drugar je pre neki dan kuio polovnu karticu iz gore pomenutog naslova, pitanje.....temp karte u normalnom modu je oko 70 stepeni ,a kada zavrti neku igricu ide i do 85 - 90 stepeni, da li je to normalno za ovu kartu, kakva su vasa iskustva . .. . verovatno je resenje neki vent montirati na nju al cisto da pitam strucnu javnost . . .
O, da. Terati silent kartu bez dobudženog ventilatora nije ništa drugo nego požurivanje autoputem za rernu.
Da se razumemo, silent karte bez dodatnog venta su izvodljiva stvar ali samo u dva slučaja: 1. Ne koristiš je za igre 2. Imaš jako dobro provetreno kućište ko što je i pretpostavljeno da imaš. Kad nas ih ljudi uvale u sprčenog kineza bez i jednog jedinog dodatnog ventilatora, igraju se ceo dan pa se posle čude zašto je riknula.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Imao sam prilike da vidim bar jedno pet crknutih primeraka 8600GT silent,sto se tice ove GTS nisam,ali obavezno neka montira neki neki vent,makar sa strane kucista da duva na grafu.Pozdrav.
jesu lose te silent karte. Meni je recimo crkla GF 4 MX440 silent samo posle 5 godina rada 24/7h. Da sam joj tad nabudzio neki vent, verovatno bi jos uvek bila medju nama, smrc. smrc
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Hehe, pa to se tada nije ni grejalo. Danas možeš da nabrojiš na prste karte s pasivnim hlađenjem u okviru serije a nekad si mogao s aktivnim.
:: jesu lose te silent karte. Meni je recimo crkla GF 4 MX440 silent samo posle 5 godina rada 24/7h. Da sam joj tad nabudzio neki vent, verovatno bi jos uvek bila medju nama, smrc. smrc ::
... pa Raja da se nadoveze sa svojom triple-slot kombinacijom :):):)
Najprostije dual-slot DIY resenje, pomocu stapa i kanapa (i doduse jednog ventilatora - ovde 9-ka): http://www.mediafire.com/i/?j8172f26b6n6gjg Temperature ce pasti drasticno, narocito ako ima ventilator za izvlacenje zagrejanog vazduha iz kucista.
E sad, posto je to polovna grafika, a moze da se desi da je na 85 stepeni vec radila 3-4 godine, ne znam koliko ce joj (tek sada) ovo produziti zivotni vek.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
moja 8600gt..njen originalan kuler sam unistio na sam stavi 8cu:))ali iste temp...u idle 50c a u max opterecenju 69c....sve te 8600 krntije se greju ko rerna...taman se sama ispece(hladni lemovi)..:PP
moja azdaja!!! biostar 8600gt 512 ddr2 ga m52s s3p rev 2.0 4x1gb ddr2 amd athlon x2 5000+ 2.6ghz atx 400w
O, da. Na ovu je legla jedna xilence dvanestica ko dupe na nošu jer ima ovaj proširen pasivni, njoj sam pravio sistem za kačenje za rub rebra od čelične žice jer su joj rebra zakošena i ne možeš da šrafiš http://www.hardwareoverclock.com/Graka/Gigabyte_HD2600XT_07.jpg
E sad, da li je dugo radila u nehumanim uslovima obično može da se vidi, okreni je na leđa i pogledaj ima li promena u boji štampane ploče, osobito dobro se vidi na plavim pločama, tamo gde su nagorele počnu da vuku na zeleno.
:: O, da. Na ovu je legla jedna xilence dvanestica ko dupe na nošu jer ima ovaj proširen pasivni, njoj sam pravio sistem za kačenje za rub rebra od čelične žice jer su joj rebra zakošena i ne možeš da šrafi :: http://www.hardwareoverclock.com/Graka/Gigabyte_HD2600XT_07.jp :: :: E sad, da li je dugo radila u nehumanim uslovima obično može da se vidi, okreni je na leđa i pogledaj ima li promena u boji štampane ploče, osobito dobro se vidi na plavim pločama, tamo gde su nagorele počnu da vuku na zeleno :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Ti si na svojoj sa aktivnim hladjenjem promenio ventilator i nista nisi dobio. To znaci da si trebao da zamenis kompletni hladnjak (stavis bolji - uputstvo pisao Rajic vise puta), pa onda tek da menjas ventilator,... pa bi osetio boljitak.
Jako bitna stvar: ako nemas ventilator da izduvava topli vaduh napolje, ogranicena je mogucnost ventilatora u kucistu, koji samo mulja sve topliji i topliji vazduh (kako se komponente zagrevaju u kucistu) duvajuci recimo u grafiku.
Da se vratim na temu: ovde je druga pesma - covek ima graficku koja nikad nije imala nikakav ventilator i fabricki su joj temperature (pre)velike.
PS: Na ovoj slici se vidi vent koji duva na grafiku i desno drugi (isti kao za graficku) na kucistu koji izduvava napolje topli vazduh: http://www.mediafire.com/i/?j8172f26b6n6gjg
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647192. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.