Evo ovako izgledaju te 4 carobne kartice. Mogu vam reci da u stock performansama GTX580 DCII je bolja od referentnog modela samo za 1fps otprilike ali po izgledu vidi se da su ove bolje odradjene i to verovatno u OC iu temp dolazi do izrazaja.
Videcete tacno koji delovi nedostaju kod koje tj gde su razlike. Mozda je bolje da sam napravio temu iskustva sa Fermiem posle 10 godina ATI-a. Treba objasniti ljudima i zasta da uhvate kartu kada je stavljaju jer je jako nezgodna za postavljanje u kuciste. Teska. Ima malo mesta pored crossfire mosta i palcem i srednjim prstom obuhvatiti zadnji deo ali ne pritiskati ni ventilator niti stezati backplate i kartu.
Napravio sam temu da se lepi postovi ne maskiraju sa Crnom Rekom i drugim glupostima.
Vidite sto imam Desktop,xaxa. Izbrisao sam EVGA Precision i sada ovde pratim sve sto treba. A videcu ako mogu da iskljucfim nekako OC opciju. Pogledajte kakav softver. Bezite od AfterBurnera.
Nisam samo obratio paznju sta je AMD priznao da je Fermi pravi put. I to 3 dana posle ponudjenog mi GIGABYTE Caymana. Kako bi `dugogodisnje` naj.... da sam slusao ona dva kvislinga odavde.
Ovde ne zelim pljuvanje Caymana i AMD-a na ovoj temi. Moze samo da se iznesu neke cinjenice gde grese. Po mom misljenju je to onaj ventilator na Caymanu, zatvorena karta i losi driveri, napravljena lepa slika koju karta ne moze da odrzi sve vreme a da ne pravi probleme. Nagli FPS drop i ostalo. Ja smatram da to moze da se resi driverima i da od nje naprave cudo ali AMD to nece da uradi. Tera ljude da stave jos jednu pa jos jednu kartu i tako konpenzuju te probleme. Silom.
Sada se vidi znacaj onog drzaca karte na CM 690 Advanced. Mada sam ja to popravio ovim od napajanja. A kada budem uzeo duze sprovescu ih na onu iznad rupu.
Bravo debilu, bacio si 430 evra za kartu koja ima iste performanse kao 560Ti u 1920x1080, sad ti je E-penis porastao, a džep i mozak ostali prazni...
Šta ćeš da igraš na toj karti? Umesto da si Xbox 360 uzeo za 290 evra i igrao se ko čovek pošto sve pc igre su portovi, ti sad misliš da si pametan ispao što si uzeo GTX580...
Nema šta, na ovcama se uzimaju pare... __________________ Scourge of PCBerza
Ocekujem rad karte od 3 godine. Kod mene ce se zadrzatio dve i nece biti klokovana. Ovo je pravo vreme za kupovinu dok se nedvosmisleno dokaze koja je najaca single i koju ROG izabere i kod nas se pojavi nereferentna. Mislim i za nize klase sada je izaslo nekoliko primeraka boljih a ASUS se vise preorjentisao na Nvidia, vise razlicitijih primeraka. Nadam se da nece napustiti AMD.
Igracu ove patcheve DX11 gde vi necete moci da vidite prav prozor i vrata i stepenice nego na stepenicama malecke stepenice. Nisam kartu kupio za leto nego i za sledece.
:: Bravo debilu, bacio si 430 evra za kartu koja ima iste performanse kao 560Ti u 1920x1080, sad ti je E-penis porastao, a džep i mozak ostali prazni.. :: :: Šta ćeš da igraš na toj karti? Umesto da si Xbox 360 uzeo za 290 evra i igrao se ko čovek pošto sve pc igre su portovi, ti sad misliš da si pametan ispao što si uzeo GTX580.. :: :: Nema šta, na ovcama se uzimaju pare.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Kakav XBOX sa onim plavim ekranom. Treba mi i novi TV i komp da skinem igricu ili 7000 za original svaki. Pa da budzim igram na kojoj rezoluciji i kada igra ima problem citam kako su to za PC resili a ja blejim. Nikada. Samo izlaze nove konzole i nove sa novom vrstom DVD-a pa cekas da se pojavi torent.
Bad Company 3, Tomb Radier, COD ce za sigurno godinu dana jedan ili dva. Ja necu gledati DX11 i sta treba da bi igrao. Jel ste vi odigrali nekada igru onako kako je proizvodjac zamislio. Ja mislim da niste. Vi ni ne znate kako izgledaju 905 bigara koje ste presli. Mozda imaju senku negde gde vi ne vidite nista. Mozda imaju baru a vi mislite beton. Ne postoji prejaka single grafika.
Samo vi lepo igrajte kao da vas je neko silom naterao a ja gadjam luibenice, sljapkam po barama, pucam na ogradu znak, pa odem iza ugla pa se vratim a i dalje stoji rupa gde sam pogodio nije nestala i vidim gde su me promasili metkovi. Vi ni ne znate za pravi gaming. Samo pichi i istresi rafal na svaki obris, da li je covek dete ili drvo videcemo kada dodjemo na 2m.
Nije steta nimalo. Necu da je cackam. Hocu da radi godinu dana na fabrickim podesavanjima.
Navedi mi igru koja koristi DX11 efekte do maximuma, a da pritom i unazad koristi DX10 efekte. Dakle, teška teselacija, ambient occlusion, paralax mapping, itd...
Dakle, ne postoji nijedna takva igra trenutno niti je u najavi. Kupio si DX11 karticu da drkaš na nju, ništa više... Nikakvi filter i AA ti neće pomoći tu kad se igraš na 1920x1080 rezoluciji. Bačene pare, kako god okrenuo, a ti laži sebe kako ćeš da igraš DX11 igre u punom svetlu, a sve sami portovi sa Xboxa...
Metro 2033? Crysis prvi? Crysis 2 sa DX9 efektima? Sve ove igre lete bukvalno na jednoj 560Ti...
Patchevi postoje i za konzole, a igre se skidaju sa neta i stavljaju na Dual layer dvd od 100 dinara...
Ko će ludom mozgu u tvojoj glavi sad objasniti bilo šta... __________________ Scourge of PCBerza
Pa takve nema koja ne koristi DX10 ili ne moze da se igra u DX10. Takve nece biti jos 5 godina. Kako ne razmisljas pa to bi ubilo profit za 60%. Da samo moze u DX11 ne bi je kupilo 50% gamera.
Ali sada ja treba da nemam pun dozviljaj zato sto oni koji nemaju misle da nisu uskraceni nizasta. Odigrate Crysis 2 na max podesavanja ali ne da kochi nego da metkovi lete brzo kao da je igrica od pre 5 godina u pitanju i da pokreti ljudi nisu usporeni nego su zivi i ostalo. Da sve desava brzo, lepo pa cete videti kako je i da li vredi. Ma ne samo Crysis ima tu dosta igara koje su zahtevne.
Meni crysis 2 radi sve na max u fullhd sa 4xAA, frame rate ne pada ispod 45.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: Meni crysis 2 radi sve na max u fullhd sa 4xAA, frame rate ne pada ispod 45. :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Bas mi je drago sto imate bolji uzitak za manje pare, stvarno. Ovo je Fan Profil za koji ce mozda biti menjan ali videcemo. Kao sto vidite ventilator krece da radi sa 21% u znak secanje ATI.
Moguce da ce neka stepenica biti izbacena ali videcemo jos tokom igri. Po mojoj racunici bezbedne temp su oko 70C. Mislim bezbedne temp koje hocu da omogucim mojoj karti. Da se oseca normalno. E sada sto moze malo vise u Furmarku to nema veze i to nece se i igrama videti tako. Smart Doctor je morao da ustupi mesto lepsem. Na preko 80C nisam obracao paznju jer se u tu zonu vise nece ulaziti. Kazem ovo je samo prvo a danas cu pratiti tokom igrica i nastelovati za sto manje promena i sto bilje temp i sto manje habanje ventilatora.
Vec kace Mars i Matrix misleci da ce me izitirati sa time sto nema ovde a nema nista od toga jer ja te pare nemam a zasta nemam pare ne zalim sto nemam.
Zalim samo za ono sto bi lako priustio da ima. Cak su mislili i da me navuku da pomislim da ce doci Matrix da cekam pa da nabasam na Cymana ponovo a da njima ostane ENGTX580 DCII ali od toga nista. Ja nisam manijak treba mi samo ispravna karta sa normalnim radom. Ne konektori za multimetre i dugmici za koriscenje kada je na stolu i 2% veci klok za 80e vise.
Cak ni na Crosshair 4 nisu presudni ti konektori i dugmici nego sto su vece sanse da ploca izdrzi klokovan procesor i memoriju dugo vremena nego neka obicna.
Ovaj profil je odlican Crysis 63C MAX a ne dodje ni do 50% ventilator. 48-49%. Znaci nema zvukova iz ventilatora. Pojavilo mi se sada 16Q u Crysisu posle patcheva. :)
Cujem da je izasao PlayStation 4 ili treba da izadje i da za godinu dana koriscena platis igranje kao ASUS ROG i7 LAPTOP i imas 10 igrica. Pod uslovom da nema komp da skidas sa neta i narezujes na diskove i ako uspesno platis otkljucavanje konzole, ako ne mora PS3 koji je jadnicak prema nama. Ja ne znam kako oni imaju racunicu sobzirom da malo igri ima koje nemaju za PC. Bas mi nije jasno.
I nema sta da se bunite a pogotovu mi ASUS moze biti zahvalan. Kada sam dosao ovde nije se ta rec izgovarala. Sve je isto samo jeftinije ono. A sada ponovo krece ASUS najezda. Svi i 460 i 560 i 6950 najaci modeli su vam ASUS. Ima ona od 1gb 6950DC II koju bi ja imao u CF da je ista optimizacija kao za jednu grafiku. 2 te zauzimaju samo 4 slota. 2xDirectCUII Cayman u 4 slota za 450e. 8000-90003D Mark 11. Pa ASUS 6870DC u CF 330e. 915MHz Clock. To je kao GTX570 po ceni a jace od 5970 em je DirectCU nema straha od vrucine nije referentni. Provaljujem da nas sve vise navlace na CF. Samo mora to jos malo da zazivi da se bolje optimizuje.
@Imarkovic Pretvorio si se u okorelog fanboy-a, i svaku priliku koristis kako bi izdigao N vidiju iznad ATI. Pa nije sve tako kao sto ti mislis, budi malo parlamentaran:) @CAL Cestitke na kupovini. Odlicna karta
:: lepo lepo, cestitamo! Sad posle nekog vremena ocekuje se da napises sa kojom kartom si zadovljniji posle 10 god iskustva sa ATi-je :: :: ::
Znate kako da li je trip ili je jaca karta ali sa Nvidiom kada se pomerim u Crysis osecam se kao da sam glavu pomerio onako kao da sam tamo a sa ATI kao da igram igricu opet. Na nvidia kao da mnogo brze izlecu metkovi, padaju ljudi, kao da je sve sto se dogodi za delic sekunde brze, zivlje stvarnije kao da se stvarno dogodilo. Slika je ista. Nista Nvidia nije bolja ali eto tako neki utisci. Preleces sve, okreces se pounis, pucas, nemas nikada mikrosekundu stopa. A podesavanje je na x16AA. Na ATI od 3 rafala obicno si imao neki cimic mali. Kao da je metak preskocio ili tako nesto. Suvise je rano da se kaze bas. Ne znam verovatno je tako da sada nemam kartu i da mi daju za dzabe 2 potpuno iste snage da bi izabrao Nvida, takav mi je za sada neki utisak.
Mada mislim da ATI moze dosta da resi sa driverima, koje zeza iako se cini nekada da sve dobro ide ili su dosli do kraja tehjnologije pa i oni klokuju i budzu. Ne znam sta je u pitanju.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.