Ćao ljudi, imam veliki problem.Kupio sam novi komp i predvideo ga za igrice preko tv-a.Imam philipsov full hd tv 32` i hoću da povežem pc na njega preko HDMI kabla.Problem ja jako čudan i stručni ljudi nisu mogli da reše.Kartica je Powercolor HD 6850 1gb gddr5.Ekran mi prikazuje sliku sami iz safe moda tj kad nije aktiviran driver za grafičku.Uspeo sam da prikažem sliku kad sam DVI transofrmisao na HDMI ali uvek slika bude očajna.Nije preko celog ekrana (iako mi pise da je rezolucija 1980x1080) i boje su ocajne(crvene horizontalne linije).Inače probao sam i da DVI transformisem u VGA ali to uopste ne radi.Inace nije problem do tv-a ili kabla posto preko istog teram xbox 360 bez problema.Mislim da je glavni krivac graficka kartica,mogu da je zamenim ali ne bih bezpotrebno da menjam ako je sve uredu.Inače lik iz servisa je sve proverio svi drajveri su dobro instalirani sa softverom je sve u redu.
....na TV-u u okviru izbora prikljucaka(HDMi, VGA, Antena....), ili negde u meniju, da li imas slucajno da preimenujes HDMi u PC. Da li rucno kucas ili ima vec predefinisano. Ako imas, promeni pa javi da li se nesto promenilo.
grafičku da povežeš na neki drugi TV, da bi bio sigurniji da li je ona ili, jednostavno, grafička i TV ne mogu da se upare ili je potrebno znanje nekog većeg `veštaka`.
Ukoliko si siguran da je sve podeseno kako treba, u okviru...
11.07.2011. 00:50
status: user broj poruka: 10999
katalistovog kontrolnog panela (`centra`), ostaje da se sumnja na nekompatibilnost karte (izlaza) i tv-a (ulaza). Situacija podseca na pojavu veoma rasirenu u doba kada su aktuelne bile karte sa `S-video` izlazom - tokom post-ovanja i boot-ovanja slika se pojavljivala na ekranu tv-a (koji je bio povezan kao `secondary display`) ali je `nestajala` nakon load-ovanja drajvera, to jest nakon `uspostave` OS-a. Resenje je nadjeno: jedan blok-kondenzator kapaciteta stotinjak nanofarada vezan izmedju `vruceg` antenskog pina i `mase` na antenskom ulazu tv-a. Ovde je problem teze resiti jer se radi o kompleksnijim vezama na relaciji komp/tv...
Tesko da ti neko moze reci tacno uzrok te pojave. Ako ti je taj decko iz servisa sve pokusao, onda, ili mu je nesto promaklo ili je graficka karta u k. sto je malo verovatno. Ja bih pokusao sa nesto starijim drajverima i novim OS-om. Svaka nova pojava novih drajvera uvek nosi neki problem(pricam iz licnog iskustva). Pre par dana sam imao problem sa dva monitora. Nije bilo sanse da kloniram desktop na 2. mon. sa najnovijim drajverima. Nasao mi se u compu nesto stariji i resio problem. Inace, karta je 8600gt, ali nema veze. Moras da eksperimentises sa drajverima, mislim da je 90% u njima problem. Jbg, tesko je ovako na daljinu, milion stvari moze da kecka. Brat-bratu, nije ni zanimljivo kada sve ide glat. Zato i postoji zavrzlama zvana OS:)
Kao sto je receno, moguce da je i do drajvera, ali za ovaj deo gde ti nije preko celog ekrana, na TV-u moras da imas opciju pan-scan, over/underscan ili nesto trece. Uglavnom se nalazi kada na meniju TV-a menjas format slike.
Postoji jos jedna stvar, ali to je zajebavancija. Da EDID informacija(informacija o TV-u/interni drajver) nije dobra. E tu nastaju problemi. Pisao sam na jednom topicu za 32EX600 Sony, i imao sam teskih problema sa prikazom slike preko HDMi. Ajde sto mi je slika bila oversacn (prelazila ivice ekrana), to je resila opcija za format slike na TV-u Full1 i/ili Full2, ali ostatak je bio neresiv.
::Problem ja jako čudan i stručni ljudi nisu mogli da reše.Kartica je Powercolor HD 6850 1gb gddr5.Ekran mi prikazuje sliku sami iz safe moda tj kad nije aktiviran driver za grafičku.Uspeo sam da prikažem sliku kad sam DVI transofrmisao na HDMI ali uvek slika bude očajna.Nije preko celog ekrana (iako mi pise da je rezolucija 1980x1080) i boje su ocajne(crvene horizontalne linije :: :: Pomagajte ako neko neko zna bolje OČAJAN SAM... ::
hvala vam svima na podrsci ali problem je uzgleda bio jednostavan.uzeo sam kabel sa jedne strane hdmi sa druge dvi bez ikakvog transformisanja i prikljucaka i proradilo je.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.