Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Cudan i izludjujuci problem
STRANA 1 OD 1
vnemanja82 Cudan i izludjujuci problem 21.07.2011. 00:54 T37380

status: user
broj poruka: 182
pc mi je povezan hdmi kablom sa lcd tv koji koristim kao monitor (samsung le40c650).problem je sledeci:kada pustim film preko pc slika na lcd tv je losija (pikseli su krupniji i uocljiviji) nego kada film pustim direktno preko tv (povezem externi hdd na tv,slika mi deluje i jeste jasnija i nekako koloritnija ).u pitanju su filmovi mkv formata 720 p i 1080 p.Ono sto je jos uocljivije je da filmovi umeju da seckaju,ne verujem da je problem u konfiguraciji jer sam je kupio pre mesec dana bas i razloga da bih mogao normalno da gledam filmove jer kad pustim film preko tv sa externog hdd koji je priklucen na njega film posle nekog vremena iz meni nepoznatog razloga blokira i tv se restartuje( o ovome sam pisao u ubrici kucna tehnika takoda sada to nije bitno tj nema mu leka ili ja bar jos nisam nasao resenje tog problema).Ima li neko mozda savet za ovo seckanje filmova i losiju sliku,program koji koristim za gledanje filmova je km plejer,probaosam i mpc i gom plejer ali isti je rezultat, a moja konfiguracija je phenom x4 na 3.2 be ,4 gb rama ,saphire 5770 1gb9 instalirani zadnji katalist drajveri 11.6 v), 1tb wd blue...Mozda je problem u hdmi kablu mada je ovaj onaj kvalitetan sa pozlacenim konektorima duzine 3 metara.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Pa moze to da bude tako i do podesavanja... 21.07.2011. 02:58 #346767

broj poruka: 7769
Meni sa laptopa na HD Ready tv ide sasvim normalno cak bih rekao i da je bolja slika na TV-u nego na racunaru pogotovu sto su uglovi gledanja sjajni...

Ako ti je monitor razlicitog prikaza u odnosu na TV to zna da bude problematicno, no onda odes u setings i podesis `secondary display` kako valja.

http://www.microsoft.com/athome/organization/twomonitors.aspx

Tomato Republic Of Serbia !!!

vnemanja82 Re: Pa moze to da bude tako i do podesavanja... 21.07.2011. 03:05 #346768

tv mi sluzi kao monitor,nisam prikljucio 2 displeja,samo je lcd tv prikljucen za komp i koristim ga kao monitor.

:: Meni sa laptopa na HD Ready tv ide sasvim normalno cak bih rekao i da je bolja slika na TV-u nego na racunaru pogotovu sto su uglovi gledanja sjajni..
::
:: Ako ti je monitor razlicitog prikaza u odnosu na TV to zna da bude problematicno, no onda odes u setings i podesis `secondary display` kako valja
:: http://www.microsoft.com/athome/organization/twomonitors.asp
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
tortojed A sta je sa rezolucijom slike i refresh rate-om na kompu? 21.07.2011. 07:11 #346770

broj poruka: 10999
...

Lesenje ... 21.07.2011. 07:54 #346771

broj poruka: 156
Setuj playere iz kojih pustas ( smanjenje suma i slicne stvari), izbor codeca itd. Trazi malko experimentisanja. Iako ga ne koristim, ali mislim da player iz Nero 10 ima dosta dobra default setovanja pa ako nisi nesto strucan s tim stvarima, probaj da pustis iz njega da vidis kako ti izgleda, pa ako budes zadovoljan, stvar je setovanja u racunaru. Neki playeri koriste svoje codece, a neki sistemske.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
miki069 Flešuj ga 21.07.2011. 08:43 #346772

broj poruka: 1234
Spoji ga na mrežni konektor i ubaci najnoviji firmware.
Možda se poboljša.

40 inča ekran a rezolucija od 1920x1080.
Matematika kaže da piksel mora da bude kao bradavica od Nataše Bekvalac.

https://www.bambimobil.blogspot.com

saxija re 21.07.2011. 09:13 #346773

broj poruka: 4016
i cackaj po opcijama TVa, mozda ima varijanta tipa PC pa da optimizuje prikaz za racunar, zet ima problem sto mu TV (ne znam koji je) odseca malo slike sa svih strana iako je hull HD, slika ostra da se poseces ali je malo secne, a karta mu gtx 260

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

neXus2000 Re: re 21.07.2011. 10:05 #346779

broj poruka: 3351
To sto rece saxija.
Imas negde u opcijama da stelujes nazive za prikljucke. Uglavnom su predefinisani, pa imas da menjas PC, BluRay, Game..... naravno stavis na PC. Ako nema, nego se rucno ukucava, ukucas PC.
To sto odseca sliku, postoji opcija u menjanju aspect ratia, pa obicno stoji Full 1 ili 2 ili Scan Only.

:: i cackaj po opcijama TVa, mozda ima varijanta tipa PC pa da optimizuje prikaz za racunar, zet ima problem sto mu TV (ne znam koji je) odseca malo slike sa svih strana iako je hull HD, slika ostra da se poseces ali je malo secne, a karta mu gtx 26
:: nVidia je debela a AMD ima kriv nos
vnemanja82 Re: A sta je sa rezolucijom slike i refresh rate-om na kompu? 21.07.2011. 18:08 #346908

nativna je,1920 x 1080 p i 60 hrz

:: ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs