Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GTX 600 serija...
STRANA 1 OD 3  
Miskonius GTX 600 serija... 06.06.2011. 17:15 T36416

status: user
broj poruka: 4420
Evo radosti za zelene,,,

http://www.turnedon.com.au/articles/news/nvidia-gtx600-series-kepler-a-completely-ne-r57

Phenom II X4 955 BE 3,2GHz
Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Cooler Master 690 II Advanced
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Ja nisam ni `crven` ni `zelen`... 06.06.2011. 17:22 #331527

broj poruka: 3241
ali se radujem sto ce mi manje `zelenih` (novcanica) izleteti iz dzepa kada budem kupovao novu graficku.

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)

raic Jes vala 06.06.2011. 17:30 #331531

broj poruka: 9006
A ni AMD verovatno ne sedi skrštenih ruku tako da eto nama opet povoljne grafike.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

Milos22 re 06.06.2011. 17:32 #331532

broj poruka: 1720
Znaci vec u julu avgustu stizu novi cipovi :)

SkyFire Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 17:37 #331533

broj poruka: 18472
Ne znam koliko ste vi upuceni ali ako je ovo tacno da ce Kepler da bude u 28nm kao novi GTX6xx nece biti dobro.Nova arhitekturea +povecanje broja tranzistora i CUDA jedinica,visi klokovi, novi GTX680 ce biti otprilike oko 80-90% brzi od sadasnjeg GTX580 ako ne bude i celih 100% !
ATI prelazi u nizi proizvodni proces sa vec poznatim Cayman-om i tu ce izvuci na povuci potegni oko 30-40% u odnosu na sadasnju 6970.
Znaci bice tik malo brzi od GTX580.
E sad vi zamislite tu situaciju i nadolazece cene .Monopol ne gine a isto tako bice veliki pritisak na ATI i seriju 7xxx.
Sa jedne strane Intel sa druge nVidia,ne pise im se dobro kao sto realno to i nije dobro!

Zapamtite sta sam vam sad rekao,to ce biti ono sto ce se desiti samo ako nVidia odluci da startuje sa Keplerom.Inace po iz mojih izvora nVidia ce dati odgovor shodno ATI a ATI nema sta drugo nego da ide na Cayman tj na to i idu u 28nm jer novu arhitekturu nemaju.Fermi bi trebao da se prebaci isto u 28nm ali izgleda da nVidia nece ici tim koracima i dati konkurenciji malo lufta sto bas i nije dobro za trziste jer ce se balans pomeriti.
Sta ce biti videcemo..

AMDizacija

Miskonius Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 17:56 #331540

Skyfire, covece ti meni uopstre nisi jasan.
Prvo Jasan pobednik u 500/6000 seriji ne postoji, sve se to svodi na neke licne preference.
Drugo, AMD je jos pre mesec-dva najavio silazak u 28nm proces, i sad se tome prikljucuje Nvidia i ti odmah proglasavas Nvidiu kao apsolutno pobednika iako joj je 5xx serija sluzila da bi ocistila fleke koje su nastale posle 4xx serije... I odakle tebi ideja da ce GtX680 biti duplo brziod Gtx 580?
I sve i da mogu oni ce izaci s tim samo ako ima AMD opasno duva za vratom...
Trece, ovamo poskakujes od srece sto Nvidia izlazi sa novom serijom a s druge strane kao `jao majko sta ce biti`. kao balavica od 16 godina koja bi htela i ne bi htela.

Ja licno nisam navijac i gledam da za svoje pare uzmem najbolje u datom trenutku, ali kad vidim tebe i slicne tebi...

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Ne znam koliko ste vi upuceni ali ako je ovo tacno da ce Kepler da bude u 28nm kao novi GTX6xx nece biti dobro.Nova arhitekturea +povecanje broja tranzistora i CUDA jedinica,visi klokovi, novi GTX680 ce biti otprilike oko 80-90% brzi od sadasnjeg GTX580 ako ne bude i celih 100%
:: ATI prelazi u nizi proizvodni proces sa vec poznatim Cayman-om i tu ce izvuci na povuci potegni oko 30-40% u odnosu na sadasnju 6970
:: Znaci bice tik malo brzi od GTX580
:: E sad vi zamislite tu situaciju i nadolazece cene .Monopol ne gine a isto tako bice veliki pritisak na ATI i seriju 7xxx
:: Sa jedne strane Intel sa druge nVidia,ne pise im se dobro kao sto realno to i nije dobro
::
:: Zapamtite sta sam vam sad rekao,to ce biti ono sto ce se desiti samo ako nVidia odluci da startuje sa Keplerom.Inace po iz mojih izvora nVidia ce dati odgovor shodno ATI a ATI nema sta drugo nego da ide na Cayman tj na to i idu u 28nm jer novu arhitekturu nemaju.Fermi bi trebao da se prebaci isto u 28nm ali izgleda da nVidia nece ici tim koracima i dati konkurenciji malo lufta sto bas i nije dobro za trziste jer ce se balans pomeriti
:: Sta ce biti videcemo.
:: AMDizacija
vladats Re: Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 18:03 #331543

broj poruka: 4537
Sinko,taza si pojava na PC-Berzi, nemoj da pricas nesto bezveze za SkyFire-a.
Da sam Admin popusio bi BAN odmah.
On je za tebe Gospodin Sky,bez obzira sto voli Nvidiju.
A o znanju da i ne pricamo.....
saxija Re: Re: Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 18:06 #331544

broj poruka: 4016
uaaaa slihtaroooo xexexexexee
sorry za off :D

nVidia je debela a AMD ima kriv nos

:: Sinko,taza si pojava na PC-Berzi, nemoj da pricas nesto bezveze za SkyFire-a
:: Da sam Admin popusio bi BAN odmah
:: On je za tebe Gospodin Sky,bez obzira sto voli Nvidiju
:: A o znanju da i ne pricamo.....
CuMsHoT au jebote 06.06.2011. 18:08 #331546

broj poruka: 259

a koliko ce ovo kostati?Cenim da ce biti skupo kao Svetog Petra kajgana

do not fear CuMsHot is here :D

ribolovac To je sve 06.06.2011. 18:08 #331548

broj poruka: 1305
SBB KBB. Videcemo kad se pojave kartice. Bilo bi lepo da dodje do drasticnijeg skoka performansi, a i da dotle izadju igrice koje ce moci da iskoriste pun potencijal novih karti.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

Miskonius Re: Re: Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 18:10 #331550

Ha, ha... Sta si ti neki Skyfire-ov asskisser? xD
Ja postujem Skyfire u poprilicnoj meri za to sto ipak kad sve obrne i okrene on OK lik.
Ali to ne znaci da treba da lupa sta mu padne na pamet...

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Sinko,taza si pojava na PC-Berzi, nemoj da pricas nesto bezveze za SkyFire-a
:: Da sam Admin popusio bi BAN odmah
:: On je za tebe Gospodin Sky,bez obzira sto voli Nvidiju
:: A o znanju da i ne pricamo.....
vladats Re: Re: Re: Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 18:11 #331551

Stara Crveeeeeeeeeena Kurva............
OCz re 06.06.2011. 18:11 #331552

broj poruka: 2900
Ovo su sve jos uvek spekulacije koje su se znale jos odavno. Ne ocekujte nista skoro, a i high-end kartice o kojima svi vole da pricaju su one koje poslednje stizu.

brutos auuuuu 06.06.2011. 18:13 #331554

broj poruka: 190
morace tortojed da ga `baci` na ove grafikone...
jedva cekam komentar :)

SkyFire Re: Re: Od jeftinoce nema nista ili mozda ima ali .. 06.06.2011. 18:14 #331556

Pod jedan.
Da bi ti ja bio jasan tj na osnovu cega sam sve izneo mogucnosti morao bi da se malo bolje razumes u ove stvari tj da se posvetis ovoj oblasti.
Pobednik kako si ti to deklarisao ako se vec tako gleda postoji a to pokazuje statisticki podatak na polju diskretne grafike:

http://img.hexus.net/v2/channel/news/2011/may/nvidiamercuryslide2.jpg

Na osnovu mogucnosti i poznavanja lako mozes da utvrdis gde se cija pozicija nalazi.
Nema tu nikakvog nagadjanja,sracunas sam.
Drugo da i sam ukljucis logiku svaka nVidia single GPU karta je bila jaca skoro duplo od prethodne generacije ili ti pandan Dual GPU izvedbi iz prethodne generacije sto u procentima dodje oko 80-100% zavisno.
Ako racunas GTX580 sa GTX295 ,tu GTX580 prelazi granicu i preko 100% ,do nekih 120% u sirovoj snazi.U igrama je zavisno od engine-a i same optimizacije!

Ne poskakujem nista,meni je godinama jasno ko tu kosi a ko vodu nosi sto se tice samog napretka tehnologije.Postoje i disertacije na tu temu samo malo u zavijenoj formi :
Link:
http://spedr.com/7rhDMttw

Sa takvim stavom ,nacinom pisanja reci za sebe da nisi fanboy tj fan ni jednog brenda je jako providno,prosto smesno.
Navijac ili ne poenta je koje sam ja cinjnice izneo sto ce se 90% obistiniti pa cemo onda videti ko je navijac a ko zaista dobro poznaje ove stvari.
Svi mi gresimo ali nesto je i ocigledno!

AMDizacija

:: Skyfire, covece ti meni uopstre nisi jasan
:: Prvo Jasan pobednik u 500/6000 seriji ne postoji, sve se to svodi na neke licne preference
:: Drugo, AMD je jos pre mesec-dva najavio silazak u 28nm proces, i sad se tome prikljucuje Nvidia i ti odmah proglasavas Nvidiu kao apsolutno pobednika iako joj je 5xx serija sluzila da bi ocistila fleke koje su nastale posle 4xx serije... I odakle tebi ideja da ce GtX680 biti duplo brziod Gtx 580?
:: I sve i da mogu oni ce izaci s tim samo ako ima AMD opasno duva za vratom..
:: Trece, ovamo poskakujes od srece sto Nvidia izlazi sa novom serijom a s druge strane kao `jao majko sta ce biti`. kao balavica od 16 godina koja bi htela i ne bi htela
:: Ja licno nisam navijac i gledam da za svoje pare uzmem najbolje u datom trenutku, ali kad vidim tebe i slicne tebi..
:: Phenom II X4 955 BE 3,2GH
:: Asus m4a88tv evo usb
:: Samsung F3 Spinpoint 1T
:: Mushckin 2x2 G
:: Msi 6850 Cyclon
:: Cooler Master 690 II Advance
:: Lc power Metatron 650
:: Lg 2243S-PF
raic Re: re 06.06.2011. 18:17 #331557

Ili kad je nvidija u pitanju - prve.

Nego baš na osnovu ovakvih planova neodgovorno je da pravimo prognoze `biće pokolj` i `razbićemo ih`... koji god da smo to `mi`. Na ovakve planove koje dobijemo prije zore na petnajes dana najjača reakcija koju mogu od većine nas da dobiju je `aha, dooobro, živi bili pa videli`.

Mislim, videlo se šta smo dobili kad je poslednji put nvidija razvijala `ganc novu tehnologiju` a s druge strane amd obećavao razbucavanje revidiranog fermija.

:: Ovo su sve jos uvek spekulacije koje su se znale jos odavno. Ne ocekujte nista skoro, a i high-end kartice o kojima svi vole da pricaju su one koje poslednje stizu
SkyFire ... 06.06.2011. 18:23 #331561

Od svega sto mogu da se slozim jeste da su ovo sve spekulacije ali isto tako mogu da postanu realnost jer je Kepler vec spreman.
Na osnovu izvora koje imam tj koliko sam do sad upucen nVidia bi trebala da isprati ATI-jev korak tj da na osnovu njihovog poteza da odgovor.
Cayman je najavljen za 28nm,druge arhitekture nema.Postoji mogucnost da se Fermi prebaci u 28nm pa ce se tu steci profit na vec razvijenoj arhitekturi uz bolje mogucnosti i tweakovanje kroz 28nm i punice se budzet za sledecu generaciju (Kepler) ili ce se on jednostavno preskociti.
Ako se bude ovim korakom islo pomerice se `plan` nvidia tako da moze da se desi da Kepler zazivi kao sto se prica kroz 28nm i tu se otprilike 90% zna vec koji je scenarijo i sta ce doneti isti.
Po onoj tabeli 4x je jaci od Fermi ali to je samo za CUDA jedinice.
Za gaming bi trebalo da bude u proseku oko 80% pa na gore.GTX580+80%=GTX680

Realno za sve sto sam do sad iznosio kao mogucnost 99% sam i pogodio tj se obistinilo.
Znaci ako neko smatra da navijam na njemu je sloboda da tako misli.
Ono sto ce se desiti ce biti neminovno,da li prva ili druga varijanta,sve jedno se morate pomiriti sa tim hteli nehteli.

Sto se tice nV ,uvek za ono sto su tvrdili da ce da bude su i ostvarili sto se bas ne moze reci za konkurenciju!

AMDizacija

raic Re: ... 06.06.2011. 18:26 #331565

Ne sporim, rezultati su bili dobri kad su sve upeglali al rokovi su probijeni ko himen u mađarice. Hipotetički, ako opet budu kasnili godinu dana, misliš da ati za to vreme neće dobro da prodaje te njihove 30-40% jače karte.

