Planiram da kupim monitor i dvoumim se izmedju ova dva. Vidim da Dell ima 8 ms a LG 5 ms odziv, inace su oba IPS. I LG je LED, a Dell ne. Interesuje me koji je bolji od ova dva monitora i zasto (performanse, kontrast, kako se ponasaju u igricama, kad se gledaju filmovi..). Razlika je oko 1000-2000 din.,sto nije mnogo. Vise od 23.000 din. ne bih dao i izbor je pao na ova dva. Komp uglavnom koristim zbog igrica i filmova. Citao sam da se ljudi zale na Dell zbog ghostinga,da je kod LG-ja probijanje svetla na gornjoj strani, itd.. Dajte savet i vasa iskustva, pa da znam koji da kupim od ova dva.
Hvala i pozdrav svima!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Bolje osvetljenje,vise kandela,malo bolji panel.. Do sad sam obisao sve forume i pogledao razna iskustva ljudi i svi se slazu da je Dell bolji izbor jer ima bolji vizuelni prikaz,realnije boje,kvalitetniji za rad.. Cak i za gaming je bolji izbor.
E sad,to sto je kod nas zapala skart serija ne znaci da je svaki los.Znaci treba izabrati tj proveriti svaki monitor .
P.S.Koristim Win 7 i floppy mi radi sasvim normalno :)
P.S. hahahahaha :))) Bas si me nasmejao.. Pazi kad sam jos u chudu i neverici.. F**kin` FDD.. :) Stavio sam mu XP 32-bitni i sad je happy, tako da no frx.. Valjda ce mu sve igrice raditi kao i na Windows 7.
Jos u onojn temi sam ti rekao svoje misljenje is ta treba da radis.. Sliku visoke rezolucije sa jasnim definisanim teksuturama i postavi kao wall i slikaj aparatom ili zapamti pa uporedi.
P.S.Off
Trebao si drugaru da instaliras i XP i Win 7 samo sto prvo moras XP ne moze obrnuto! Vidim da ima DX11 kartu pa sto da bude ustrojen za neke igre..
je dobar. Odlican kvalitet slike i uglovi gledanja. I za gaming je dobar. E sad, ako te neko pusti da probas oba monitora u radnji to ce biti prava stvar. Pusti na oba monitora nokia monitor test i eizo monitor test. Oba imaju test na mrtvake i za odziv panela. Tako ces najlakse odluciti koji da kupis.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Njemu je najbitniji kvalitet prikaza. A zato je Pixel Buddie zakon :) za mrtve piksele tj proveru! Takodje moze da proveri i odziv sa PixPerAn programom!
re@Sky Rekao si mi svoje misljanje ali i ne da stavim sliku visoke rezolucije i da je stavim kao wallpaper pa da tako uporedim.. Znaci da bih izvukao potrebne informacije od tebe treba da bude uporan.. :) :P
P.S. Hteo sam ja ali on nije hteo.. Za koje igrice moze da bude ustrojen?
Hvala Sky i ribolovac na savetima za test programe! Skinucu ih negde.
Sto se tice igara ima sad zanimljivij DX11 naslova.. Ici cu random sta mi padne na pamet.. Lost Planet 2,Alien vs Predator,Dirt 3 ,odlicna igra BBC2,Crysis 2 ..Ima ,nije da nema ..
:: Pozdrav svim forumashima :: :: Planiram da kupim monitor i dvoumim se izmedju ova dva :: Vidim da Dell ima 8 ms a LG 5 ms odziv, inace su oba IPS :: I LG je LED, a Dell ne :: Interesuje me koji je bolji od ova dva monitora i zasto (performanse, kontrast, kako se ponasaju u igricama, kad se gledaju filmovi..) :: Razlika je oko 1000-2000 din.,sto nije mnogo :: Vise od 23.000 din. ne bih dao i izbor je pao na ova dva :: Komp uglavnom koristim zbog igrica i filmova :: Citao sam da se ljudi zale na Dell zbog ghostinga,da je kod LG-ja probijanje svetla na gornjoj strani, itd. :: Dajte savet i vasa iskustva, pa da znam koji da kupim od ova dva :: :: Hvala i pozdrav svima :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! ::
@JEZA Baci mi mail da bi mogao da ti uploadujem sliku i da ti uzvratim . 544 KB je slika :) Sto se tice igara moze da igra zasto da ne ,sve su igre orjentisane na DX9 i odredjene koje podrzavaju i DX11.Doduse nisam siguran da li ce Alien vs Predator da radi.Cini mi se da je on samo DX11 igra dok ove ostale sve rade i na XP ali koriste DX9 efekte! @imarkovic Covek hoce IPS panel,Viewsonic na zalost nema tu ponudu a definitivno vise i nije u toj klasi.
Razliku ces verovatno primetiti kada stavis ta dva monitora jedan do drugoga. Ja bih licno isao na LG-a, lakse ces garanciju da uzmes nego kod Dell-a posto se LG odomacio kod nas :).
pa i nije neka enormna razlika koliko ljudi pricaju al ajde.. mislim stoji da je lepsa slika ali da opravdava toliku razliku u ceni ne opravdava..
:: OK, sad cu ti poslati mail :: Nisam ni ja siguran da li ce AVP da radi posto ne mogu nigde da ga skinem. :: :: @imarkovi :: Hocu IPS panel posto svi kazu da je mnogo mnogo bolji od TN (u svim segmentima), pa posto sam sad u situaciji da menjam-sto da ne :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Moracu tako, mislim da je to i najbolja varijanta.. Naravno+testovi..
:: Razliku ces verovatno primetiti kada stavis ta dva monitora jedan do drugoga. Ja bih licno isao na LG-a, lakse ces garanciju da uzmes nego kod Dell-a posto se LG odomacio kod nas :) :: :: Pozdrav!
Da li treba da se nasmejem ili sta?Gde bre nije razlika covece.Poredis TN panel sa IPS matricom?A opet koja je to razlika u ceni kad IPS dobijas po ceni danasnjeg TN-a. Tvrdoglav si postao,mora da je xendza imala uticaj :)
Green,Green,Grass Of Home
:: pa i nije neka enormna razlika koliko ljudi pricaju al ajde.. mislim stoji da je lepsa slika ali da opravdava toliku razliku u ceni ne opravdava. :: ::
Kako razlika u ceni nije opravdana ako je slika lepsa? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: pa i nije neka enormna razlika koliko ljudi pricaju al ajde.. mislim stoji da je lepsa slika ali da opravdava toliku razliku u ceni ne opravdava. :: :: :: :: OK, sad cu ti poslati mail :: :: Nisam ni ja siguran da li ce AVP da radi posto ne mogu nigde da ga skinem. :: :: :: :: @imarkovi :: :: Hocu IPS panel posto svi kazu da je mnogo mnogo bolji od TN (u svim segmentima), pa posto sam sad u situaciji da menjam-sto da ne :: :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: :: :: :: ::
:: Da li treba da se nasmejem ili sta?Gde bre nije razlika covece.Poredis TN panel sa IPS matricom?A opet koja je to razlika u ceni kad IPS dobijas po ceni danasnjeg TN-a :: Tvrdoglav si postao,mora da je xendza imala uticaj : :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: pa i nije neka enormna razlika koliko ljudi pricaju al ajde.. mislim stoji da je lepsa slika ali da opravdava toliku razliku u ceni ne opravdava. :: :: :: :: ::
pa sta, nek je lepsa ali toliko lepsa nije! a xendza mi malo nedostaje dosadno bez nje
:: Da li treba da se nasmejem ili sta?Gde bre nije razlika covece.Poredis TN panel sa IPS matricom?A opet koja je to razlika u ceni kad IPS dobijas po ceni danasnjeg TN-a :: Tvrdoglav si postao,mora da je xendza imala uticaj : :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: pa i nije neka enormna razlika koliko ljudi pricaju al ajde.. mislim stoji da je lepsa slika ali da opravdava toliku razliku u ceni ne opravdava. :: :: :: :: ::
U planu mi je da u narednih nekoliko dana kupim Dell U2311H pa me zanima sledece: Ako neko zna, neka mi kaze da li u WinWin-u dozvoljavaju ukljucenje monitora za dead-pixel test pri kupovini . Kod njih je 9-og 15% popust za studente pa bih to da iskoristim [izadje 15.886]. Telefoni im ne rade do ponedeljka pa bih da se pripremim na onih 17.500 u emmi-u ako ne moze proba na licu mesta.
edit: Jos ovo me zanima: Koje su sanse da se kod nas dokupi jos 2 god. garancije, do ukupnih 5? U US je doplata za to oko . Licno meni ovo ne pada na pamet posto smatram da je 3 god. sasvim dovoljno [do tada cu ga vec promeniti] ali drugar me pitao pa me kopka sad... Je l` imao neko iskustva sa produzenjem garantnog roka uredjaja koji nisu notebook/netbook racunari?
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.