1.Posto nemam iskustva sa sli rezimom, zanima me kako funkcionise. Da li se graficke kupuju u kompletu ili je moguce bilo koje 2 iste graficke samo staviti i radice? 2.I da li je bolje da uzmem jednu asus 7600GT/DHT2/256mb ili dve 7300GT u sli rezimu?
1.Pa u principu treba stavljati dve iste graficke karte ali moze se staviti samo one dve koje imaju opciju SLI rezim i da imaju isti GPU(graficki procesor) mada proizvodzac garantuje da ce dve potpuno iste graficke raditi IDEALNO i NAJBOLJE 2.Ja bih ti preporucio da ides na 7600 GT jer uvek mozes da dodas jos jednu 7600GT.
Skoro je uvek isplativije kupiti jednu skuplju graficku nego dve jeftinije,ove u sli-ju ce ici malo brze,a platices vise nego sto dobijas(znaci odnosi cena i performanse sli-ja jos uvek nisu isplative)ali ako neces uskoro menjati grafiku,na tebi je da odlucis,jer znas za sta ti trebaju graficke i kad ces ih menjati tj. nemenjati.
Sli ti je bar 50⬠na godinu skuplji, jer su u novije vreme graficke najveci potorsaci struje u racunaru. Tako da ti se u stvari vise ispati da kupis jednu brzu nego dve sporije koje ce da rade ko ta brza. A i daleko manje akanja da poteras to sve kako treba.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.