Imam problem sledeće prirode.Pretežno radim u AutoCAD-u pa me zanima sta je najbitnije za njegov brži rad jer promenom grafičke na nvidu 7600gs nisam nista dobio u brzini.Ostatak konfiguracije intel dual core d820,2gb rama i dva diska od 160 gb u raidu
Veoma skakljivo pitanje, cpu, ram, i grafika su ti sasvim OK, e sad, ja ga iskreno ne koristim, ali mislim da imas sve uslove da radi kako mu zapovedas! Ne znam samo koju si ranije grafiku imao, mozda je bolji i lezerniji rad u CAD-u ako imas vise memorije na grafici(posto ti je sve ostalo-cini mi se dovoljno)! Sve u svemu treba da izvrsis poredjenje sa jos nekim sa foruma ko koristi CAD ili na nekom drugom kompu kod nekoga pa tek onda da vidis da li si spor ili ne!
AutoCAD po difaltu radi sa softverskom podrskom,ako hoces da ga ubrzas narocito kod 3D modeliranja moras da ukljucis hardware acceleration i onda poleti...Naravno preduslov je da imas bilo koju nvidia graficku(GF2....8800 apsolutno je svejedno...jedino se izdvaja 6800 kao najbolja).
A ukljucices ovako: Startujes ACAD (14,2000.....2007), TOOLS/OPTIONS/PERFORMANCE SETTINGS/MANUAL TUNE(samo za 2007)/ENABLE HARDWARE ACCELERATION Na toj paleti imas jos par podesavanja koja podesavas u zavisnosti koliko ti je jaka masina,ali mozes da ih ostavis po difaltu.
Nemoj da radis ovo sa ATI karticama osim ako ne koristis OMEGA drajvere ili FireGL karticu,moze samo da ti uspori ACAD.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.