Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
VGA-TV sta moze biti problem?
STRANA 1 OD 1
FAQ VGA-TV sta moze biti problem? 18.07.2011. 11:14 T37320

status: user
broj poruka: 532
Imam Radeon series 9000 koja ima tvout od 7 pina. Imam svhs kabl od 4 pina koji fizicki pase. Na tv aparatu je SCART koji ima cinc video i s-video 4 pin. Kad ubodem svhs kabl (4 na 4) slika je dobra ali crno-bela bez obzira na to koji je PAL. Kad ubodem drugi kabl: svideo prebacuje na cinc, pa na cinc ulaz SCART slika ima boju ali je dosta losija. Probao sam i neku drugu video karticu koja ima cisto 4 pin a ne 7 pina svideo kao i drugi TV ali je potpuno ista situacija. Dali je ovde problem u svhs kablu (2+2 pina) ili u SCART jer na cincu daje boju na svhs ne daje. Ima li ko sugestiju kako da resim misteriju i sta prvo da menjam i probam?

HVALAAAAAA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
caranovic imao sam slican problem 18.07.2011. 11:32 #345922

broj poruka: 434
elem, posle 4 sata drka*a, provalio sam da mi je lose uzemljenje u stanu to jest, kada bih iskljucio bilo koj uredjaj koji je u nekoj vezi sa kompom a koji ima uzemljenje, slika je bila super, ukljucim na primer stampac-crno belo ili lose. Najlakse ti je da posto verovatno imas produzni koji ukljucujes u zid, plasticnom folijom ne dozvolis da ti deo kabla za uzemljenje dotice uzemljenje na uticnici cak jos bolje da otvoris uticnicu i samo otkacis zeleno zutu-uzemljenje, lose je bez uzemljenja ali sta ces....vezi zicom za radijator na mestu gde nema farbe........probaj, ko zna mozda je to....

codeus ... 18.07.2011. 11:51 #345931

broj poruka: 4054

idi u radnju i trazi 7pin s-video na RCA adapter .. dolazi uz gomilu vga kartica (izlaz je zuti cinc)

uzemljenje N E D I R A J ..

ceranovicu ubices se jebote ako imas nekog kineza od napajanja ..
caranovic Ma idi begaj 18.07.2011. 12:24 #345939

broj poruka: 434
postovao sam temu pre oko 2 meseca....zakacim 8800 zverinu i sprzim nasilnicki jerbo nisam hteo da odustanem u roku od 2 sata LCPower od 420, odmah zatim kineza JNC od 500w(on je potrajao oko 10 minuta) i onda kupim polovan LCPower od 550w koji je izdrzao i to sve zbog Shogun TW.. A Uzemljenje sam svojevremeno vratio......

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs