Pozdrav Imam ATI HD5700 graficku kartu i uz nju sam naravno dobio cd sa drajverima i katalist menadzerom i zelim da ih apdejtujem na najnoviju verziju. Medjutim, kada skinem sa zvanicnog sajta drajvere i katalist za HD5*** seriju i instaliram (prethodno sam uninstalirao stare) javljaju se problemi. Preko celog ekrana se odjednom i iznenada pojavljuju uspravne linije plavih nijansi i nista osim restarta ne pomaze. Desi se i da se zakuca sistem pri podizanju uz taman ekran. To mi se i ranije desavalo a evo ponavlja se i sa najnovijom verzijom katalista. Sta bi mogao da bude razlog i ako moze neki predlog? Hvala!
Nisam dodatno cistio nikakvim softverom, vec sam u Control panelu uninstalirao kompletan ATI i obrisao folder i restartovao. Nakon toga sam instalirao novu verziju. Inace, sa starim sve radi perfektno.
da si skinuo adekvatnu verziju drajvera za svoj OS, pada mi na pamet da u control panelu nisi slucajno deinstalirao i drajver za chipset...(u poslednje vreme redovno nailazim na takve slucajeve) Instaliraj ga ponovo, ako ne radi i tad onda samo moze da znaci da je otisla k vragu...
Nije to bas novija karta da su oni nesto bas za nju ceprkali , realno sam kazes da ti sve radi savresno sa proslom ili kojom vec verzijom drajvera , tako da moj savet ti je stavi stare drajvere i uzivaj.
Tek ako imas potrebe da ih menjas zbog nekih problema onda menjaj.
Prosle godine sam kupio tu kartu, novu, bila je oko 130 evra koliko se cesam, tako da nije bas nesto stara... vremenski :)
Na ATI-jevom sajtu u video opisu kako naci, obrisati i instalirati nove drivere su koristili bas HD5700 na win7 32bit tj preslikan moj slucaj i siguran sam da nista nisam pogresno uradio. Pihhh... nemam srece
A mozda je i najbolje da ostavim stare, ako nista makar odlicno rade :)
znam da je smaranje ali ja bih opalio sistem, ako i posle toga baguje sa novim drajverom pravac servis i menjanje, hebo stari drajver sto radi sa njim, da su savrsheni napravili bi jedne i ne bi ih ni menjali, probaj neki 11.4 npr to nije najnoviji ali cini mi se da je stabilan, inace ne secam se kad sam u zivotu skinuo stari driver pre nego sto sam stavio novi i NIKADA nisam imao ni1 problem! Mozda samo imam ludu srecu :D
, inace ne secam se kad sam u zivotu skinuo stari driver pre nego sto sam stavio novi i NIKADA nisam imao ni1 problem! Mozda samo imam ludu srecu :D ::
mozda je grska sto sam isao na Express uninstall... pa je on obrisao sve sto je ATI, mozda i sa chipseta.... mozda sam trebao samo da obrisem drivere za grafu kuj ce ga zna, ipak cu malo istrazivati pa kud puklo da puklo :D hvala svima na predlozima
Samo install novih preko starih (sem u slucaju razlicitih proizvodjaca zeleni crveni i obratno) i vozi Misko...
Sve ostalo je samo gubljenje vremena...
Naravno pod uslovom da si skinuo adekvatne vozace koji idu na tvoj OS.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: mozda je grska sto sam isao na Express uninstall... pa je on obrisao sve sto je ATI, mozda i sa chipseta.... mozda sam trebao samo da obrisem drivere za graf :: kuj ce ga zna, ipak cu malo istrazivati pa kud puklo da puklo : :: hvala svima na predlozima
Instalirao XP i krenuo da instaliram nove drajvere za grafu kad ono nece pa nece. Drug CD nema :(. Na sajtu proizvodjaca(mislim da je bio Gigabyte ali nisam siguran jer je to bilo pre vise od godinu dana) je bio stari ati catalyst koji je bez problema instaliran i odlicno funkcionise. Sto znaci da je AMD napravio nekompatabilne drajvere a ne da je grafa losa..Bila je neka low cost iz 5000 serije. Elektrofusion Powered by ReactorSuperial
Ja nemam pojma sto svi kukaju na amd drivere,ali stvarno.Ja ni sa jednim nisam imao problem pocevsi od matore 9550 pa sve do ove 6850.Pre ove sam imao 2600xt i svaki driver se instalirao bez problema i radio.A i dosta ljudi se zale je gigabyte srozao standard pa njihove proizvode treba izbegavati.
Asus A488TD-V Evo/USb3 AMD Phenom2 x4 955BE 3.2 2x2gb Exceleram 1600mhz Black Shark Asus eah 6850 cucore WD 640gb sata2 LC Power 600w Philips 222EL2SB/62
:: Instalirao XP i krenuo da instaliram nove drajvere za grafu kad ono nece pa nece. Drug CD nema :(. Na sajtu proizvodjaca(mislim da je bio Gigabyte ali nisam siguran jer je to bilo pre vise od godinu dana) je bio stari ati catalyst koji je bez problema instaliran i odlicno funkcionise. Sto znaci da je AMD napravio nekompatabilne drajvere a ne da je grafa losa..Bila je neka low cost iz 5000 serije :: Elektrofusio :: Powered by ReactorSuperia :: ::
Ćuti, zamisli da drajvere rade oni što prave softver za LK u MUP-u...
27.07.2011. 12:26
status: user broj poruka: 3241
Padao bi ti sistem svaki dan po dva sata, i morao bi da uzimaš broj svako jutro da možeš da zakažeš komp, a tehnička podrška bi ti kampovala ispred kuće jer im se ne bi isplatilo da svaki dan dolaze. :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.