:: Sto se tice nV ,uvek za ono sto su tvrdili da ce da bude su i ostvarili sto se bas ne moze reci za konkurenciju
toothless Skaj je ipak skaj... 06.06.2011. 18:28 #331567

broj poruka: 3241
a mi ostali smo samo mebl-štofovi.

http://sve.rs/
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)

SkyFire Re: Re: ... 06.06.2011. 18:32 #331570

Ako baba bude imala kitu bice deda :) Jesi na to mislio? :D
Pazi jasna ti je jedna stvar da i sad ATI ima prednosti citave dve serije a opet kasni za nV.
GTX5xx serija nije nista do GTX4xx serije uz savladan 40nm proces koji je jednostavno bio problem za komplikovanu Fermi arhitekturu.
GTX5xx je odgovor na ATI 5xxx generacijski gledano a ne na 6xxx!

Ja ne mogu da znam da li ce ili ne njih sa Keplerom zadesiti isti problem kroz 28nm pa da opet zakasne.A i tad ATI ce svega malo imati prednost nad GTX580 kao najjacoj single GPU varijanti!
Mislim da su se jednom dovoljno opekli sto je za nauk.
Znaci kako god okrenes ATI kasni i kasnice i jednostavno ne moze da ih stigne a sa 6xxx serijom su definitivno usrali motku i to ne kazem samo ja vec analiticari koji prate razvoj GPU-a i testeri sirom sveta.Ako sam hejter i fanboy sto prenosim tudja zapazanja i iskustva i rezime onda neka budem.
Ja se jednostavno samo slazem sa tim ljudima jer sam to na svojoj kozi iskusio.

AMDizacija

:: Ne sporim, rezultati su bili dobri kad su sve upeglali al rokovi su probijeni ko himen u mađarice. Hipotetički, ako opet budu kasnili godinu dana, misliš da ati za to vreme neće dobro da prodaje te njihove 30-40% jače karte
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ::
:: :: Sto se tice nV ,uvek za ono sto su tvrdili da ce da bude su i ostvarili sto se bas ne moze reci za konkurenciju
vladats @Miskonius 06.06.2011. 18:42 #331577

Popravi pisanje slabo te razumem.....
raic re 06.06.2011. 18:43 #331578

Bemliga, to je ta ista valjda serija i kod jednih i kod drugih, ati izbacio 5000 i reviziju 6000, nvidija izbacila 400 i reviziju 500.
Amd je imao vrlo solidnu vremensku prednost koju je po svemu sudeći prokockao... iako, s ekonomske strane nije bilo logike da ati izbacuje seriju 6 dok se seriaj 5 još uvek prodavala ko alva, sigurna na sopstvenim lovorikama. Za seriju 7 još nije zrela situacija, i seriju 6 su tek nedavno popunili niti bi postigli nešto preuranjenim izbacivanjem novog procesa... ekonomija, jbg.

Ma ko ga jebe, kad izađu napljuvaćemo se do mile volje i jednih i drugih, ne sumnjam.

SkyFire ... 06.06.2011. 18:50 #331582

@raic
Realno gledano sa ekenomske strane u pravu si ali njhov poslovni plan definitivno nije takav tako da se drze onog,svake godine nova serija.

E sad ATI je dva puta razvio 40nm dok je nVidia samo jednom.
ATI ima dve arhitekutre,nVidia samo jednu.Sa GT200 su skocili na Fermi,ovi su sa RV700 skocili na Cypress pa na Cayman!Znaci odnos 2:1 za ATI i prednost.
Znaci daleko od toga da je isto!

I onda se znalo da su sa Caymanom zapeli i da drugu arhitekturu nemaju.
28nm im nece doneti ne znam Bog sta,30-40% maksimalnog napretka u odnosu na to koliko ce iz Kajmana moci da izvuku ali se zna okvirno koliko svaki sledeci nizi proces proizvodnje donosi!

Peta serija kod ATI je cvetala u prodaji zato sto su im karte bile ok a nisu imali konkurenciju jer je nV kasnila pa posle izbacila neusavrsen a opet snazan i operativan chip koji se uprkos flejmu opet prodavao!

Kada se GTX460 pojavio tada je situacija pocela drasticno da se menja do kompletiranja cele GTX5xx serije.

AMDizacija

raic Ma nek se nose 06.06.2011. 18:57 #331586

Kajman je toliko malo promena i poboljšanja doneo da je pitanje koliko je nov, al nije bitno.

Što se ove teme tiče ni za kvalitetnu raspravu nema materijala, da ne pričamo o nečemu jačem.

SkyFire Kajmakcalan 06.06.2011. 19:05 #331589

Pa generalno doneo je samo poboljsanje na polju CrossFire optimizacije i malo bolji tesselator ali mizerno poboljsan u odnosu na Cypress.Tu su definitivno tanki a to im je najjaci adut bio kada se izbacio Cypress : `First DX11 GPU in the World` bla..bla..

Ostale osobine su losije,potrosnja,grejanje,buka..
Cypress je koliko toliko mogao da se zadrzi na def vrednostima na 30% fana i da na stock hladjenju bude `tih` .Kad se OC-uje sve te turbine postaju bucne ali ATI-jev sistem je definitivno uvek bucan ne znam iz kog razloga.Blower je smrt za usi!
Cayman em je mizerno brzi nekoh 15-20% od Cypres em je doneo losije osobine.
Totalni promasaj a najavljivano brisanje patosa,armagedon za nVidia,propast i sl :)
E kad se samo setim onih miseva i izgrickanih konektora za napajanje :D Bruka.. :D

ATI se neodoljivo cvrsto drzi obecanja `Kule gradovi,avioni kamioni` a onda narodu jednostavno i od srca ponudi `Tresla se gora ,rodio se mis ` :D :D :D
Kao da im je AMD bratska firma :D :D :D

AMDizacija

Miskonius Re: Re: Re: ... 06.06.2011. 19:15 #331593

Eto ti ispadoh AMD navijac...
Evo i ovo i ja da se raspravljam oko ovakvih stvari, stvarno nemam nameru.
GTX 590 i GTX 295 su DUAL GPU kartice, a ne ne single gpu...
Cayman je uradjen u 40nm procesu
Jos se secam kada su predstavljali Fermi pre godinu i po dana, i kada su ih novinari (na osnovu slika) provalili da je ta kartica u stvari bila maketa a ne referentni model, sto je Nvidia (pod pritiskom naravno) i priznala jer njihov `model nije bio bas reprezentativan`.
Ati je bolji po pitanju CFX, eyefinitiya, potrosnje a stigao ih je i po pitanju 3D-a tako da Nvidia nema vise ni taj kec u rukavu. Prvi je napravio Direct X 11 karticu (A taj Direct X kontrolise jos jedan monoploista Microssoft, ali to je druga tema)
ONO sto je Atijev goruci problem to su drajveri, jer Nvidia ranije dobija igre i samim tim njeni drajveri su uvek bolji (na stranu sto Nvidia sama sponzorise igre koje samim tim favorizuju njene kartice, mada se i AMd dosetio toga pa je i on to krenuo da radi sa DIRT 3)
LIcno, briga me ko ce biti bolji i kada, bitno je da mi krajnji konzumenti imamo neku vajdu od tog sveopsteg rata koji se vodi na trzistu.
Pitao bih te ja gde bi smo svi mi bili da nema toliko hejtovanog AMD-a?
Mislis da bi mogao povoljno da kupujes(Nvidia) graficku kartu da nije njega koji konstantno obara cene?

P.S

(ovo zadnje su bila retoricka pitanja, i ne bih da inspirisem dalju korespodenciju)

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Ako baba bude imala kitu bice deda :) Jesi na to mislio? :
:: Pazi jasna ti je jedna stvar da i sad ATI ima prednosti citave dve serije a opet kasni za nV
:: GTX5xx serija nije nista do GTX4xx serije uz savladan 40nm proces koji je jednostavno bio problem za komplikovanu Fermi arhitekturu
:: GTX5xx je odgovor na ATI 5xxx generacijski gledano a ne na 6xxx
:: Ja ne mogu da znam da li ce ili ne njih sa Keplerom zadesiti isti problem kroz 28nm pa da opet zakasne.A i tad ATI ce svega malo imati prednost nad GTX580 kao najjacoj single GPU varijanti
:: Mislim da su se jednom dovoljno opekli sto je za nauk
:: Znaci kako god okrenes ATI kasni i kasnice i jednostavno ne moze da ih stigne a sa 6xxx serijom su definitivno usrali motku i to ne kazem samo ja vec analiticari koji prate razvoj GPU-a i testeri sirom sveta.Ako sam hejter i fanboy sto prenosim tudja zapazanja i iskustva i rezime onda neka budem
:: Ja se jednostavno samo slazem sa tim ljudima jer sam to na svojoj kozi iskusio
:: AMDizacija
:: :: Ne sporim, rezultati su bili dobri kad su sve upeglali al rokovi su probijeni ko himen u mađarice. Hipotetički, ako opet budu kasnili godinu dana, misliš da ati za to vreme neće dobro da prodaje te njihove 30-40% jače karte
:: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: ::
:: :: :: Sto se tice nV ,uvek za ono sto su tvrdili da ce da bude su i ostvarili sto se bas ne moze reci za konkurenciju
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs