eo nesto caprkam oko graficke i nece da baci sliku monitor na stanbay..e sad me zanima posto sam je prikacio za kinez napajanje od 400W a u nju idu dva sestopinska molexa ..maticna pisti jednom dugo i dva puta kratko i to znaci da je graficka error tako sam prociotao u onoj maloj sveski sto dodje uz maticnu..promjenio sam kondenzatore i GPU se malo grije kada je upalim osjetom pod prstom i ona lapica je zelene boje ..a kad iskopcam molexe onda je crvene..e sad mene zanima dal treba tu jace napajanje ...
Aco, to sto si zamenio neispravne kondenzatore (elektrolite)...
17.06.2011. 01:17
status: user broj poruka: 10999
ne znaci da si zamenio SVE sto je neispravno (susenje elektrolita dovodi do menjanja napona u odredjenim `radnim tackama` pa usled toga dolazi do pregorevanja nekih poluprovodnika).
Drugo: odlemljivanje i zalemljivanje komponenata na viseslojnim stampanim plocama predstavlja veoma rizican posao, narocito ako se taj posao obavlja klasicnim lemilicama (sa bakarnim vrhom) umesto generatorima vrelog vazduha (hot air welding fans).
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.