treba mi savet od onih koji su upoznati sa oscilacijom cena grafulja
STRANA 1 OD 2
penzioner
treba mi savet od onih koji su upoznati sa oscilacijom cena grafulja
21.06.2011. 11:47
T36781
status: user broj poruka: 88
planiram vec duze vreme da kupim novu graficku karticu,mada jos uvek mi je dovoljna ova sadasnja.Ineresuje me sledece da li mi se isplati da cekam do nove godine da padne cena gtx 570 msi oc kartici to je jos nekih 6 meseci,vi koji pratite cene ima li sanse da joj cena padne sa 29000 na nekih 24-2500,isplati li se cekati ili uzeti 560ti?
Re: treba mi savet od onih koji su upoznati sa oscilacijom cena grafulja
21.06.2011. 11:53
status: user broj poruka: 4187
Licno mislim da ce pojeftiniti, ali sad ne treba cekati bas da bude dzabe. Mozda za 2-3k ce pasti cena... i to MOZDA. Ali nisam ja strucan za te cene... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: planiram vec duze vreme da kupim novu graficku karticu,mada jos uvek mi je dovoljna ova sadasnja.Ineresuje me sledece da li mi se isplati da cekam do nove godine da padne cena gtx 570 msi oc kartici to je jos nekih 6 meseci,vi koji pratite cene ima li sanse da joj cena padne sa 29000 na nekih 24-2500,isplati li se cekati ili uzeti 560ti?
Druze, i ja sam u toj poziciji. Cekam TI da padne malo cena... Mada, ne vredi bas puno cekati... :P AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: ja sam to primetio na modelu 6870 koji je pojeftinio za 3 meseca oko 35 eur pa zato verujem i da ce ovoj karti pasti cena : :: :: ::
pa dobro zasigruno nece moci da drze tu cenu i do proleca sledece godine ccc,ja cu je cekati sve dok cena ne bude 24000 pa makar i godinu dana,necu ovu 560 ti da se zezam sa klokovanjem i da se kajem sto nisam uzeo 6950 ovako uzmem gtx 570 i pocepam obe ove karte :)))))))))))
:: Druze, i ja sam u toj poziciji. Cekam TI da padne malo cena... Mada, ne vredi bas puno cekati... : :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: ja sam to primetio na modelu 6870 koji je pojeftinio za 3 meseca oko 35 eur pa zato verujem i da ce ovoj karti pasti cena : :: :: :: :: :: ::
...jer na jesen izlazi nova generacija AMD-ovih (a valjda i nvidijinih graf. karti). E sad, ti ces za te pare oko Nove godine moci da kupis jos bolju graf, karticu nego sto je 570gtx.. Cene su dosta pale poredeci sa januarom ove godine, i tesko da ce u skorije vreme jos vise pasti, a i evro je krenuo da skace pa su cene povecane zadnjih par dana. A posto leto dolazi (a tad devize odlaze), za ocekivati je da ce evro jos vise rasti... Ako u svojim penzoskim danima nemas sta da radis kupi tu karticu i igraj. Jer nikad nije (ili jeste?) dobro vreme za kupovinu, jer cene stalno padaju...
Glupo je da sebi uskracujes zadovoljstvo za 3k dinara. Dodaj/pozajmi te pare i uzivaj sledecih sest meseci umesto da ih provedes razmisljajuci kako nisi kupio gtx 570 i dali ce joj pasti cena. Zivi zivot, uzivaj u trenutku.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Sad su cene stabilizovane, nema puno iznenađenja, takoreći idle stanje na tržištu grafičkih kartica i najsigurniji je period za kupovinu, stručno rečeno faza zrelosti. Ako budeš čekao proći ćeš nešto jeftinije, ali kupićeš tehnologiju koja će biti zastarela već kroz recimo mesec dana.
Mislim da gresis manje vise, npr. uzmi 560-ku TI, ona ce i krajem godine biti vrh karta. Krajem godine, i to samo AKO izbace nove karte iz nvidie, bice naravno boljih kartica ali i skupljih. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Sad su cene stabilizovane, nema puno iznenađenja, takoreći idle stanje na tržištu grafičkih kartica i najsigurniji je period za kupovinu, stručno rečeno faza zrelosti. Ako budeš čekao proći ćeš nešto jeftinije, ali kupićeš tehnologiju koja će biti zastarela već kroz recimo mesec dana. :: ::
Vidi ti savet? Ako ne kupi sada karticu od 3 stotine €, za šest meseci ce biti zastarela? Jeli, vi to njega navlacite kao mladog majmuna ili?!? :) Zašto da je onda uopste kupi? Lepo kupi 6870 za 160€ i igra se isto kao i sa tom 570 na istim rezolucijama sa istim podešavanjima, i ne sekira se da ce za 6 meseci biti zastarela. Tj, tešice ga to sto ce i ona 100% skuplja biti takodje zastarela i da će oni koji su je kupili biti najobičnije naivčine izmuzene do zadnje pare. :) Svrha te kartice od 300€ je valjda u multi monitor sistemu, jer na jednom monitoru ništa bolja nije od 100% jeftinijih kartica poput 6870 ili GTX 470. Gde su te igre koje koce na 6870/GTX 470 a ne koče na GTX570 u 1080p?
Jel imaš ti više monitora u vezi pa zahtevaš tu karticu ili si ofucani penzioner željan sintetičkih testova?!??!?!?
Probaj crysis sa 4-8xAA u full hd na entuziast setovanjima na toj 6870, pa mi reci da li koci lil ne.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ne razumeš, pojeftinjenje o kom mi pričamo će nastupiti tek kada karta uđe u fazu opadanja koje je implicirano vrlo skorašnjim pojavljivanjem nove, brže karte za iste/slične pare. Znači vrlo turbulentan period gde su 10% šanse da prođeš solidno i 90% da se zajebeš. Ovo je momenat kada kupuju racionalni ljudi, ako oćeš da igraš na kartu sreće, izvoli pa čekaj ništa protiv nemam.
:: Mislim da gresis manje vise, npr. uzmi 560-ku TI, ona ce i krajem godine biti vrh karta. Krajem godine, i to samo AKO izbace nove karte iz nvidie, bice naravno boljih kartica ali i skupljih. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Sad su cene stabilizovane, nema puno iznenađenja, takoreći idle stanje na tržištu grafičkih kartica i najsigurniji je period za kupovinu, stručno rečeno faza zrelosti. Ako budeš čekao proći ćeš nešto jeftinije, ali kupićeš tehnologiju koja će biti zastarela već kroz recimo mesec dana. :: :: :: ::
...ja to manje vise rekoh, uvek ce imati izgovor da ne kupi kartu. Ja sam moju 6850 u januaru plati0o 170 evra a sad za te pare moze da se uzme ladno 6870. I uopste ne zalim sto sam tad kupio, jer sam se naigrao kao covek.
:: Probaj crysis sa 4-8xAA u full hd na entuziast setovanjima na toj 6870, pa mi reci da li koci lil ne :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: :: Hehe, znaš li ti koliko me boli qrac za AA u 8x, 16x i etreme, ultra giga mega setovanja na full hd 1080p rezolucijama? Pojma nemaš. Na istoj toj rezoluciji sa istim tim ultra giga mega extreme setovanjima igra radi bez ikakvih problema i ako mi je do AA mogu smanjiti sa ultra na giga setovanje i eto opet ne secka ... I šta ti bolje vidiš od mene sa 100% jeftinijom karticom? Da nećeš možda da primetiš da su ivice glatkije na tvojoj kartici sa AA 8x nego što je kod mene AA na 2x? Hoćeš, ako staneš i buljiš u ekran POLA SATA a za to vreme pauziraš igru ... Zbog toga da platiš 150€ više?!? Sada tek shvatam koliko ste vi daleko u ovoj priči, ovo je jače od droge ... ako ne radi AA u 16X odmas se menja zar ne?!?
Šta ćete kada se pojave ovi monitori sa 2000p rezolucijama? Kako će da poterate te igre ... kupićete grafike od 1000000€ da bi se dokazivali da može i AA u 16x???? BOLEST
Takođe, moju uzeh još krajem decembra za nekih 175 jer mi je hitno trebala. Srećom, nisam pogrešio. :: :: :: ...ja to manje vise rekoh, uvek ce imati izgovor da ne kupi kartu :: Ja sam moju 6850 u januaru plati0o 170 evra a sad za te pare moze da se uzme ladno 6870 :: I uopste ne zalim sto sam tad kupio, jer sam se naigrao kao covek ::
Pred izlazak nove serije je dobar trenutak da na oglasimu kupiš sebi kartu od onih koji su rešeni da uzmu neku novu čim se pojave pa daju svoju povoljno po rezonu `daj da uzmem neke pare dok još mogu`.
Nekad se desi da nova serija omane ili je preskupa pa se polovnim starijim kartama cene rebounduju nazad tako da ako imaš dobru ponudu često je bolje kupiti pre izlaska nego nakon.
Ako i propustiš priliku uvek će biti nekih rasprodaja starih zaliha ko što je bilo s onim 5850 u emmiju, to je eto i dan-danas odlična karta.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Pa što nisi kupio tada neku karticu od 300€ kada se ovde javljaš za reč? Navodite druge da kupe ono što NISTE VI SAMI KUPILI? Radiš li ti takodje u nekoj radnji?!? Verujem da da, jer samo takvi pišu na takav način. :: :: :: :: ...ja to manje vise rekoh, uvek ce imati izgovor da ne kupi kartu :: Ja sam moju 6850 u januaru plati0o 170 evra a sad za te pare moze da se uzme ladno 6870 :: I uopste ne zalim sto sam tad kupio, jer sam se naigrao kao covek ::
Cekajte a sto svi forsirate toliko GTX560. Zasto je ona bolja od nereferentnog modela 6950 koji se dobro i lako klokuje odmah CCC-om tako da od starta imas 7% jace. Tako programi gledaju na taj klok u okviru CCC-a. Za jedno 7% a za drugo 8%. Tu se zaustavis i narednih godinu dana ne diras nista. Ja da sam samo na tim parama ja bi probao kod nekog kako radi Cayman taj 6950 i onda uzeo to. Ja mislim da je bolji od GTX560 a 23.000 je 6950DCII model.
Stvarno si odvalio glupost i to jos za matoru igricu!!! Boli me p za 16xAA i 16000xAF, evo sa 5770 picim skoro sve igre sa high detaljima, bez AA i AF ili sa blagim AA da se malo koriguju ivice, to samo zatucani gameri i oni sto ne znaju sta ce sa parama sa zaludjuju time!!
@cicija e svaka ti cast za odgovor, delimo potpuno isto misljenje!!!
Trenutno je odlicna kupovina 6870, vec sa 69** nzm kakve je situacija sa cenama, pretpostavljam 20+ hiljada su cene, tako da nadje se zlatna sredina ili se malo isprisi za nesto jace(ne da bude preskupo) i uzivas naredne 2 godine recimo.....
:: Probaj crysis sa 4-8xAA u full hd na entuziast setovanjima na toj 6870, pa mi reci da li koci lil ne :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
To ces i ti videti kad kupis bolju karticu. Vredi svaki dat evro, cisto da znas. Ako ti nemas/neces da kupis nesto skuplje ne znaci da to ne valja, ne znaci da je beskorisno i ne znaci da si ti u pravu. Svako ima svoje principe i ja to postujem. Ali nema potrebe da mracis ovde i pljujes ljude jer si revoltiran njihovim izborom. P.S. Sa takvim stavom verovatno vozis ficu, jer ti bolje ne treba?
Samo da vam kazem da je svako od vas potrosi oko 50e na izlazak subotnji najmanje. To je 4 izlaska za stvar koja ce da traje 3 godine. Po meni vredi. Mozda ne za svakog 350-400e za grafiku ali 200e vredi sigurno. To je najbitniji deo za igrice. Nju ako sredite i uzmete dobru a nemate bas krs ostale komponente vi ste super. Pustite to da morate odmah i procesor za 6950 ta bottleneck prica je za nas za koje misle da smo prepuni para da nam padaju sa neba dok se ne informisemo.
Ti pretpostavljam voziš Ferrari po BG-u 50kmh, a glavna prednost je u tome što brže stigneš do sledećeg semafora? Btw. naravno da bolja kartica vredi, ali to su pretežno neki iracionalni motivi, nerazumljivi ljudima kojima je performanse/cena presudan kriterijum.
:: To ces i ti videti kad kupis bolju karticu. Vredi svaki dat evro, cisto da znas :: Ako ti nemas/neces da kupis nesto skuplje ne znaci da to ne valja, ne znaci da je beskorisno i ne znaci da si ti u pravu. Svako ima svoje principe i ja to postujem. Ali nema potrebe da mracis ovde i pljujes ljude jer si revoltiran njihovim izborom :: P.S. Sa takvim stavom verovatno vozis ficu, jer ti bolje ne treba :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
,daleko od toga, vec da cicija mraci ovde bez veze.
Sta lupas? Kad sam mu rekao da uzme karticu od 300evra? Ako hoce 570gtx ima i jeftininije, ali on hoce bas tu On je sam rekao sta hoce ali nije nacisto kad da kupi. Ti kako pricas pravo je cudo da si ikad kupio bilo sta u zivotu! Poenta, bilo kakve kupovine je da to koristis, a to kako ce penzos da koristi graf. kartu me se uopste ne tice. Niti se tice tebe.
:: Pa što nisi kupio tada neku karticu od 300€ kada se ovde javljaš za reč? Navodite druge da kupe ono što NISTE VI SAMI KUPILI? Radiš li ti takodje u nekoj radnji?!? Verujem da da, jer samo takvi pišu na takav način :: :: :: :: :: :: :: :: ...ja to manje vise rekoh, uvek ce imati izgovor da ne kupi kartu :: :: Ja sam moju 6850 u januaru plati0o 170 evra a sad za te pare moze da se uzme ladno 6870 :: :: I uopste ne zalim sto sam tad kupio, jer sam se naigrao kao covek :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.