Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa LCD monitorom
STRANA 1 OD 1
cemoss Problem sa LCD monitorom 17.07.2011. 02:58 T37297

status: user
broj poruka: 31
Kupio sam novi LCD monitor LGE2240S 22`` i primetio sam da mi se u igrama pojavljuje motion blur efekat, zamagljivanje slike kada se brzo menja kadar ili kada se brzo pomeri mis. U opisu monitora stoji da je odziv 5 ms i mislim da ne bi trebalo to da se dogadja. Drugar ima isti monitor i kaze da mu se to ne dogadja uopste. Da li je to do monitora? Jel moze nesto da se uradi po tom pitanju ili sam jednostavno dobio los primerak?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 17.07.2011. 03:48 #345652

broj poruka: 3008
Da li si video kako to sve izgleda na njegovom monitoru? Kada ti vidis tvojim okom kako radi onda ces znati ima li ga ili ne pa ukoliko ga ima, pravac u radnju pa reklamiraj. Mozda jednostavno ocekujes previse od monitora .)

Pokusaj da smanjis detalje u igri, nekada sitno seckanje moze da deluje kao da se slika blago muti, barem meni nekada teko deluje.

Desava ti se samo u igrama? Otvoti neki text fajl, ili web stranicu punu crnog texta na beloj pozadini pa skroluj, trebalo bi da ti se bojavi blag ghosting iliti motion blur.

I moj lg ima odziv od 5ms i ume da se primeti blago kasnjenje ponekad, mada to zavisi od toga koliko pazljivo gledas i kakva je scena prikazana, ali nista drasticno sto bi ucinilo filmove i igre negledljivim i neigrivim. :)
ribolovac Imas rok 14 dana 17.07.2011. 10:07 #345667

broj poruka: 1305
od dana kupovine da vratis mnitor ako nisi zadovoljan njime.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

codeus ... 17.07.2011. 20:29 #345787

broj poruka: 4054

nema taj monitor blur efekata .. imas ATI grafiku ? chachkaj malo po katalistu ..
cemoss .. 17.07.2011. 21:57 #345820

broj poruka: 31
Pojavljuje mi se se samo taj efekat u igrama, kada se brzo menja kadar. Probao sam da menjam rezolucije i detalje u igrama, i uvek je isto. Ne znam da li mogu to da reklamiram, taj efekat zovu ghosting, to sam gledao po nestu nesto ali to je bio problem proslosti i ume da se pojavi na jeftinijim LCD monitorima. Da li to mogu da reklamiram?

Milunka Re: .. 18.07.2011. 00:06 #345850

broj poruka: 1624
Proveri dali imas instaliran drajver od monitora. Odziv monitora stavi na najsporiji,boje sredi kako ti odgovaraju,kao i osvetljenje,probaj onda pa javi.

asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F2380

:: Pojavljuje mi se se samo taj efekat u igrama, kada se brzo menja kadar. Probao sam da menjam rezolucije i detalje u igrama, i uvek je isto. Ne znam da li mogu to da reklamiram, taj efekat zovu ghosting, to sam gledao po nestu nesto ali to je bio problem proslosti i ume da se pojavi na jeftinijim LCD monitorima. Da li to mogu da reklamiram
::
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs