Pozdrav svima. Imam graficku Gainward GTX 460 GS GLH 1GB (imao sam Gigabyte 6850 OC ali je bila mnogo glasna pa sam je menjao za ovu-inace je mnogo dobro radila i nije bila falichna) ali sam primetio da se ovih dana dosta greje (cak mi se jednom ugasio i komp). Fabricki je overklokovana i stvarno je dobra graficka,necujna je ali se malko vise greje. Problem mogu da resim ventilatorom ali sam u povoljnoj poziciji da za neku smesnu doplatu (nisu u pitanju pare,stvarno nije veliki iznos) uzmem ili Gigabyte GTX470 1.28GB ili ASUS GTX 560 1GB. Da li mi se isplati da predjem na jednu od ove dve grafike sto se tice performansi ili da ne menjam ovu graficku? Koliko sam video GTX 560 je u nekim testovima bolja od GTX 470.. Sto se tice napajanja,tu se ne brinem-imam Seasonic od 750W,tako da.. :)) Dajte savet ili predlog..
Pozdrav i unapred hvala!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
GTX 470 ako je referentna se jos vise greje, a GTX 560 ti je ista karta kao i GTX 460 sa vecim klokom, samo zavisi kakav kuler ima da li ce se grejati.
Koliko se to puno greje pa si se zabrinuo ta GTX 46, sa stanovista performansi, neces skoro nista dobiti prelaskom na GTX 560 ili GTX 470...
Znaci da sto se tice performansi,niti GTX 470,niti GTX 560 mi nece doneti neki boljitak.. E bzvz,onda bolje da ne menjam.. A da li ima neke vece razlike izmedju ove moje overklokovane GTX 460 i Palitove 560TI?? Ako mi je razlika 5-10% onda mi se ne isplati da doplacujem 2000 din.. Bolje da dodam par ventilatora i da resim trajno problem sa grejanjem.
Prelazenje sa GTX 460 na GTX 560 (Bez Ti) se ne isplati. Fakticki nista posebno ne dobijas,malo bolje performanse i nijansu nize temperature. GTX 470 u tom slucaju opet mi nekako ne ide,jeste da je brzi od GTX 460 kako gde ali i trenutno prevazidjena karta u smislu karakteristika koje nude novije generacije. Bez sumnje GTX 470 ce raditi posao svojski,to je chip vrhunski i otporan na visoke temperature bez da trzne samo nemoj Gigabyte .
Po meni jedino idealno resenje jeste da ides na GTX 560 Ti.Sve ostalo je prosipanje iz supljeg u prazno! GTX 560 Ti je nekid 20-30% brzi od GTX 460!
Ako ti je ta GTX 460 fabricki klokovana a valjda jeste ako je GS GLH model, onda neces skoro nsita dobiti na performansama. Ovo vazi zaobicnu GTX 560 bez Ti.
560 Ti je brza vec, nju bi mogao da uzmes ako je 2000 din. doplata.
:: Znaci da sto se tice performansi,niti GTX 470,niti GTX 560 mi nece doneti neki boljitak. :: E bzvz,onda bolje da ne menjam. :: A da li ima neke vece razlike izmedju ove moje overklokovane GTX 460 i Palitove 560TI? :: Ako mi je razlika 5-10% onda mi se ne isplati da doplacujem 2000 din. :: Bolje da dodam par ventilatora i da resim trajno problem sa grejanjem :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Izmedju 470 i 560 ti, je razlika 15-20% u preformansama tako nesto je i izmedju 460 i 470, Ako je samo 2000 doplata za 560 ti , ja bih presao jer dobijas oko 25-30% brzu kartu za samo 2000. Pod uslovom da je 100% ispravna i da ima preostali garanciju!
:: Znaci da sto se tice performansi,niti GTX 470,niti GTX 560 mi nece doneti neki boljitak. :: E bzvz,onda bolje da ne menjam. :: A da li ima neke vece razlike izmedju ove moje overklokovane GTX 460 i Palitove 560TI? :: Ako mi je razlika 5-10% onda mi se ne isplati da doplacujem 2000 din. :: Bolje da dodam par ventilatora i da resim trajno problem sa grejanjem :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Pa ova kartica je u idle na oko 35-40 stepeni.. Ali mi je jednom dosla na 90-95 stepeni,sto je mnogo.. Ne bih je menjao jer je stvarno super kartica,nije glasna i zadovoljan sam njom.. Za 560ti bih morao da doplatim oko 2500-3000 din. ali mislim da je to mnogo para u odnosu na performanse ove moje koja radi kao gtx 470. Hvala za poredjenje 560 i 470.
Ako samo do 3k doplata za 560TI, onda bracela moj, nemoj da gubis vreme ovde, nego trk po 560TI... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Pa ova kartica je u idle na oko 35-40 stepeni. :: Ali mi je jednom dosla na 90-95 stepeni,sto je mnogo. :: Ne bih je menjao jer je stvarno super kartica,nije glasna i zadovoljan sam njom. :: Za 560ti bih morao da doplatim oko 2500-3000 din. ali mislim da je to mnogo para u odnosu na performanse ove moje koja radi kao gtx 470 :: Hvala za poredjenje 560 i 470 :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
:: Pa ova kartica je u idle na oko 35-40 stepeni. :: Ali mi je jednom dosla na 90-95 stepeni,sto je mnogo. :: Ne bih je menjao jer je stvarno super kartica,nije glasna i zadovoljan sam njom. :: Za 560ti bih morao da doplatim oko 2500-3000 din. ali mislim da je to mnogo para u odnosu na performanse ove moje koja radi kao gtx 470 :: Hvala za poredjenje 560 i 470 :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
re@Skyfire Hvala Sky,nazalost ako hocu GTX 470 onda bih mogao da dobijem samo onu Gigabyte.. Znaci isplati se ako bih uzimao 560TI ali je onda u opticaju samo Palit (ne znam moze li im se verovati :)) .) re@Bear&Dexter Hvala na odgovorima,pomogli ste mi puno,kao i Sky..
re@Mixer Tako bi trebalo da bude,oko 3000 din.,valjda nece biti vise od 30-35e.
Hvala puno svima!
Pozdrav!
Da,bilo je jednom ili dva puta da posto sam igrao FEAR 3,komp kasnije nije hteo da se ukljuci.. Nisam zavrsio sa onim kucistem pa sad koristim nekog kineza dok ne sastavim ono kuciste.. I iz napajanja mi je izlazio vreo vazduh,a na grafiku sam mogao da stavim neki rostilj kad je vec bila hot.. :)) Video sam da GIGABYTE GTX 470 ima tri ventilatora i da graficka mnogo dobro izgleda.. Onda cu uzeti ili 560TI ili necu menjati.. Valjda je taj Palit dobar.. Hvala ti puno na savetima! Pozdrav druze!
Postovao sam na fear 3 temi ali verovatno nisi video...
Kada sam startovao fear stavio sve na high igra radi sasvim lepo bez seckanja ili kocenja, medjutim cujem ventilator poceo da urla alt+tab vidim GPU na 100% zakucan, i temp oko 80-85. Nikad za nijednu igru nije isao gpu na 100% , i temp preko 80.
Cackao sam sve zivo texture AA senke rezoluciju,
dok na kraju nisam upalio V sync , sto inace ne palim u nijednoj igri , i onda blagostanje.
Sve na high sa 4xAA graficka stoji na solidnih 66 stepeni i oko 40% opterecenosti GPU Procesor ladi muda , svako jezgro jedva da nesto rinta. (Task menaDJer i msi afterburner sam podesio da beleze 30 minuta unazad tj. usporen dijagram)
Jao da,procitao sam ali se nisam setio,jbga.. Probacu i tako.. :) Hvala druze jos jednom na savetima,a za graficku cu da vidim. znaci da trazim samo 560TI,a ostalo da ne uzimam u razmatranje sto se menjanja tice. Hvala i pozdrav!
P.S. Da li to V-Sync za FEAR vazi i za ATI kartice ili samo za nvidiu?
Jedina zamena a da se isplati je 560 ti (bez ti , nemoj da uzimas) i to uzmi ako je 2-3k doplata.
Ovo za V SiNk mi se nikada nigde ranije u nijednoj igri nije desilo , ali eto za fear jeste, i resilo je problem. Uvek u svim igrama je ugaseno i nikada nije pravilo problem
:: Jao da,procitao sam ali se nisam setio,jbga. :: Probacu i tako.. : :: Hvala druze jos jednom na savetima,a za graficku cu da vidim. znaci da trazim samo 560TI,a ostalo da ne uzimam u razmatranje sto se menjanja tice :: Hvala i pozdrav :: :: P.S. Da li to V-Sync za FEAR vazi i za ATI kartice ili samo za nvidiu :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
njega imas u vecini igara i nema veze da li je inv. ili amd u pitanju..samo sto kod inv. u control panelu imas isto opciju..dexter,gledam ovaj tvoj ss i moram da te pitam koji ti je to sexy programcic koji ti ikonice lepo stavlja dole,pa moze da se vidi cela slika? :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.