Da li je normalno da se ova graficka karta preterano greje? Komp mi je ukljucen pola dana(ne cackam nista na njemu,radi u prazno), i graficka nabije temperaturu od 64C(trenutno npr),pa me to malo zabrinjava? Uzgred da pomenem da karta radi po default rezimu(nije clockovana niti bilo sta).... kada bih kupovao cooler za nju,sta bi ste mi preporucili??
Moze biti da je i do drivera mozda nije do kartice instaliraj nvidia 93.71 forceware.Ako i dalje drzi tu temperaturu to je do samog GPU-a.Gigabyte graficke su poznate po grejanju inace.
Pa da, ali nisu poznate da se bas toliko greju, neki optimum je oko 35-45stepeni, znaci tebi se greje 64, a kad bi upalio neku igru, popela bi se do 80stepeni, otvori ti lepo kuciste i pogledaj da nije guzva oko graficke, napravi malo mesta za graficku da moze da dise, i ne znam kakvo kuciste imas, moze biti i do kucista, bolje ga ti drzi otvorenim, ne verujem da je do drivera, probaj prvo to, ako se i dalje greje, uzmi neki Zalman cooler, imas u HG spotu na slaviji https://www.hgspot.co.yu
Nemoguce da je normalno da grafika greje celu sobu, izvini, ali je onda to jako lose, u pravu je, najbolje ti je da uzmes neku 7300GT, ali ASUS ili pak 7600GS, ali ne Gigabyte, MSI, nego ASUS, ili Gainward.
Grafičke karte sa pasivnim hlađenjem zahtevaju prostranija kućišta i dobar protok vazduha, što znači da ti treba jedan ventilator napred i jedan na zadnoj strani kućišta. U suprotnom probaj da nabudžiš neki 8 cm ventilator tako da duva po hladnjaku grafičke. Meni se ta karta grejala do nekih 45-50 stepeni u idle-u i 70 stepeni prilikom igranja, što je za nju ok.
da se ta kartica abnormalno grejala ,ali Svabe po forumima rekose da je za nju do 90 stepeni `normalno`! Proveri i tu mogucnost,znam samo ta ti je to najbrza 7300gt (Default).cini mi se da joj je klok 450 sto je oko 50mhz brze od standarda pa se i greje...Probaj da na nju nakacis neki ventilator da je hladi...Ako skines ili ostetis kuler gubis garanciju (al` to verovatno znash) ...sta da ti kazem ,probaj to ,pa javi da vidimo , a za prodaju i zamenu ima vremena...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.