imao 100 godina, dobar je ali eto malo promene radi ode.
Inace uzeo sam mk-13 od imarkovica za 3 500, ladi gtx 470 za sve pare, idle je oko 35-36 a posle par benchmarka za redom batman resident evil 5 just cause 2
nije presla 60 !
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz GPU: 470 gtx Gigabyte MBO: AM3+ 970 Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU: LC power 600w CpuCooler:Titan Vanesa Pacov:Mx518
:: @Dexte :: Kad ti ja pricam da menjas kuciste ti mi se smejes (`Ja da kupim posebno kuciste, ma neeee....` :: Kol`ko si ovo odvalio.. :: Nikakve veze fps nema sa duzinom dijagonale, vec iskljucivo sa rezolucijom, koja je u ovom slucaju ist ::
E sisaj, taman da editujem post i ti si uleteo... Taj dinosaurus ti je stigao kao nov nigde izgreban nalepnice ili slicno dobro je kuciste ali je ruzno ko Isidora Bjelica bez sminke + me nerviralo oduvek sto je belo...
Sve ostalo je odlicno.
Inace
Eve vam idle temp za gtx470 sa mk-13 i za Phenom II x6 1055 sa titan vanesom
Ma hebes look,kad je ladno ki zmice :D Nabacio sam i hyper 212+ i sve je picikato.Jedna od najboljih investicija otkad sam poceo da da se zezam sa racunarima.
Ajde da samo ne spamujem: @ acanen. Ja koristim ovaj monitor iz potpisa i prezadovoljan sam.Od kad sam ga uzeo nikad nisam aktivnije gledao filmove i serije,znaci pravo je uzivanje. Tako da bih ti preporucio neki philips.Jedno dobrih mesec dana sam citao razne testove monitora na netu i odlucio se za ovaj.I dobro je ispalo nisam se zahebao :)
Asus A488TD-V Evo/USb3 AMD Phenom2 x4 955BE 3.2 2x2gb Exceleram 1600mhz Black Shark Asus eah 6850 cucore WD 640gb sata2 LC Power 600w Philips 222EL2SB/62
:: E sisaj, taman da editujem post i ti si uleteo.. :: Taj dinosaurus ti je stigao kao nov nigde izgreban nalepnice ili slicno :: dobro je kuciste ali je ruzno ko Isidora Bjelica bez sminke :: + me nerviralo oduvek sto je belo.. :: :: Sve ostalo je odlicno :: :: Inac :: :: Eve vam idle temp za gtx470 sa mk-13 :: i za Phenom II x6 1055 sa titan vaneso :: :: - -> http://goo.gl/Zi4X :: :: Load dobijete sutra, sad mi kasno.. :: Radi se sutra :: :: Poz ljudi :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 105 :: Ram:7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: GPU: 470 gtx Gigabyte :: MBO: AM3+ 970 Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Pacov:Mx518 :: ::
@Dexter Ti ako ne ispamujes bar 5-6 tema u toku dana ti nisi covek, je li? :-D Anyway ovde sam ti rekao da kupis drugo kuciste i nemoj da se pravis blesav kad znas o cemu pricam http://goo.gl/cybqT Back to the point... Decko je rekao da ce da igra F1, Diablo 3, Batman itd. Od svih tih igara jedino je F1 da kazem zahtevna ove ostale nisu i furace ih sa 6770 na 24` monitoru bez problema ako dodje do neki zahtevnijih naslova samo obara detalje i molim lepo, inace obaranjem rezolucije na 1680x1050 dobija samo nekoliko frejma i ne znam sto bi to iko pametan radio.
