pazario sam on nekog lika ovu graficku i znao sam za problem tj. dobio sam je za male pare.. kada instaliram drajvere i restartujem komp kada se ponovo upali drajvere kao da nisam instalirao..tj ima Catalyst ali kada ga otvorim fakticki nemam nikakvih opcija osim neke power save opcija... sve mi je to smrdilo na bios jer i windows ne moze naci odgovarajuci drajver evo jedna slika gdje pise da je bios nepoznat http://i1203.photobucket.com/albums/bb394/aocsuper/untitled-5.jpg
takodje kontaktirao sam Skaja i on mi je objasnio kako da flesujem kartu pomocu atiflash kada sam pokusao da flesujem kartu kucao sam `atiflash -f -p 0 bios.bin` i onda mi je izbacilo ov gresku `0FL01`.. negdje sam procitao da je to bios protection ali nisam siguran bas ..a mozda ovo sve sto sam radio nije dobro..e sad o cemu je rijec nemam pojma pa bih vas zamolio da mi pokusate pomoci
Zamoli nekog od ovde gomile strucnih da uradi stvarno korisnu stvar pa da ti promeni to. Ne zezaj se sa tim cackanjem BIOS-a. Oni ce znati sta se desilo ako krene nesto naopako i sta da radis. Ja imam GIGABYTE grafiku koju nijedan njen program GIGABYTE Utility ne vidi kao grafiku i nece da se pokrene. Ne bi me iznenadilo da skapiram da to i nije GIGABYTE nego ko zna sta. To bi bio dan velike moje radosti posto bi mi konacno nekoi naseo na boxer posle dugo cimova. Vec je vreme, krajnje da se to desi. Mada moja 5870 radi kao sat. Drugi programi je vide kao GIGABYTE ali eto njihov nece. Ovih dana cu je odneti da joj nameste kuler i da vidim da je prodam. To su sve serije koje ljudi dobiju tako sto negde odu kao RMA u GIGABYTE oni nabrzaka urade sta stignu i vrate u prodaju. A covek je ko zna kako dosao do para da je kupi i sada je prodao ko zna koliko. I mi Srbi smo nenormalni, bijemo ljude druge nacionalnosti a nase koji su zasluzili nista. Tako je i onaj posle svega sto sam ovde rekao mene pitao A gde ti je pokvarena ATI6970 grafika??? Kao da ne bi uradio sve ono sto sam pricao, kao dam bezveze to govorio. Kao da cu cutati pa da me guze kako stigne ko i kako kome odgovara da daje meni tj prodaje. Ljudi ne shvataju da sam ja mrtav ozbiljan kada su takve stvari u pitanju i da se ne igram niti zezam za takve stvari.
Velika je šteta što, najverovatnije ispravne AMD i nVidija čipove, stavljaju na svoje kartice prepune izmeta. Katastrofalni memorijski moduli (ispod svake kontrole kvaliteta) a, eto kod tebe, i eeprom za bios kartice ne drži, brlja ili ko zna šta. Ako je to što ja mislim, bez servisa, i to ozbiljnog, gde bi se eeprom čip zamenio, ništa. Nikakve rerne i slično. Prvo se razglasilo sa 6850, pa sa 460, ali, ako je jedna firma gownar, ona je gownar u skoro svim segmentima, a kad nije, to je slučajnost. Ako je bios samo oštećen ili čip dobija neke nefiltrirane napone, signale, bilo šta što ga je `ukočilo` ili dovelo u stanje kada ne reaguje, možda ipak postoji neka `tehnika` kojom se vraća u početno stanje ili prepiše drugim BIOS-om. Rizik od skenjavanja prilikom upisa, veoma je velik, jer nisi samo ti i procedura u pitanju, u pitanju je potencijalno neispravan eeprom... dakle, opet za servis. Taj što ti je prodao, može da ti pomogne tako što će ti reći gde je već bio, da ne trošiš vreme bzvze.
evo sada kad udjem u atiflash sta treba da pisem da bi zapocelo flesovanje ? dakle napravio sam onaj boot na USB Stick i na njega stavio atiflash i bios
Evo ti resenje jednog Poljaka koji je imao isti problem Tutorial 1. Uninstall (Device Manager) drivers. 2. Uninstall CCC 3. Close the system. 4. Remove the card from PCI-E 5. Bridged Pm25LD0010 pin3 (WP #) and pin8 (Vcc) according to the attached image. 6. insert the card into the PCI-E slot 7. Start the system. 8. Flash by W1zzard, Techpowerup.com (cmd.exe) 9. Restart 10. Install CCC 11. Restart 12. Check the GPU-Z and everything is OK 13. Close the system. 14. Remove the card from PCI-E, and disconnect the wires from the BIOS. 15. insert the card into the PCI-E slot and boot the system.
:: Da je to moglo da se opravi tako lako ili odnese na reklamaciju ne bi je dobio za male par :: :: Plašim se da si se zajebao :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Naravno, to menjanje chipova ne traje dugo obicno a kosta dosta. Veoma brzo nesto otkaze ili se karta ne ponasa normalno. Ja sam rekao narodu treba jasno styaviti do znanja sta su oni. U pitanju su velike pare koje iznose iz nase zemlje od ovog napacenog naroda koji zeli da sledi svetyske tokove. To je za batine i sacekivanje nocu po ulazima da im se pokvari zadovoljstvo koje su imali pre toga. Moraju da budu jeftiniji ali ih dalje uvoze i uvoze i uvoze i nude u zamenu za ASUS koji su izdejstvovali da namerno dobijem neispravni da bi mi dali GIGABYTE. DJOKA MARJANOVIC. Namerno nas teraju od ASUS-a na takve da bvi sizeli posle.
:: Evo ti resenje jednog Poljaka koji je imao isti proble :: Tutoria :: 1. Uninstall (Device Manager) drivers :: 2. Uninstall CC :: 3. Close the system :: 4. Remove the card from PCI- :: 5. Bridged Pm25LD0010 pin3 (WP #) and pin8 (Vcc) according to the attached image :: 6. insert the card into the PCI-E slo :: 7. Start the system :: 8. Flash by W1zzard, Techpowerup.com (cmd.exe :: 9. Restar :: 10. Install CC :: 11. Restar :: 12. Check the GPU-Z and everything is O :: 13. Close the system :: 14. Remove the card from PCI-E, and disconnect the wires from the BIOS :: 15. insert the card into the PCI-E slot and boot the system :: :: :: :: :: Da je to moglo da se opravi tako lako ili odnese na reklamaciju ne bi je dobio za male par :: :: :: :: Plašim se da si se zajebao :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: ::
Znaci asus je mama??? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Naravno, to menjanje chipova ne traje dugo obicno a kosta dosta. :: Veoma brzo nesto otkaze ili se karta ne ponasa normalno. Ja sam rekao narodu treba jasno styaviti do znanja sta su oni. U pitanju su velike pare koje iznose iz nase zemlje od ovog napacenog naroda koji zeli da sledi svetyske tokove. To je za batine i sacekivanje nocu po ulazima da im se pokvari zadovoljstvo koje su imali pre toga. Moraju da budu jeftiniji ali ih dalje uvoze i uvoze i uvoze i nude u zamenu za ASUS koji su izdejstvovali da namerno dobijem neispravni da bi mi dali GIGABYTE. DJOKA MARJANOVIC :: Namerno nas teraju od ASUS-a na takve da bvi sizeli posle :: ::
Na slici izgleda kao da je spojen pin 2 sa pinom 8, a u uputstvu pise pin 3...
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: zaboravih i slik :: http://imageshack.us/photo/my-images/222/00dsc00432.jpg :: :: :: :: :: Evo ti resenje jednog Poljaka koji je imao isti proble :: :: Tutoria :: :: 1. Uninstall (Device Manager) drivers :: :: 2. Uninstall CC :: :: 3. Close the system :: :: 4. Remove the card from PCI- :: :: 5. Bridged Pm25LD0010 pin3 (WP #) and pin8 (Vcc) according to the attached image :: :: 6. insert the card into the PCI-E slo :: :: 7. Start the system :: :: 8. Flash by W1zzard, Techpowerup.com (cmd.exe :: :: 9. Restar :: :: 10. Install CC :: :: 11. Restar :: :: 12. Check the GPU-Z and everything is O :: :: 13. Close the system :: :: 14. Remove the card from PCI-E, and disconnect the wires from the BIOS :: :: 15. insert the card into the PCI-E slot and boot the system :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da je to moglo da se opravi tako lako ili odnese na reklamaciju ne bi je dobio za male par :: :: :: :: :: :: Plašim se da si se zajebao :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: ::
Imas strelicu koja ti pokazuje odakle se gleda(broji) tako da jeste treci pin.
:: Na slici izgleda kao da je spojen pin 2 sa pinom 8, a u uputstvu pise pin 3... :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: zaboravih i slik :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/222/00dsc00432.jpg :: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo ti resenje jednog Poljaka koji je imao isti proble :: :: :: Tutoria :: :: :: 1. Uninstall (Device Manager) drivers :: :: :: 2. Uninstall CC :: :: :: 3. Close the system :: :: :: 4. Remove the card from PCI- :: :: :: 5. Bridged Pm25LD0010 pin3 (WP #) and pin8 (Vcc) according to the attached image :: :: :: 6. insert the card into the PCI-E slo :: :: :: 7. Start the system :: :: :: 8. Flash by W1zzard, Techpowerup.com (cmd.exe :: :: :: 9. Restar :: :: :: 10. Install CC :: :: :: 11. Restar :: :: :: 12. Check the GPU-Z and everything is O :: :: :: 13. Close the system :: :: :: 14. Remove the card from PCI-E, and disconnect the wires from the BIOS :: :: :: 15. insert the card into the PCI-E slot and boot the system :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da je to moglo da se opravi tako lako ili odnese na reklamaciju ne bi je dobio za male par :: :: :: :: :: :: :: :: Plašim se da si se zajebao :: :: :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: ::
ljudi sad sam vidio da se ispod ovog bios cipa nalazi nesto bijelo i kad sam procackao zicom kao sto je na slici otkinuo se komadic ..lici ko kamenac iz vode .. i da jos nesto pitam ako je crko taj mali cip da li ja mogu da skinem sa druge grafcike neke starije isti takav bios cip i ulemim ga umjesto ovog ?
Pa imaju oznake na sebi, ako su iste oznake, ondak mogu, ali... PRVO mora biti uflešovan novi bios da se karta na `probudi` sa nekim opasnim setovanjima i sagori ili šta-ti-ja znam. Ako su različite oznake, onda negde na internetu mora biti podatak da li su ili nisu kompatibilni... u šta malo verujem. Inače ćeš napraviti pravu štetu: izmena eeprom čipa nije neka kinta i sigurno može da se odradi (ak je samo to, a prethodni vlasnik nije već probao) a ako skenjaš gpu ili memorijske module, adios.
