Imam problem kada upalim igru pojavljuju mi se brazde na monitoru kao kada snimas CRT monitor sa kamerom ali ne bas tako, slicno, vidi se sve ali vidim da idu talasi odozdo ka gore... Da li je napajanje ili graficka? Molim pomoc.
Ma sve je ok povezano mislim znam dovoljno da rastavim i satavim komp ali nisam imao jos ovaj problem jos... Jedino da probam jos da zamenim kablove do graficke... da nije negde prekid ali cisto sumljam...
Tako ti i treba kad kupuješ nvidiju, firmu sa najvećim procentom škartiranih čipova.... P.S. Imaš li kablovsku slučajno nakačenu na taj komp? Ako imaš... skini kabl od kablovske i vidi ima li tih smetnji, dalje, zvučnici, i svi izvori radio talasa kao što su miš-baze, baze mobilnih i bežičnih, wirelessa, bluetootha... ako su u blizini što kabla što monitora, mogu da izazivaju smetnje... probaj i računar na drugoj utičnici u kući, moguće da te zeki uzemljenje (koje to nije).. čak i prosto okretanje utikača u utičnici nekada `reši` problem... ako sve ovo ne uspe, i, ako imaš kod koga da probaš grafulju, da eliminišemo to, i to bi bilo dobro, a ako sve ne uspe, ondak muke sa reklamacijom... Nego, najvažnije, da nije ta kartica GIGABYTE????
Nije nego Gainward dobijena na zameni... Znam sta ces reci tako da cuvaj reci za druge. =) Ali gle sada ovo kada upalim Furmark 1.9.1 nema brazdi! Koja je to fora!? =)
kad se sam dosetis sta bi moglo da bude... I meni bi pre licilo na kabal nego na NOVU NVIDIU... Boze sacuvaj... Kako god, probaj sa drugim kablom prvo i onda ako nista probaj grafu na drugom kompu...
A pa druze lakse malo... Nisam video da su igre u pitanju... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Da, kabl rešio da brlja baš kada on upali igre... Teraj ti tu grafu lepo u servis :: :: ::
Imao sam taj problem , bio mi je preblizu vga kabel i antenski kabel od tva, i na monitoru sam imao strafte kao da je crt a ne lcd... Reseno tako sto sam ih malo dovoio, toliko samo da se ne dodiruju, i problem otklonjen. :) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1881178 Power unleashed http://fatality-cs.info/
Onda će ipak biti nvidija ili gainward lično zbog onog što je implementirao na kartici, npr. memorijski čipovi su sumnjivac, sad, dal` br.2 ili br.1.... zeleni će reći br.1, a ja ne znam. Malo sam pročitao ponovo, ako se to dešava SAMO u igrama, onda, to je ili gpu ili grafička memorija, eventualno problematični drajveri - mada ni u snu to ne bi objasnio, ali realno, jeste karika u lancu prikazivanja igara. Monitor - ako je pre radio, eliminiši odmah kao problem. Kako se ponaša u programu za nvidija grafičke drajvere, kada prikazuje podešavanje 3d performansi, ima li i tada frke? Filmovi? Šta se dešava kada nasviraš osvetljenje na 100% i kontrast, šta kada ih smanjiš i šta kada naizmenično to uradiš sa jednim i drugim? Ima li razlike?
ja se izvinjavam na kasnom odgovoru... Sve radi normalno... Nvidia driveri full HD filmovi sve ok do ne udjem u neku igru... Nemam TV karticu tako da to nije proble i znam za tu foru ali sve normalno prikaceno kao pre sto je bilo... Samo sam odjednom video da me to zeza! Ali definitivno mislim da je kartica mislim napajanje je novo i hladno. Moram samo da stavim kod ortaka ( sa oprostenjem ) grafu da budem siguran... Jedino sto imam na r. talase je tastaturu i mis ali i taj jbeni stik sam izvadio i nije to problem... Kablovi nistu jer sam ih promenio. Cak sam otvorio prednju masku grtafe posto na tome nema zastitni stiker da vidim da nesto nije vrisnulo ali nista... -.-
nosi na reklamaciju. Ako kod drugara radi, onda zovi popa
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.