Trenutno imam powercoloe hd 5850 polovnu u garanci, i za nju sam dobio ponudu od 14k , e sada me interesuje da li mi se isplati prodati je :D (znam da se isplati) ali posto trenutno nisam pri nekom kesu dodao bih max 30e da uzmem neku drugu pa sam gledao ovu http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-gainward-1gb-gs-ddr5.11.html?productId=16879 pa me interesuje kakva je u odnosu na moju, i da li ima nesto bolje za tih 17 k.
Onaj malo oc po defaultu,ima (bar tako izgleda)super ladnjak i msm da cu da je uzmem,ako je imaju,posto na sajtu je nema,ali nije mi nishta hitno ,pa pretpostavljam da cu cekati nekih 10-tak dana.
Edit:inace sto se tice suve snage,ova malcice oc varijanta ti dodje na isto kao hd 6870,koja je nekih 10 % bolja od hd 5850,ali opet ona radi na 850mhz,ako ocesh da klokujesh ima ogroman prostor,po testovima koje sam video svaka ide do 980mhz,neke cak i vishe. Iz tog razloga i dalje mislim da je gtx 560(non ti)bolja od hd 6870 koja radi po defaultu na visokih 900mhz(manji prostor za oc),po defaultu su tu negde,hd 6870 bolja bez anti aliasing-a,gtx 560 bolja sa njim,tako da ti dodje na isto.
Ti vidi sam,hd 6870 ili gtx 560(bilo koji,imash i gigabyte,mada msm da je ovaj leadtek broj 1 kod nas(trenutno),jedino ta garancija sto je 2 godine)necesh pogresiti.
Pa ne znam ni sam sada da li da je prodam, nema tu neke velike razlike, pogledacu veceras malo po netu pa cu odlucit.
:: su meni(posto kupujem novu mahinu)ponudili ovu :: :: http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=60 :: :: Onaj malo oc po defaultu,ima (bar tako izgleda)super ladnjak i msm da cu da je uzmem,ako je imaju,posto na sajtu je nema,ali nije mi nishta hitno ,pa pretpostavljam da cu cekati nekih 10-tak dana :: :: Edit:inace sto se tice suve snage,ova malcice oc varijanta ti dodje na isto kao hd 6870,koja je nekih 10 % bolja od hd 5850,ali opet ona radi na 850mhz,ako ocesh da klokujesh ima ogroman prostor,po testovima koje sam video svaka ide do 980mhz,neke cak i vishe :: Iz tog razloga i dalje mislim da je gtx 560(non ti)bolja od hd 6870 koja radi po defaultu na visokih 900mhz(manji prostor za oc),po defaultu su tu negde,hd 6870 bolja bez anti aliasing-a,gtx 560 bolja sa njim,tako da ti dodje na isto :: :: Ti vidi sam,hd 6870 ili gtx 560(bilo koji,imash i gigabyte,mada msm da je ovaj leadtek broj 1 kod nas(trenutno),jedino ta garancija sto je 2 godine)necesh pogresiti ::
ja bih prodao i dodao 30evrica.Jes da nije neshto expresno brza (10%,po defaultu)ali opet novija karta,lakse cesh kasnije da je prodash,ako ocesh oc,potencijal zaista ogroman).
A odkud to da je brza 10 posto. I 5850 se overklokuje odlicno.Mada taj ko ti je ponudio 14000 za to mi nije jasan ima nova za tolko.Na difoltu razlika je nekoliko procenata 3-4 kolko vidim po sajtovima a tolka je i kad su oc.Još ako imas stariju neku mašinu (procesor maticna... ) ima samo derivat fermija da ti pravi probleme.
