imam grafiku rx 3850 msi 256dd3 256bit kad igram i gpu load je 100% i iram na max detalje temperatura je 69-77c u obicnom stoji na 73c dal je to normalno ili malo se pregeva grafika?hvala unapred...
Немогуће да ти је у пуном оптерећењу температура 69-77 а у стању мировања 73, вероватно си гледао одмах по изласку из игре. Што се тиче температуре графичке под оптерећењем, а на овим врућинама па још ако ти није баш проветрено кућиште, скроз је нормална, што се каже ``вози и уживај``! Поздрав!
Za opterećenje je u redu, i za idle je `u redu` jer je ATI predvideo da se fen okreće na 16% u idleu, što ne treba da prihvatiš. Treba da napraviš nove profile fena za load i idle u ATT-u ili MSI AB-u. Stavi mu 32-35% RPM u idle modu.
znaci fan speed je 50% fixiran a temperature sam gledao u msi afterburner znaci imaam celu tabelu sa temperaturama u vreme iigranja max tepm pise 77c a minimum 32c znaci moze da prodje to?nije problem?
AKo sam shvatio, držiš ga na 50% i u idle i u loadu? Onda ne valja, idle mora da bude niže.
:: znaci fan speed je 50% fixiran a temperature sam gledao u msi afterburner znaci imaam celu tabelu sa temperaturama u vreme iigranja max tepm pise 77c a minimum 32c znaci moze da prodje to?nije problem :: :: ::
Prvo sto moze biti je prasina u samom kuleru i ispod njega, tj shebana zvaka na chipu. Broj dva kuciste je krsina sa malo ili nimalo promaje, a i ako je ima nije usmerena pravilno.
Da li imas ista sto ti tera topao vazduh na grafu?, primera radi ako ti je cpu topao a nemas promaje izmedju njega i chipa grafike temp na grafi ce itekako ici gore usled direktnog izlaganja toplotom od strane venta na procesoru(kod stock kulera - ciklicno rasipanje).
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.