:: @Miskoniu :: :: Nisi me razumeo :: :: Na 22 inca moze da se igra i u manjim rezolucijama nece ruzno da izgleda, :: dok na 24 je vec malo ruznije na 1680x1050, :: dok je ta ista rezolucija skroz ok na 22 inca.. :: :: Poenta je na 24 inca sve sem 1920x1080 ce biti ruzno za oko :: :: A za kuciste ne kapiram sta mi govoris da menjam, nisam u toku.. ::
Kod mene na kompu sa 9600 gt grafikom rade sve najnovije igre u 1920x1080 samo je pitanje kvaliteta detalja. tako da ako maksimum detalja nije bitan mislim da bi neka jeftinija grafika (6790 npr.) odradila stvar bez problema.
:: @Dexte :: Ti ako ne ispamujes bar 5-6 tema u toku dana ti nisi covek, je li? :- :: Anyway ovde sam ti rekao da kupis drugo kuciste i nemoj da se pravis blesav kad znas o cemu pricam http://goo.gl/cybq :: Back to the point.. :: Decko je rekao da ce da igra F1, Diablo 3, Batman itd :: Od svih tih igara jedino je F1 da kazem zahtevna ove ostale nisu i furace ih sa 6770 na 24` monitoru bez problem :: ako dodje do neki zahtevnijih naslova samo obara detalje i molim lepo, inace obaranjem rezolucije na 1680x1050 dobija samo nekoliko frejma i ne znam sto bi to iko pametan radio ::
Juce sam ranije otisao u svet snova jer sam morao jutros rano na posao pa nisam video sve odgovore ali sada mogu da kazem da ste me prijatno iznenadili. HVALA svima na pomoci. Odlucio sam da uzmem 6770 grafu pa bi neko mogao sada da predlozi model i proizvodjaca.
Monitor cu kupiti za mesec dana ili ranije ako budem naleteo na neku akciju.Sigurno cu uzeti neki 24` jer ga necu menjati par godina. Mislim da za novu fifu 12 i par drugih naslova koje sam naveo u prvoj poruci nije ni potrebna jaca grafa.
Pametno nema sta... Samo kazi koliki je budzet za tu graficku jer ja sam ti nasao MSI 6770, najjeftiniju koja postoji... MSI-eve karticie su inace odlicne
:: Juce sam ranije otisao u svet snova jer sam morao jutros rano na posao pa nisam video sve odgovore ali sada mogu da kazem da ste me prijatno iznenadili. HVALA svima na pomoci. :: Odlucio sam da uzmem 6770 grafu pa bi neko mogao sada da predlozi model i proizvodjaca :: :: Monitor cu kupiti za mesec dana ili ranije ako budem naleteo na neku akciju.Sigurno cu uzeti neki 24` jer ga necu menjati par godina. Mislim da za novu fifu 12 i par drugih naslova koje sam naveo u prvoj poruci nije ni potrebna jaca grafa :: ::
taj msi je sponzor Partizana pa bih ga zaobisao u sirokom luku ako je moguce :) dao bih 10000 za grafu a za metar dana mozda ispljunem i vise od 15000 za monitor.
:: taj msi je sponzor Partizana pa bih ga zaobisao u sirokom luku ako je moguce :) dao bih 10000 za grafu a za metar dana mozda ispljunem i vise od 15000 za monitor :: :: ::
Onda si skroz promasio platformu... Po nekom nepisanom pravilu i ustrojstvu Cigani kupuju Intel i Nvidiu, a Grobari kupuju AMd i ATI Prema tome taj MSI ti je trenuyno najmanji prolem, sta vise bolje promeni klub za koji navijas ! XD Ako neces MSi, imas pretrazivac na PC Berzi pa nadji nesto skuplje ako ti se ne sponzorise Partizan...
:: taj msi je sponzor Partizana pa bih ga zaobisao u sirokom luku ako je moguce :) dao bih 10000 za grafu a za metar dana mozda ispljunem i vise od 15000 za monitor :: :: ::
Zasto si takav Toothless? nisam rekao da navijam za Crvenu Zvezdu. Mozda navijam za Vojvodinu ili neku drugu boraniju sa velelepnih stadiona (necu da reklamiram sponzora lige) Super lige.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.