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
Ako je bilo ko od pametnjakovica koristio obe na razlicitim konfiguracijama, ja secem .urac na delove od 2 metra ! Sa HD 5850 imas manje problema nego sa GTX560(nonTi). Sve igre rade vise nego ok sa tom grafikom. Ne isplati ti se sada je prodati, jer 5850 bez AA radi brze do 1920x1080 od GTX560, plus ce joj pasti cena za 20 % u narednih mesec do dva. Jedino, ako ne mozes prodati liku za istu cenu za mesec dana. Ipak, pravilo prve musterije je svetinja, sto se tice cene. Ttrebalo bi za 2 mseca da se pojave AMD 7870 za 260 eura, pa vidi da li mozes da sacekas. Pasce cene i 68xx seriji,posto je to bila prelazna serija, do pojave kartica iz serije 78xx sa teselacijom boljom za 30% u odnosu na 68xx seiju. Inace, ATi kartice zacudo bolje rade sa Intelom nego sa AMD-om, sto se tice skaliranja performansi. operator
Kao sto je rekao Raic samo ako hoces da je ili ti se podmladis inace ta karta nije nesto bolja od te tvoje trenutno sto imas.Lepe pare dobivas za tu tvoju 5850, to moram da ti kazem ako bas budes hteo da je prodas onda nemoj da cekas jer moze samo da joj padne cena.Jedino pitanje se postavlja sta uzeti a da tebi odgovara u svakom slucaju ako uzmes gtx560 neces Bog zna sta dobiti na perfomansama.
:: :: Trenutno imam powercoloe hd 5850 polovnu u garanci, i za nju sam dobio ponudu od 14k , e sada me interesuje da li mi se isplati prodati je :D (znam da se isplati) ali posto trenutno nisam pri nekom kesu dodao bih max 30e da uzmem neku drugu pa sam gledao ovu http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-gainward-1gb-gs-ddr5.11.html?productId=16879 pa me interesuje kakva je u odnosu na moju, i da li ima nesto bolje za tih 17 k.
Imas 5850 i ti bi uzeo GTX 560, koaj je ustvari samo klokovana GTX 460 ? PA klokuj tu tvoju 5850 i imaces brzu kartu od GTX 560 cak i klokovane.
Dodao bi pare za nesto sto uopte nije brze od karte koju imas.
KAd smo kod overkloka s kojim mnogi smaraju te ovo se klokuje ovoliko, ono onoliko itd. Procentualno 5850 mozes da klokujes oko 30%. Dok GTX 560 mozes da klokujes takodje nekih 20% max. jer ona radi na 820 MHz default.
Ako je u pitanju Ti to je vec drugo, ali tu je vec 6950 koja je ipak nesto brza za iste pare u odnosu na GTX 560 Ti.
Ma ne samo da se 5850 dobro klokuje već i dobijaš dosta performansi za klok. Neki bolji model će da ode sa 16k na skoro 20k u vantage što dođe blizu 25% dobitka.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: KAd smo kod overkloka s kojim mnogi smaraju te ovo se klokuje ovoliko, ono onoliko itd. Procentualno 5850 mozes da klokujes oko 30%. Dok GTX 560 mozes da klokujes takodje nekih 20% max. jer ona radi na 820 MHz default ::
ja bih radije uzeo 560Ti da sam na tvom mestu.. ili jos bolje GTX570, cisto da se ne bi smarao sa klokovanjima... e sad samo je pitanje koji procesor imas, da li ti se isplati..
:: :: Trenutno imam powercoloe hd 5850 polovnu u garanci, i za nju sam dobio ponudu od 14k , e sada me interesuje da li mi se isplati prodati je :D (znam da se isplati) ali posto trenutno nisam pri nekom kesu dodao bih max 30e da uzmem neku drugu pa sam gledao ovu http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-vga-geforce-gtx560-gainward-1gb-gs-ddr5.11.html?productId=16879 pa me interesuje kakva je u odnosu na moju, i da li ima nesto bolje za tih 17 k.
evo ti link pa uporedi dal ti se isplati ili ne. Posto u tabeli nema GTX560 bez sufiksa TI onda uzmi kao parametar GTX550 ti sa tvojom http://url.ie/bqmc
Inace kartica 5850 mi je radila ok ali posto se blizio istek garancije a dobio sam ok ponudu ipak sam je prodao i mislim da nisam pogresio.Ovaj asus je stvarno dobra kartica.Malo sam se zezao sa ocovanjem kartice i bez dizanja voltaze za svaki dan mi radi na 920 mhz.Ono sto mi je bitno je to da se kartica ne cuje dok radi. E sad da li je velika doplata od 60 eura to ne znam.U tom trenutku meni nije bila velika doplata.Mozda neko ne bi radio tu kombinaciju ali mene je pritiskalo to sto kartici brzo istice garancija i zato sam je prodao.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.