Bile su aktuelne pre nekoliko meseci, i prodavalo se kao alva. interesuje me od ljudi koji su je kupili, da li im radi i danas, tj. da li nisu modeli `drzi vodu dok majstori odu` :)
Iskreno uzeo sam 3 kom. za 20e i 2 l kole od lika. Prva crkla nakon 2 dana. Da kucnem u drvo, 2 rade besprekorno sa CM 550w. Doduše, rade jedno 20 sati sedmično, ne više. operator
pitam zato sto vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica po povoljnim cenama, pa ne znam da li da uzmem, te EVGA mogu da budu kao neki benchmark da vidimo koliko traju kad su reparirane.
Taman kolko breskva može da bude benchmark za ukus jabuke.
Zavisi šta im je reparirano, nekima možda nije riknulo ništa ozbiljnije od kondenzatora ili ventilatora a možda su i oporavljane od hladnih lemova. Niti znamo nit možemo da znamo, to ti je gore od narodne lutrije.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: pitam zato sto vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica po povoljnim cenama, pa ne znam da li da uzmem, te EVGA mogu da budu kao neki benchmark da vidimo koliko traju kad su reparirane :: ::
To je potpuno druga priča. To su fabrički popravljene grafike na koje se čak i daje garancija tako da to možeš slobono da kupiš. Pomenute EVGA su iz domaće radinosti, tzv rerna systems.
servispc bre
:: :: pitam zato sto vidim da ima dosta Gainward repariranih kartica po povoljnim cenama, pa ne znam da li da uzmem, te EVGA mogu da budu kao neki benchmark da vidimo koliko traju kad su reparirane :: ::
Brate, imaš moralnu, karakternu, obavezu prema Otadžbini, prema Velikom Manituu - da nikada i nipošto ne kupuješ to smeće, jer ako se to bude prodavalo, pasji sinovi (ne mislim na Flokija iz `Komandanta Marka`) će i dalje uvoziti to smeće da bi ostvarivali brzu i PRLJAVU zaradu putem nasamarivanja sopstvenih komšija i zemljaka koji IONAKO štede po pola godine-godinu dana da bi sebe častili nekim `luxuzom`, kao što je grafa na kojoj mogu da cepaju bolje igrice.
Na zapadu bi takva vnago od ljudi nikad-brže završili u mardelju, što zbog zakona o zaštiti potrošača, što zbog utaje poreza...
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: :: Bile su aktuelne pre nekoliko meseci, i prodavalo se kao alva. interesuje me od ljudi koji su je kupili, da li im radi i danas, tj. da li nisu modeli `drzi vodu dok majstori odu` :)
Ako su, kao što kaže Stripy, fabrički reparirane kartice, onda bi trebale da imaju garanciju godinu dana, ako se kupe od pravnog lica.Po novom zakonu o zaštiti potrošača, svi novi uređaji moraju da imaju garanciju 2 godine, a polovni godinu dana.Preko oglasa reparirane ni ja ne bih kupio nikada.
:: Brate, imaš moralnu, karakternu, obavezu prema Otadžbini, prema Velikom Manituu - da nikada i nipošto ne kupuješ to smeće, jer ako se to bude prodavalo, pasji sinovi (ne mislim na Flokija iz `Komandanta Marka`) će i dalje uvoziti to smeće da bi ostvarivali brzu i PRLJAVU zaradu putem nasamarivanja sopstvenih komšija i zemljaka koji IONAKO štede po pola godine-godinu dana da bi sebe častili nekim `luxuzom`, kao što je grafa na kojoj mogu da cepaju bolje igrice. :: :: Na zapadu bi takva vnago od ljudi nikad-brže završili u mardelju, što zbog zakona o zaštiti potrošača, što zbog utaje poreza.. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: :: :: :: :: Bile su aktuelne pre nekoliko meseci, i prodavalo se kao alva. interesuje me od ljudi koji su je kupili, da li im radi i danas, tj. da li nisu modeli `drzi vodu dok majstori odu` :)
Moj rezon je - da je taj primerak kartice valjao in the first place - ne bi morao da se vraća u fabriku...
Bićemo poštovani, kao potrošači, onoliko koliko sami sebe poštujemo - ne više od toga. Kod nas polovan Golf II košta 3000 EUR - a na zapadu zapadnjak za njega ne bi dao više od 300... Zato što zapadnjak, na prvom mestu, POŠTUJE SEBE, i neće da se vozi u pohabanoj kršini koju je vozio na jedan način tast, na drugi pašenog, a na treći njegovo pastorče, nego uvek očekuje, zahteva, traži BOLJE, i neće da da pare za gore, pa onda tim `gorim`/lošijim stvarima toliko padne cena.
:: Ako su, kao što kaže Stripy, fabrički reparirane kartice, onda bi trebale da imaju garanciju godinu dana, ako se kupe od pravnog lica.Po novom zakonu o zaštiti potrošača, svi novi uređaji moraju da imaju garanciju 2 godine, a polovni godinu dana.Preko oglasa reparirane ni ja ne bih kupio nikada
:: Moj rezon je - da je taj primerak kartice valjao in the first place - ne bi morao da se vraća u fabriku.. :: :: Bićemo poštovani, kao potrošači, onoliko koliko sami sebe poštujemo - ne više od toga. :: Kod nas polovan Golf II košta 3000 EUR - a na zapadu zapadnjak za njega ne bi dao više od 300... Zato što zapadnjak, na prvom mestu, POŠTUJE SEBE, i neće da se vozi u pohabanoj kršini koju je vozio na jedan način tast, na drugi pašenog, a na treći njegovo pastorče, nego uvek očekuje, zahteva, traži BOLJE, i neće da da pare za gore, pa onda tim `gorim`/lošijim stvarima toliko padne cena ::
Ja nista nemam protiv Gainward repariranih kartica. Kao sto rece covek to su kartice koje je fabrika popravila i na koje ide 24m garancije. Pa ja ne znam sta vi mislite, to se verovatno i ranije prodavalo kod nas ali nije bilo naznaceno da su reparirane pa su prodavane po punoj ceni, ne mislim samo na Gainward nego na i ostale proizvdjace. Te reparirane su super kad neko ko nema para puno za grafu, moze da ih uzme i lepo se igra 2 godine! Dva druga imaju te Gainward, jedan ima 260GTX 216SP placana je ako se secam negde oko 65-70e u radnji bulk pakovanje ili obicna kutija sa nalapnicom modela i 2godine garancije, a jedan ima 295gtx i danas dan mu radi super, a tipa paltio je mozda 60% pune cene tad koliko je vredela i on ce na njoj da izgubi 20-30e :)
Sve u životu potiče i biva određeno, na prvom mestu, poštovanju prema sebi samome. Ako pristaješ na manje i lošije - tako ćeš i dobijati. Niko te neće poštovati više - nego što poštuješ sam sebe.
:: Zanimam me taj tvoj zapadnjak :: kada bi imao platu 300e (kao mi ovde) umesto 3000e (koliko ima otprilike tamo) :: sta i kako bi kupovao
:Pa ja ne znam sta vi mislite, to se verovatno i ranije prodavalo kod nas ali nije bilo naznaceno da su reparirane pa su prodavane po punoj ceni, ne mislim samo na Gainward nego na i ostale proizvdjace.
Teško nama, kao narodu i potrošačima, ako RACIONALIZUJEMO i opravdavamo one koji nas varaju i vuku za nos... Zato i živimo tako kako živimo, i `uživamo` u tehničkoj robi takvog `kvaliteta`, na koju svi imaju zamerke... Jer ko pristaje na manje i lošije, taj i zaslužuje da ima manje i lošije - jer taj ne poštuje sebe, na prvom mestu.
:Te reparirane su super kad neko ko nema para puno za grafu, moze da ih uzme i lepo se igra 2 godine!
Dve godine, da... Ako računamo po tome koliko dan traje na planeti Merkur... Onda možeš da sastaviš dve godine.
:Dva druga imaju te Gainward, jedan ima 260GTX 216SP placana je ako se secam negde oko 65-70e u radnji bulk pakovanje ili obicna kutija sa nalapnicom modela i 2godine garancije, a jedan ima 295gtx i danas dan mu radi super, a tipa paltio je mozda 60% pune cene tad koliko je vredela i on ce na njoj da izgubi 20-30e :) :
Ako znam da je `prodavac` tu karticu platio 10-20 EUR, a meni je prodaje za 60EUR, i još me ubeđuje kako mi je to `super prilika i dobra kupovina`, ja bih imao problem sa time da nekome omogućim profit of 400-500% preko mog džepa... Čisto zato što mislim da je svaki profit TOG REDA VELIČINE - prevara. Ili bih bar pokušao da tu karticu nabavim iz prve ruke... Onda bih bar znao da me neko nije prejahao.
Ne verujem da je 10-20e u pitanju, za te pare je ni kinez ne bi pravio, ima tu još i transport i koješta, ali 50-100% zarade moguće da imaju.
Međutim, kad pogledaš da je nabavna cena flaše jelena u apatinskoj pivari 20din a da ti je u kafiću naplaćuju 150-200 tek onda vidiš šta je klasa iznad. O zaradi na razvodnjenom točenom pivu + 20-30din za klozet da ne pričam.
:: :: Ako znam da je `prodavac` tu karticu platio 10-20 EUR, a meni je prodaje za 60EUR, i još me ubeđuje kako mi je to `super prilika i dobra kupovina`, ja bih imao problem sa time da nekome omogućim profit of 400-500% preko mog džepa... Čisto zato što mislim da je svaki profit TOG REDA VELIČINE - prevara. ::
:: Sve u životu potiče i biva određeno, na prvom mestu, poštovanju prema sebi samome. Ako pristaješ na manje i lošije - tako ćeš i dobijati. Niko te neće poštovati više - nego što poštuješ sam sebe. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Sopran :: :: :: Zanimam me taj tvoj zapadnjak :: :: kada bi imao platu 300e (kao mi ovde) umesto 3000e (koliko ima otprilike tamo) :: :: sta i kako bi kupovao ::
:: Ne verujem da je 10-20e u pitanju, za te pare je ni kinez ne bi pravio, ima tu još i transport i koješta, ali 50-100% zarade moguće da imaju
Ja sam tako čuo od nekih koji su radili sa tim EVGA i sličnim karticama. Verujem da fabrički-reparirane više koštaju.
:: Međutim, kad pogledaš da je nabavna cena flaše jelena u apatinskoj pivari 20din a da ti je u kafiću naplaćuju 150-200 tek onda vidiš šta je klasa iznad. O zaradi na razvodnjenom točenom pivu + 20-30din za klozet da ne pričam
Pa, je*i ga... Ako smuvaš neku ribu u tom kafiću, onda i nije toliko visoko :) Jer tu, u cenu pića, ulazi i cena stvaranja tebi prilike smuvaš ribu :) Samo je poenta u tome da ribu bezecuješ/staviš `crosshair` na nju PRE konzumiranja piva :)
:: A ako postujes sebe i to jako, :: a jednostavno si siromasan, sta onda da kupujes
`Niko nije dovoljno bogat - da bi kupovao jeftine stvari.` Možda si čuo za tu izreku? Nije za džabe smišljena.
Uvek, pre ili kasnije, naiđe na oglasima neko kome je hitno da proda svoju staru, NEPOPRAVLJANU grafu, jer želi da kupi, ili je kupio, novu. Recimo, ako uzmeš polovnu 8800GTS/GTS250 za 35 EUR, ili neku 8800GT za 30EUR, to nije visoka cena, a dobijaš karticu dobrih performansi (još uvek) - a znaš da nije škart za koji je pitanje koliko dugo će još da radi.
Naravno, od lika tražiš kutiju i ostalo što dolazi uz grafu - kao dokaz da nije jedna od tih `donesenih u naručju iz daleke zemlje Numenora`... I pogledaš da li je kuler od kartice relativno čist, jer ako je zapušen dlakama i prašinom - to je dobra indikacija da je kartica dugo radila pod visokim temperaturama, zbog opstruiranog hlađenja, i da lik nije previše vodio računa o svojim komponentama.
Iskustvo i korišćenje mozga pri kupovini polovnih stvari - su čudo.
Kurac moj ulazi. Viđao sam građevinske kontejnere s boljom atmosferom od ponekih kafića. Bolje bi im bilo da nigde ne napišu da u cenu pića ulazi i šansa da upoznaš ljude (ko da muzički dinar već nije dovoljno bezobrazan) a ako će da naplaćuju zagarantovan ulov onda mogu komotno da se presele u Amsterdam.
:: :: Pa, je*i ga... Ako smuvaš neku ribu u tom kafiću, onda i nije toliko visoko :) Jer tu, u cenu pića, ulazi i cena stvaranja tebi prilike smuvaš ribu : :: Samo je poenta u tome da ribu bezecuješ/staviš `crosshair` na nju PRE konzumiranja piva :)
Mislim da su cene visoke i delom zato što su gradske takse i porezi jako visoki za takvu delatnost, to jest: kada Džafir Nezmiju i žena mu Venera naprave još jedno n=n+1 dete, a Ođilas mora da kupi novi kontejner da bi ih iselio ispod Gazele - onda Ođilas & Co. moraju da povise takse i poreze, kako bi u gradskoj kasi bilo dovoljno para za potrebe njegovog slikanja u `iz-suve-drenovine-vodu-iscedi` hand-shake-u sa Džafirom, pored Džafirovog ganci-novog kontejnera, koji je plaćen novcem od gradskih nameta, taksi, poreza na bludnu misao, itd...
:: Kurac moj ulazi. Viđao sam građevinske kontejnere s boljom atmosferom od ponekih kafića. Bolje bi im bilo da nigde ne napišu da u cenu pića ulazi i šansa da upoznaš ljude (ko da muzički dinar već nije dovoljno bezobrazan) a ako će da naplaćuju zagarantovan ulov onda mogu komotno da se presele u Amsterdam
:: Kurac moj ulazi. Viđao sam građevinske kontejnere s boljom atmosferom od ponekih kafića. Bolje bi im bilo da nigde ne napišu da u cenu pića ulazi i šansa da upoznaš ljude (ko da muzički dinar već nije dovoljno bezobrazan) a ako će da naplaćuju zagarantovan ulov onda mogu komotno da se presele u Amsterdam :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Pa, je*i ga... Ako smuvaš neku ribu u tom kafiću, onda i nije toliko visoko :) Jer tu, u cenu pića, ulazi i cena stvaranja tebi prilike smuvaš ribu : :: :: Samo je poenta u tome da ribu bezecuješ/staviš `crosshair` na nju PRE konzumiranja piva :)
Upaljen je, nego ti zoveš ko devojčica. Sad mi je stiglo da imam propušten poziv.
->Phat: Inače rešenje bi bilo da Džazir otvori kafanu u tom kontejneru. Država se ne bi usudila da mu naplati porez jer je `ugrožena nacionalna manjina`.
:: Raiću, upali mob, nisi dostupan :: http://tiny.cc/o1cp :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E ::
:: Dakle tvoja teorija je kupi polovno ako nemas para sto se tice grafickih kartica , :: ali si glup ako kupis polovan auto, jer to zapadnjaci ne rade :: :: Za komp moze polovno , za auto ne moze
Kompj. komponente ne bivaju vožene preko rupa, izložene elementima (kiši/snegu/mrazu/), mnoge i nemaju pokretnih delova (osim hardova i ventilatora) - kao što ih automobili imaju, tako da se radi o babama i žabama. Osim toga, za `volan` grafičke ne mogu da sednu trojica pre tebe, i da svako daje gas i koči u mestu na svoj način, to jest, da je svako pohaba na način koji se malo - ali dovoljno - razlikuje od načina (zlo)upotrebe/habanja prethodnog korisnika/vozača... Kapiraš razliku?
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.