Za svakoga je mama ono sto njegova bulja kaze i sta mu se prohte. To je naispravnije. Ali ASUS NA ZAPADU IMA JOS UVEK UGLED KOJI GUIGABYTE NIJE NI STEKAO NIKADA. Sto su ovde na snazi takve malverzacije i igre da uvaljuju ljudima bilo sta za ASUS i sta njima odgovara to je druga prica. Mogu da ti montiraju da zamrzis koju god hoces firmu. Ali to ne moze vecito, neko ce u tom lancu jednom otici u gips i tada razmisliti kako ce da se ponasa. Mene sa ASUS mogu da oteraju samo na ono sto ovde nema. Ninasta vise tako da im se nikako nece isplatiti nikada vise da mi pomenu da mi daju GIGABYTE ili nesto drugo za ASUS. Nsta lichi ta grafika, sta je njoj radjeno, sta je tu prelemljeno. UZAS. Narode imamo posla sa pravim pravcatim kriminalcima sisicama. To vam mora biti jasno. Moraju da shvate da ce svaka podvala biti izvaljena. GIGABYTE za ASUS slusaj ti to. Dovoljan ti GTX570, pazi molim te. Nemoj da im se naj.....
Ne radi nista upropastices kartu jos vise daj nekome ko zna gde da gleda i sta da gleda ili se informisi na netu sta da gledas. Neko je ocigledno pokusao da spase rad karte a nije je zamenio ko zna zbog cega. VEROVATNO ZATO STO JE NARODU MUKA I CUTI I TRPI. Ili su mu rekli u GA da ceka novi BIOS ili da to sto fali jedan podatak nije za reklamaciju ili slicne gluposti. Ili da menja drivere. Sve 5870 su i dalje u garanciji ja mislim. Cela serija, pitaj boga zasto karta nije gde joj mesto iza GIGABYTE fabrike u kontejneru.
E da je 50 ovakvih kao ja prevaspitali bi IT industriju Srbije ili bi se kretali pacovskim kanalima gradu nocu dok spavamo. Licilo bio na Svajcarsku ovo mesto. Svi srecni i zadovoljni sa 100% ispravnim kompovima.
Da li se secate divnih vremena kada smo davali desetinu kesa za komp koji sada dajemo i kada je sve radilo 2-3 godine bez ijednog problema. Tako je sada svuda oko nas. A ovde su nas srozali kao u svakoj drugoj oblasti. Dok ja nisam rekao j..... vam mamicuuuu gde je ASUS DirectCuuuu kupovali ste Twin Frozove i ucili vas da chip ide u plastiku.
Kazem ti odnesi majstoru nekom pouzdanom da vidi sta je problem i da ti spase kartu ako moze. Posto takvima nekada nema spasa i kada su lemljene majstorski ili kada nisu cackane. Zasto karta nije RMA kada je cela serija pod garancijom jos.
Znate kako kod nas idu saveti za pokvarene primerke. Uradite to to i to a obiocno pola od predloga unistava gharanaciju. U inostranstvu svaki post skoro za takve slucajeve kazu probaj da vidis kroz software sta je i na kraju kazu uvek mozes da zatrazis RMA ako ne mozes da resisi. Ovde je operisano od toga sve. NAUCICU VAS, MAJKE MI MOJE KAKO SE ZIVI U CIVILIZACIJI. NECE SE ISPLATITI ZAJEBI. Pa ja sam ideju u neispravnoj karti da reklamiram doneo citajuci strani forum. Ovde sam zapamtio nadimke koji su rekli bez obzira na koliko radi stepeni ako radi ne vazi reklamacija.
Sada mi baksuziraju za ovu koja lepo radi da bi se pokvarila. Oni to zele. Ne vole da imam GTX580DCII. Prvo su mi govorili da je GTX570 za mene a sada je Matrix a ova koja je stvarno najbolja za mene su preskocili. Vole da me iritiraju sa GTX570. A ja moju ne bi menjao za SLI GTX570 primerka da biram. Sem ako bi unapred imao da menjam i da mi doplate razliku u parama. Za moj komp ne bi menjao moju za SLI GTX570 NIKADA NIKADA.
ako je sad kao sto jeste sjeban eeprom kako onda karta radi uopste tj. ako stavim od neke agp kartice samo cip i onda ga flesujem da li ce to pomoci ? il da nosim u servis da zamjene eeprom
prijatelju nemoj nikom da solis pamet nisi pokupio svu pamet svijeta..kazem fino znao sam sta kupujem..a i boli me briga i da ne napravim prodacu je i ja :)
Aco,sad sam tek procitao mail.Ti definitivno nisi nesto odradio kako treba! Uz forsiran bios ti mozes da uflashujes kartu. Jedino da mi posaljes da to pokusam da ti sredim. Sve u svemu ako nema fizickog ostecenja onda ce i moci nesto da se uradi.
Eto vidis ima dvojca za koje znam da ce sigurno da pomognu ako joj ima spasa. Ipak to nije karta kao sa slike da je sa neta uzimas vidis da je nesto lemljeno. Boze ko lemi kartu u garanciji.
... pa ne mislim da je skenjan skroz, onda stvarno ne bi radila, ali, ako i nasilno flešovanje ne uspeva, onda je definitivno ge-crkt bar deo tog eeproma, ne znam šta bi drugo moglo da bude... kontakti? AKO je delomično neispravan eeprom, pa ga zameniš istim, trebalo bi da radi. Samo treba naći isti. Ako je tačno ovo što sky govori, nisi ispoštovao proceduru nasilnog flešovanja i to svakako odradi. Možda je ipak samo došlo do oštećenja zapisa.
dobar si haha bas si navalio..gdje da je nosim na garanciju kad nemam paprire od nje..jedino u Ambasadu od GIGABYTE..sta fali promjeniti eeprom ako je on gekno a ja msm da jeste jer je ne prepoznaje nijedan program..cak sam spajo ovako ko sa slike i nista opet nisam uspjeo..al vidjecemo sutra jos nesto.. evo maloprije sam podigao windows XP i stavio ATI 9600Pro i windows je bez drivera odmah prepoznao jeste da je to starija karta
:: Eto vidis ima dvojca za koje znam da ce sigurno da pomognu ako joj ima spasa. Ipak to nije karta kao sa slike da je sa neta uzimas vidis da je nesto lemljeno. Boze ko lemi kartu u garanciji.
Aco ako je korumpiran bios normalno je da ti ni sistem ni driver nece prepoznati kartu. Navalio si na chip pa to ti je.Prvo i onda kad si mi pisao nisi se izrazio sto preciznije da shvatim u cemu je problem vec si problem sam deklarisao kao sto i dalje to radis. Drugo zar nije bolje da probas sve mogucnosti nego da proglasih da je crkao eprom chip. A ako je nekim slucajem to u pitanju,tj ako smatras da si u pravu jako tesko ces naci taj chip pogotovu za tu kartu ! Morao bi da ganjas po servisima crknutu verziju iste pa da se to skarabudzi i opet je pitanje da li ce da radi jer ce procedura lemljenja morati profi da se odradi .
Green,Green,Grass Of Home
:: dobar si haha bas si navalio..gdje da je nosim na garanciju kad nemam paprire od nje..jedino u Ambasadu od GIGABYTE..sta fali promjeniti eeprom ako je on gekno a ja msm da jeste jer je ne prepoznaje nijedan program..cak sam spajo ovako ko sa slike i nista opet nisam uspjeo..al vidjecemo sutra jos nesto.. evo maloprije sam podigao windows XP i stavio ATI 9600Pro i windows je bez drivera odmah prepoznao jeste da je to starija karta :: :: :: :: Eto vidis ima dvojca za koje znam da ce sigurno da pomognu ako joj ima spasa. Ipak to nije karta kao sa slike da je sa neta uzimas vidis da je nesto lemljeno. Boze ko lemi kartu u garanciji.
imal to mozda da se kupi kod njih u servisu il da oni to naprave jer ja msm da u Banja Luci nema GIGABYTE-a..i jos me nesto zanima..ako je crko eeprom da li bi karta trebala da daje sliku ili ne ? msm neka tvoja iskustva sa time
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.