Ta karta je u rangu sa gtx 460. Ako dodajes kes dodaj za 560ti, karta je bruka, sve tera u full hd na maksimumu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ako imas i7 onda mozes da biras. Ako nemas, onda ATi, jer ce ti ``stucati`` igre svakih 5 sekundi.
Neki dan sam uzeo GTX460 i nakacio na Phenom2 550(otkljucan, sva 4 jezgra na 3.5GHz) i sva jezgra su bila zakucana na 100% sve vreme, bez varijacija. Ravna linija.
Ali, nije ni to problem, to mu je i namena, a hladnjak je skoro skuplji od procesora i temperature su smesne sve vreme, nego sto je svasta nesto od igara zastajkivalo na svakih par sekundi(COD Black Ops, Mafia 2, Crysis 2). 20 puta sam brisao Driver Cleanerom iz Safe moda i stvaljao starije drajvere i skidao na desetine zakrpa i na kraju, rezultat = 0 fps bolje.
Vratim Ati 4850(sve ispocetka sa brisanjem i instaliranjem drajvera) i dobijem isti fps, verovao ili ne. Ali identican. Stavim 4870 i dobijem 25-30% bolji fps nego sa GTX460. Od zastajkivanja nista, a procesor sve vreme na 60-80%, sa varijacijama. Dakle, normalno.
Nalazio sam da ljudi cak i sa i5 OC imaju identicnu situaciju.
Tako da, uopste nije iskljuceno da cak i i7 treba da se klokuje da bi te karte ``isterao`` bez cimanja. Ja sam igrao na 1680x1050, izgleda da je i to postalo boranija, izgleda da ih ne treba gledati za ispod 1920x1200.
U starijim igricama, koje ne koriste 4 jezgra, je fps otprilike duplo veci nego sa 4870.(FarCry 1 i 2, COD MW2, jos neku sam probao, ali sam zaboravio...)
Ti sam izracunaj sta ti je u ovom trenutku najisplativije.
ajde ne lupaj molim te, zasto onda meni ne stuca sa Core2Duo E8400, ne mogu da verujem sta pises
:: Ako imas i7 onda mozes da biras. Ako nemas, onda ATi, jer ce ti ``stucati`` igre svakih 5 sekundi :: :: Neki dan sam uzeo GTX460 i nakacio na Phenom2 550(otkljucan, sva 4 jezgra na 3.5GHz) i sva jezgra su bila zakucana na 100% sve vreme, bez varijacija. Ravna linija :: :: Ali, nije ni to problem, to mu je i namena, a hladnjak je skoro skuplji od procesora i temperature su smesne sve vreme, nego sto je svasta nesto od igara zastajkivalo na svakih par sekundi(COD Black Ops, Mafia 2, Crysis 2). 20 puta sam brisao Driver Cleanerom iz Safe moda i stvaljao starije drajvere i skidao na desetine zakrpa i na kraju, rezultat = 0 fps bolje :: :: Vratim Ati 4850(sve ispocetka sa brisanjem i instaliranjem drajvera) i dobijem isti fps, verovao ili ne. Ali identican. Stavim 4870 i dobijem 25-30% bolji fps nego sa GTX460. Od zastajkivanja nista, a procesor sve vreme na 60-80%, sa varijacijama. Dakle, normalno :: :: Nalazio sam da ljudi cak i sa i5 OC imaju identicnu situaciju :: :: Tako da, uopste nije iskljuceno da cak i i7 treba da se klokuje da bi te karte ``isterao`` bez cimanja. Ja sam igrao na 1680x1050, izgleda da je i to postalo boranija, izgleda da ih ne treba gledati za ispod 1920x1200 :: :: :: U starijim igricama, koje ne koriste 4 jezgra, je fps otprilike duplo veci nego sa 4870.(FarCry 1 i 2, COD MW2, jos neku sam probao, ali sam zaboravio... :: :: Ti sam izracunaj sta ti je u ovom trenutku najisplativije.
ATi radi normalno svuda, nego NVidia stuca jer ili ne moze procesor da je ``potera`` ili se tako prave igrice COD Black OPS, MAfia 2 i Crysis 2, valjda i Battlefield.
Ili sam ja i dalje lud, posle 20 godina koriscenja PC-a.
@imarkovic, 15 od 20 ljudi bi reklo da je sve ok i da nema problema jer i dalje ide koliko-toliko tecno.
Ukljuci MW2 pa onda Black OPS i videces da razlika nije samo par frejmova ili detalja.
p.s. I meni se do prekjuce kenjalo kada procitam bottleneck.
Pre bi se reklo presalbo napjanje ili ploca! To ne sme da radi tako!! Normalno je da ndces da izvuces kao sa i7 procesrima ili sa amd 1090 ili 1110. To je nromalno ali da stuca to ne sme nikako!
ne verujem da si poludeo bas sad nego si se mozda istripovao, burazer ima Q9505 sa GTX460, ja E8400 sa GTX260 i ne znam o cemu pricas.. sigurno si nesto zeznuo windows ili te nesto drugo zajebava, nema sanse da zbog toga stuca.. u krajnjem slucaju neispravan procesor ili nesto drugo ne mogu da tvrdim jer ne znam sigurno
:: ATi radi normalno svuda, nego NVidia stuca jer ili ne moze procesor da je ``potera`` ili se tako prave igrice COD Black OPS, MAfia 2 i Crysis 2, valjda i Battlefield :: :: Ili sam ja i dalje lud, posle 20 godina koriscenja PC-a :: :: :: @imarkovic, 15 od 20 ljudi bi reklo da je sve ok i da nema problema jer i dalje ide koliko-toliko tecno :: :: Ukljuci MW2 pa onda Black OPS i videces da razlika nije samo par frejmova ili detalja.
:: :: Pre bi se reklo presalbo napjanje ili ploca! To ne sme da radi tako!! Normalno je da ndces da izvuces kao sa i7 procesrima ili sa amd 1090 ili 1110. To je nromalno ali da stuca to ne sme nikako :: ::
Ne lupa , ja sam licno imao taj problem i prodao sam kartu, i ne samo ja nego masa ljudi i pisao sam o tome x puta. I na Bencmarku i na n vidija sajtu prepune su teme o ovome sto prica Slavuj. Ako kod tebe nema stutteringa na x2 onda si ti najsrecniji covek .)
kucaj u google: GTX460 low gpu usage
:: ajde ne lupaj molim te, zasto onda meni ne stuca sa Core2Duo E8400, ne mogu da verujem sta pise :: :: :: :: Ako imas i7 onda mozes da biras. Ako nemas, onda ATi, jer ce ti ``stucati`` igre svakih 5 sekundi :: :: :: :: Neki dan sam uzeo GTX460 i nakacio na Phenom2 550(otkljucan, sva 4 jezgra na 3.5GHz) i sva jezgra su bila zakucana na 100% sve vreme, bez varijacija. Ravna linija :: :: :: :: Ali, nije ni to problem, to mu je i namena, a hladnjak je skoro skuplji od procesora i temperature su smesne sve vreme, nego sto je svasta nesto od igara zastajkivalo na svakih par sekundi(COD Black Ops, Mafia 2, Crysis 2). 20 puta sam brisao Driver Cleanerom iz Safe moda i stvaljao starije drajvere i skidao na desetine zakrpa i na kraju, rezultat = 0 fps bolje :: :: :: :: Vratim Ati 4850(sve ispocetka sa brisanjem i instaliranjem drajvera) i dobijem isti fps, verovao ili ne. Ali identican. Stavim 4870 i dobijem 25-30% bolji fps nego sa GTX460. Od zastajkivanja nista, a procesor sve vreme na 60-80%, sa varijacijama. Dakle, normalno :: :: :: :: Nalazio sam da ljudi cak i sa i5 OC imaju identicnu situaciju :: :: :: :: Tako da, uopste nije iskljuceno da cak i i7 treba da se klokuje da bi te karte ``isterao`` bez cimanja. Ja sam igrao na 1680x1050, izgleda da je i to postalo boranija, izgleda da ih ne treba gledati za ispod 1920x1200 :: :: :: :: :: :: U starijim igricama, koje ne koriste 4 jezgra, je fps otprilike duplo veci nego sa 4870.(FarCry 1 i 2, COD MW2, jos neku sam probao, ali sam zaboravio... :: :: :: :: Ti sam izracunaj sta ti je u ovom trenutku najisplativije.
da, vidim da ima tih problema, jedina igra u kojoj sam imao problem nalik tome je Shift2 i to je jedna jedina igra, ali primetio sam da je igra krajnje bagovita i neoptimizovana, ali cpu mi stvarno ne zakucava ni u jednoj igri, to znam sigurno
:: Ne lupa , ja sam licno imao taj problem i prodao sam kartu, i ne samo ja nego masa ljudi i pisao sam o tome x puta. :: I na Bencmarku i na n vidija sajtu prepune su teme o ovome sto prica Slavuj :: Ako kod tebe nema stutteringa na x2 onda si ti najsrecniji covek . :: :: kucaj u google :: GTX460 low gpu usag :: :: :: ajde ne lupaj molim te, zasto onda meni ne stuca sa Core2Duo E8400, ne mogu da verujem sta pise :: :: :: :: :: :: :: Ako imas i7 onda mozes da biras. Ako nemas, onda ATi, jer ce ti ``stucati`` igre svakih 5 sekundi :: :: :: :: :: :: Neki dan sam uzeo GTX460 i nakacio na Phenom2 550(otkljucan, sva 4 jezgra na 3.5GHz) i sva jezgra su bila zakucana na 100% sve vreme, bez varijacija. Ravna linija :: :: :: :: :: :: Ali, nije ni to problem, to mu je i namena, a hladnjak je skoro skuplji od procesora i temperature su smesne sve vreme, nego sto je svasta nesto od igara zastajkivalo na svakih par sekundi(COD Black Ops, Mafia 2, Crysis 2). 20 puta sam brisao Driver Cleanerom iz Safe moda i stvaljao starije drajvere i skidao na desetine zakrpa i na kraju, rezultat = 0 fps bolje :: :: :: :: :: :: Vratim Ati 4850(sve ispocetka sa brisanjem i instaliranjem drajvera) i dobijem isti fps, verovao ili ne. Ali identican. Stavim 4870 i dobijem 25-30% bolji fps nego sa GTX460. Od zastajkivanja nista, a procesor sve vreme na 60-80%, sa varijacijama. Dakle, normalno :: :: :: :: :: :: Nalazio sam da ljudi cak i sa i5 OC imaju identicnu situaciju :: :: :: :: :: :: Tako da, uopste nije iskljuceno da cak i i7 treba da se klokuje da bi te karte ``isterao`` bez cimanja. Ja sam igrao na 1680x1050, izgleda da je i to postalo boranija, izgleda da ih ne treba gledati za ispod 1920x1200 :: :: :: :: :: :: :: :: :: U starijim igricama, koje ne koriste 4 jezgra, je fps otprilike duplo veci nego sa 4870.(FarCry 1 i 2, COD MW2, jos neku sam probao, ali sam zaboravio... :: :: :: :: :: :: Ti sam izracunaj sta ti je u ovom trenutku najisplativije.
Imam par prijatelja koji su kupovali racunare skoro , neki imaju gtx460 od 1gb neki od 768 u kombinacijama sa phenom II 955 i jedan komp sa sandy-jem, svima sve radi ok. Nikome se cpu ne skuca na max u nijednoj igri...
Covek nije ni pitao za 460-ticu, ja sam mu samo dao okvirno poredjenje performansi. Okarakterisati sve nvidia karte kao lose je krajnje neozbiljno. Na 5xx seriju se jos niko nije zalio za usko grlo.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
ipak je ovo tvoja tema :) Po meni ,uzmi tu hd 6870 za tih 15.600 dinara i kraj,za nijansu je brza od gtx 560(non ti) i manj trosi,takodje ljudi koji imaju su mi rekli da je vrlo hladna,u igrama im ne prelazi 65 stepeni,sto je ok. Jedino sto ta gtx 560 ima duzu garanciju,dzidzbidze kao sto su physix zabatali. :)
Evo na primer meni Shift 2 sa 1.01 pečom radi osetno bolje nego 1.0 verzija, mada su tome možda doprineli i 11.5 drajveri od AMD-a. Jedino što igra ume da pukne na početku neke od trka, što je možda do kreka. Inače, radi lepo, kao i Hot Pursuit, bez ikakvog kočenja i seckanja.
:: Evo na primer meni Shift 2 sa 1.01 pečom radi osetno bolje nego 1.0 verzija, mada su tome možda doprineli i 11.5 drajveri od AMD-a. Jedino što igra ume da pukne na početku neke od trka, što je možda do kreka. Inače, radi lepo, kao i Hot Pursuit, bez ikakvog kočenja i seckanja :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: e jbga sad kad sam je obrnuo uzduz i poprek :: :: :: :: Evo na primer meni Shift 2 sa 1.01 pečom radi osetno bolje nego 1.0 verzija, mada su tome možda doprineli i 11.5 drajveri od AMD-a. Jedino što igra ume da pukne na početku neke od trka, što je možda do kreka. Inače, radi lepo, kao i Hot Pursuit, bez ikakvog kočenja i seckanja :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: :: :: :: :: ::
pa dobro, jeste nasviran ali samo na 3.7, sta je to
:: Mare daleko je 550 od E8400 jos ako je nasviran :: :: Sad napokon dolazi Sky-evo dugogodisnje ispiranje usta o zadnjoj nozi :)) :: :: Da li mu sada verujete, tipican primer podbacivanja... :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: e jbga sad kad sam je obrnuo uzduz i poprek :: :: :: :: :: :: :: Evo na primer meni Shift 2 sa 1.01 pečom radi osetno bolje nego 1.0 verzija, mada su tome možda doprineli i 11.5 drajveri od AMD-a. Jedino što igra ume da pukne na početku neke od trka, što je možda do kreka. Inače, radi lepo, kao i Hot Pursuit, bez ikakvog kočenja i seckanja :: :: :: :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ma ok, nije stvar u tome, ne sme bre da zakucava bas na 100% i na default taktu..
:: Pa bar tebi ne moram da govorim o razlikama u samoj arhitekturi L kesu i klok za klok sistemu :: :: Taj `Phenom` debelo nasviran tek po chartovima dostize E8400, ali u realnosti svi znamo kako se Intel ponasa u igrama :: :: :: http://fwd4.me/02k :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: pa dobro, jeste nasviran ali samo na 3.7, sta je to ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.