Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Sapphire HD5670 1GB problem
STRANA 1 OD 1
f0rever Sapphire HD5670 1GB problem 20.06.2011. 00:11 T36754

status: user
broj poruka: 3821

Prica kaze sledece....

Ubacis karticu u slot, sistem se regularno digne, i sve radi odlicno dok se drajveri ne instaliraju.

Na jednoj masini je bio Asus P5B i e3300 i nVidia 8600GT Palit, izbacih tu grafu i ubacih doticnu, da probam - nije htela da prihvati katalist za HD5670, izbacivala neki error. Onda sam probao da instaliram manuelno, prodje instalacija kako kaze device menager, ali cim restartujem masinu, popijem BSOD, posle Windows 7 logo-a.

E sad, mozda je problem do ploce, jer je 1.0 PCI-E, mozda jer je ranije bila nVidia, a mozda i do graficke, jer.

Sam posle probao na AMD masini koja ima nForce 630a chipset, isto je neki ASUS u pitanju sa PCI-e 1.0 slotom, operativni sistem je bio Windows XP.

Drajveri se instaliraju - restartuje se masina, i posle toga monitor se ponasa kao da je na stend baju.

Cuje se zvuk, kako ulazi u WindowsXP, ali monitor se ne pali. Znate ono kada stavite vecu rezoluciju nego sto vas monitor moze da podrzi? E, to se desava.

Onda sam probao na nekoj ploci, isto ASUS, koja ima 780GX AMD chipset, isti slucaj kao sa ovom 630a.

E sad, osoba od koga je kupljena graficka se javila, sutra cemo da se nadjemo i da resimo problem(nadam se), i kune se da je graficka ispravna.

Sta vi mislite? Da li je do graficke, ili do PCI-E 1.0 slota? Da nije mozda ovaj ASUS nekombitabilan sa Sapphire HD5670? u pitanju je GDDR5 verzija, ona sa HDMI i jednim DVI portom.

Napajanja koja su korisecna:

MS Industrial 400W
LCpower 420W
Blueberry 400W

Kontam da sva tri mogu da izguraju HD5670, jer vuce 75W maksimalno(nema dodatno napajanje).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni .... 20.06.2011. 00:35 #336842

broj poruka: 1221
Napajanje je dovoljno predpostavljam..jer ja na nekom kinezu od 550W (da ima 250w daj boze) izvlachim mashinu iz potpisa bez problema.... sa sve otkljuchanim jezgrom i OC karticom.... Moguce da ima problem sa PCI 1.0 slotom na ASUS-u.. ovo sam nashao an nekom stranom forumu
>>> my motherboard is ASUS leonite p5lp-le(leonite2. it has pci x16 1.0 slot which is not compatible with pci e 2.1 cards. I tried sapphire ati radeon 5670 card which failed to work even after bios updates.

MSI 770-C45
AM3 Athlon x3 445( otkljuchan X4 )
TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz
2x160GB Maxtor
MSI OC 5670 1gb GDDR5
Asus DVD/RW
Napajanje 550W

f0rever asdadadsasdada 20.06.2011. 00:38 #336844

broj poruka: 3821

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?180127-Resenje-za-%28skoro%29-sve-ATI-probleme-%28AGP-PCI-E-amp-Mobility%29

izgleda da sam nasao resenje. Javljam sta sam uradio.
Mixx Re: Sapphire HD5670 1GB problem 20.06.2011. 02:29 #336884

broj poruka: 2931

:: da probam - nije htela da prihvati katalist za HD5670

ne postoji katalist za 5670, postoji katalist za odredjeni windows i isti je za sve iole novije karte

:: izbacivala neki error.

kakav eror?

:: Onda sam probao da instaliram manuelno, prodje instalacija kako kaze device menager, ali cim restartujem masinu, popijem BSOD, posle Windows 7 logo-a

sta ti znaci manuelno, mislis updade driver preko kontrol panela?

:: E sad, mozda je problem do ploce, jer je 1.0 PCI-E,

sve ispravne pci2 karte su kompatibilne sa svim ispravnim pci1 slotovima, osim par modela gde je kompatibilnost zrtvovana zbog smanjenja potrosnje. 5670 ne spada u njih

:: Onda sam probao na nekoj ploci, isto ASUS, koja ima 780GX AMD chipset, isti slucaj kao sa ovom 630a

probaj da bacis sliku na integrusu sa ubacenom 5670 pa vidi u dev manageru da li normalno vidi kartu

:: E sad, osoba od koga je kupljena graficka se javila, sutra cemo da se nadjemo i da resimo problem(nadam se), i kune se da je graficka ispravna

billo je vec takvih slucajeva...

:: Sta vi mislite? Da li je do graficke, ili do PCI-E 1.0 slota?

probaj da instaliras win od nule, ako ne proradi onda je graficka 99%. NIJE DO SLOTA!

:: Napajanja koja su korisecna
::
:: MS Industrial 400
:: LCpower 420
:: Blueberry 400W
::
:: Kontam da sva tri mogu da izguraju HD5670, jer vuce 75W maksimalno(nema dodatno napajanje)

nevezano za temu, kupi napajanje. ta govna prodaj na kilo...
ustvari, ne mozes ni to, sva tri napajanja zajedno nemaju kilo xD
andrejnp Dotnetfx 2.0 20.06.2011. 13:15 #337037

broj poruka: 486

Bez njega nemzoes da instaliras drrajvere ako ti je WInodws Xp u pitanju. A ako je Windows 7 u pitnaju moras skines programce Driver Sweeper izbrises drajvere sa njim i od ati sto si instarlirao i od nvidije ocistis sa njim! Pa instaliras drajvere! Ali na Asuss plocama svojevremeno je bilo problem da nisi mogao da instaliras Catalist drajvere vec samo drjvere za desktop! Ne kod svih ploca vec samo kod nekih.

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx#2

A ko ne bude do Dotnetfx 2.0 onda skini samo drajvere za desktop radice sve!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs