Pozdrav. Zanima me misljenje drugih, evo sta se dogodilo. Drugar je posle ciscenja graficke karte (kompletnog - skidanja hladnjaka i ventilatora) uspeo da zaboravi da ubode kabl za vent u graficku tako da mu je graficka kartica radila 2-3 sata na ko zna kojoj temperaturi. Daleko od toga da je u tim momentima mogao bilo sta da igra, pojavljivale su mu se kockice po ekranu kao iz 1999., drajver za grafiku je fail-ovao u vise navrata tj prestajao da radi, slika se gubila, pc je dobijao bluescreen crash dumpove neke i restartovao se. Sada kada je sve povezano, pc tj grafika radi ali mu je fps u dirt3 sa 65 na 1920 max podesavanjima pao na 23, a na 1024 sve medium i po nesto low ili off 28 fps o_o. 720p filmovi mu zabadaju kao i 1080 a generalno meni se cini kao da cela ta slika tj sve sto ima neku animaciju ne radi stabilno nego za nekih preskocima i slicnim. E sada, da li je moguce od te temperature koja mu je narasla u pc-u da je otislo jos nesto uz graficku (mislim na drasticno opadanje performansi i sl.)?
Nešto od elemenata na štampanoj ploči se verovatno prekuvalo/oštetilo pregrevanjem (ali ne i potpuno pokvarilo), ILI se prekuvala termalna pasta/termalni padovi (bele trakice između hladnjaka i mem. chipova), pa zbog prekuvavanja sada ne rade svoj posao kako treba, to jest, kartica se MOŽDA pregreva jer nema dobrog spoja/`dihtunga` između kulera i GPU-a/mem. chipova koje bi trebalo da hladi...
ILI se neki kondenz./tranzistor/whatever oštetio od temperature...
Ako nije potpuno crkla, popravljiva je... Trebalo bi. U najgorem slučaju, ako je GPU termalno unakažen, u smislu degradirao zbog ogromne temperature, MOŽDA će od sada tu grafu moći da koristi samo na NIŽIM taktovima od fabričkih/default.
To je ono što meni pada na pamet, na osnovu podataka koje si dao. Ne mora da znači da sam u pravu.
Mislim da je testirao temperature sa fabrickim i nekim kupljenim coolerom za graficku pa je ovaj stari usput ocistio malo i pritom zaboravio da ubode kabl -.- Inace, da li je moguce da u ovom slucaju progura za grafiku za garanciju posto mu je ostalo jos 4-5 meseci? Sutra cu jos da odem do njega sa mojom grafikom da vidim da li mu pc normalno radi sa njom ili je tu jos negde kanuo vosak... :D Inace temp je sada potpuno OK (oko 57)
Čak i bez hladnjaka na memoriji ne bi smelo da zabada filmove. Nešto je svakako vrisnulo. Ako na kartici nema tragova drndanja i karta nije imala nalepnicu preko šrafova od kulera najverovatnije može da je progura na garanciju.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Nešto od elemenata na štampanoj ploči se verovatno prekuvalo/oštetilo pregrevanjem (ali ne i potpuno pokvarilo), ILI se prekuvala termalna pasta/termalni padovi (bele trakice između hladnjaka i mem. chipova), pa zbog prekuvavanja sada ne rade svoj posao kako treba, to jest, kartica se MOŽDA pregreva jer nema dobrog spoja/`dihtunga` između kulera i GPU-a/mem. chipova koje bi trebalo da hladi.. :: :: ILI se neki kondenz./tranzistor/whatever oštetio od temperature.. :: :: Ako nije potpuno crkla, popravljiva je... Trebalo bi :: U najgorem slučaju, ako je GPU termalno unakažen, u smislu degradirao zbog ogromne temperature, MOŽDA će od sada tu grafu moći da koristi samo na NIŽIM taktovima od fabričkih/default :: :: To je ono što meni pada na pamet, na osnovu podataka koje si dao. Ne mora da znači da sam u pravu. ::
:: Bravo, kako si pametan, pasta može da se prekuva. Znači pošto može da se kuva, može i da se prekuva :: :: Da popiješ možda još malo fluorisane vode da ti se ohladi mozak :
Najviše on voli svoju mamu, ali kad ona nije tu, on joj sedne za laptop, pa nadoknađuje lack of life na Berzi... A mama ga razume, jer mu ionako daje sve. To vidiš i iz njegovog nicka... UmisliJo dečko da je on neki `bič` (scourge). Jeste bič, ali ne bičalo.
:: Ti bas bas volis PhatPhuck-a, Ciciju, Saleta i Wladu.. ::
:: Najviše on voli svoju mamu, ali kad ona nije tu, on joj sedne za laptop, pa nadoknađuje lack of life na Berzi... A mama ga razume, jer mu ionako daje sve :: To vidiš i iz njegovog nicka... UmisliJo dečko da je on neki `bič` (scourge) :: Jeste bič, ali ne bičalo :: :: :: Ti bas bas volis PhatPhuck-a, Ciciju, Saleta i Wladu.. :: :: ::
:: Osim sto je Rajke rekao niste unistili sticker :: :: Ovi nasi serviseri nebi pronasli tako nesto ni da pred njima to uradis :: :: :: Supozicija :: :: E Mitre stigla neka 4870, navodno opasno podbacuje u radu :: Mitar: Ma salji je uvozniku i javi sefu pa nek se on drka sa strankom :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.