dal je grafika u ppitanju ili od napajanja ili sl...
STRANA 1 OD 1
mikiika
dal je grafika u ppitanju ili od napajanja ili sl...
13.07.2011. 03:07
T37226
status: user broj poruka: 89
grafika je hd 3850 kad instaliram dilpley drivere kad zavrsi pokazuje sliku i restartuje se komp...kad se ponovo upali udje u vindows instaliran je displey driver staji 20sekundi i ugasi se komp....
To napajanje ti je na samom minimumu za tu kartu. Jos ako je staro\oslabljeno\kinesko mozes da napravis sebi problem. Ne bi smetalo ni da ubodes grafiku u neciji komp da vidis da li ce da pravi isti problem. Da li se napajanje greje vise nego obicno kada ti je ta karta u racunaru?
buraz koja je logika kod tebe??? kartica radi dok se ne instaliraju driveri, a kada se instaliraju ugasi se komp.. po cemu si ti majke ti zakljucio da je kartica crkla ?
moje misljnje je da kad se instaliraju driveri da graficka dobije full kapacitet tj. snagu povuce onoliko struje koliko napajanje koje je 99% oslabilo ne moze da isporuci i tu dolazi do gasenja racunara .. ispravite ako grijesim?!
:: :: :: :: grafika otisla..Jel je jos u garanciji :: Anyway nadji od negde neku drugu grafiku pa je isprobaj.. :: Cisro da odbacimo sve drugo...
Napanje nema dovoljno sture da isporuci grafickoj jer je verovatno neki kinez shugavi od 500 dinara. Zato ti rade sve karte koje trose jako malo struje koju dobijaju preko ploce, a ne radi ta koja trosi malo vise struje i trazi dodatno napajanje.
Jednostavno idi kod nekoga i probaj tu tvoju kartu (pod uslovom da taj neko ima normalno napajanje i videces da karta radi 100%)
Ako i tamo ne radi onda je karta 100 neispravna , trece nema...
:: buraz koja je logika kod tebe??? :: kartica radi dok se ne instaliraju driveri, a kada se instaliraju ugasi se komp.. po cemu si ti majke ti zakljucio da je kartica crkla ? :: :: moje misljnje je da kad se instaliraju driveri da graficka dobije full kapacitet tj. snagu povuce onoliko struje koliko napajanje koje je 99% oslabilo ne moze da isporuci i tu dolazi do gasenja racunara .. ispravite ako grijesim?
Reci cu ti no problem... Pre 4-5 dana mi je prijatelj doneo komp sa istim simptomima i ispostavilo se daje grafika. A mikiiika je u svom prvom postu mogao da kaze kakvo napajanje ima i sta je probao u medjuvremennu...
:: buraz koja je logika kod tebe??? :: kartica radi dok se ne instaliraju driveri, a kada se instaliraju ugasi se komp.. po cemu si ti majke ti zakljucio da je kartica crkla ? :: :: moje misljnje je da kad se instaliraju driveri da graficka dobije full kapacitet tj. snagu povuce onoliko struje koliko napajanje koje je 99% oslabilo ne moze da isporuci i tu dolazi do gasenja racunara .. ispravite ako grijesim? :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: grafika otisla..Jel je jos u garanciji :: :: Anyway nadji od negde neku drugu grafiku pa je isprobaj.. :: :: Cisro da odbacimo sve drugo...
grafika ili radi ili ne radi..isto ko avion il leti il ne leti xD ako radi baca cistu sliku , ako ne radi baca artfekte ili uopste ne radi.. to sto se njemu gasi racunar moze biti vise problema ..slab kontakt u AGP-PCI_E slotu, moze biti do same maticne ploce, moze biti nekompatibilnost moze da bude zabrljani bios u karti (mada vecina vas odma kaze sta si se fatio biosa odma)
- radi u 2d savršeno, u 3d neće - na desktopu ok, prsava čim se uposli makar malo (recimo video akceleracija) - baca normalnu sliku bez drajvera, kad ih instaliraš dobijaš čudne boje ili ne možeš da povećaš rezoluciju - jedan video izlaz radi, na drugom artefakti ... i još koješta što smo videli i što nismo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: grafika ili radi ili ne radi..isto ko avion il leti il ne leti xD ::
Cek, cek, zar neko nije pominjao skoro u nekoj temi da svaki kinez moze da pokrene bilo koju grafiku u 2d (desktop itd)...? A da sa 3d-om moze da brljavi...
Problem može da bude drajver (manje verovatno) ili neispravna grafika. Šansa da je neispravno napajanje po meni je 1% Ako slučajno imaš 3850 u AGP varijanti onda ti treba poseban drajver sa oznakom 11.1 agp hotfix.
Bez tog hotfiksa neće da se instalira drajver. Autor ne kaže da mu se zaledi, začuka, resetuje već ugasi računar. Ako se stvarno gasi onda: Napajanje (80%), ploča (19.99%) ili grafička (0.001%).
isto napajanje ista maticna ista grafa...sad radi swe je ok ne znam sta joj bi tada.probao sam je i kod druga radi grafika instaliraju se driveri ne ugasi se komp..na napajanje od 650w lc power.a kad sam je doveo kuci ponovo sam je ubacio i sad radi...ali ipak msm da treba da kupim nowo napajanje.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.