Da li neko zna kada izlaze jeftinije directX 10 graficke 8600 , 8300 itd. i koliko ce one otprilike kostati.Kad smo vec kod toga kada ce ATI da izbaci svoje modele posto jedva cekam da vidim ATI vs Nvidia u directX 10 modu.
Najavljeno je da ce izaci 17. aprila. I da ce 8300gt da kosta oko 100$ a 8600gt (obicna ne ultra) oko 130$. A to kad dodje kod nas... osecam da ce 8300gt da bude 150e (ako ne i jace) Da uporedim, skoro sam gledao cene 7600gt u SAD-u i tamo je oko 89$ a kod nas nema ispod 130e
i.Kad smo vec kod toga kada ce ATI da izbaci svoje modele posto jedva cekam da vidim :: ATI vs Nvidia u directX 10 modu.
R600 (ATI DX10 cip) ce izaci u drugom kvartalu ove godine. GPU ce po najavama iz ATIja biti veoma brz, dakle radice na najbrem kloku do sada a najzanimljivije je to sto ce biti optimizovan za DX9 aplikacije i biti najbrzi cip u DX9 baziranim karticama. Dakle, jedan izuzetno ispravan (po meni stav). Sasvim druga taktika od NVidije, kod koje se pokazalo da je 7950 u nekim segmentima cak i BRZA kod DX9 aplikacija, a DX 10 aplikacija nema ni na vidiku, pa se ispostavilo da je mnogo bolja varijanta kupiti 7950 nego 8800.
Dakle, akcenat na rasprostranjenu DX9 platformu i kojoj ce biti neprikosloveni vladar i full podrska za nadolazecu DX10 platformu, koju ipak svesno (i pametno)_ za sada prepustaju NVidiji.
A dok DX10 dozivi ekspanziju, procice bar jos jedna generacija GPU oba proizvodjaca pa ce se tek onda upustitu u pravu borbu.
A da li ima najava de ce ati pustiti u prodaju neke kartice iz srednje i nize klase? Koje nece da kostaju kao boga kajgana? Npra kao 8300gt ili obicna 8600gt?
I sta mislite kolika ce cena biti kod nas za 8300gt? Ako ce biti 99$ ili 50 funti (kolko sam racunao to ce biti 74e a 87 sa pdv-om) Pa bilo bi malo previse da ovi nasi looope duplu cenu... Ali nikad se ne zna... Znaci moja procena je tih 87e + uvoz + zarada = ne bi trebalo da kosta preko 120-130e. Jel ima ATI tako nesto da ponudi?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.