sha be daje ti se 50e za jos koji frejm?? ma ja sam za 1god promenio dosta grafickih i sad me smorilo vise ne mrdam od ovog prvo je bilo 4870 -> GTX260 -> 4870x2 -> 6970 -> GTX470 :: :: @Voz :: :: Ne da prodajem 470 , jebes tu celu petljanciju , na kraju ne bas toliko dobijem ali ode 50e iz dzepa :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: umesto be treba ne. smor da se cimas za nekoliko frejma : :: :: a inace bas je bez veze sto nema HIS ili cak GALAXY :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
bela boja PCB.. video sam neke ploce bele boje pravo osvezenje!! ali sam isto nacuo da je malo skuplja proizvodnja u beloj boji?! e sad to moze i da bude daleko od istine naravno
Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha...
Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise...
Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda..
ja bih ipak ostavio inzinjerima da procene sta bi tu bilo najbolje, po meni turbina i izolovanost na karti je bolje resenje ali opet ja sam niko i nista da bih to odokativno proucavao, mogu samo da nagadjam bez veze.. i uopste ne mora da znaci da ne bi bilo tise..
:: Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha.. :: :: Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise.. :: :: Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Ja bih licno ovde isao sa abner-om, ti bloweri su sranje na kvadrat i ako pogledas malo unazad i obratis paznju na resenja sa centralnim ventom od 8cm videces o cemu pricam.Daleko bolje i hladnije resenje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ja bih ipak ostavio inzinjerima da procene sta bi tu bilo najbolje, po meni turbina i izolovanost na karti je bolje resenje ali opet ja sam niko i nista da bih to odokativno proucavao, mogu samo da nagadjam bez veze.. i uopste ne mora da znaci da ne bi bilo tise. :: :: :: :: Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha.. :: :: :: :: Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise.. :: :: :: :: Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
ovako, imao sam GTX260 XFX prvo koja je bila referentna, zatim Gainward custom sa 2 ventilatora, navodno trebala je da bude tisa i hladnija zbog toga, medjutim, em se glasnije cula, em su ti ventilatori pravili vecu prasinu, em je grejanje bilo ISTO!!!
:: Ja bih licno ovde isao sa abner-om, ti bloweri su sranje na kvadrat i ako pogledas malo unazad i obratis paznju na resenja sa centralnim ventom od 8cm videces o cemu pricam.Daleko bolje i hladnije resenje :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: ja bih ipak ostavio inzinjerima da procene sta bi tu bilo najbolje, po meni turbina i izolovanost na karti je bolje resenje ali opet ja sam niko i nista da bih to odokativno proucavao, mogu samo da nagadjam bez veze.. i uopste ne mora da znaci da ne bi bilo tise. :: :: :: :: :: :: :: Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha.. :: :: :: :: :: :: Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise.. :: :: :: :: :: :: Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda. :: :: :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: ::
:: ovako, imao sam GTX260 XFX prvo koja je bila referentna, zatim Gainward custom sa 2 ventilatora, navodno trebala je da bude tisa i hladnija zbog toga, medjutim, em se glasnije cula, em su ti ventilatori pravili vecu prasinu, em je grejanje bilo ISTO!!!
bili nekad dobra zamisao za tada ladnije karte ali polako gube bitku sa grejanjem. primer je ovo moje cudo koje divlja kad se pokrene bilo koja nova igra, a tek sta je radila 4870x2 strava i uzas....
raicu trebao mi je komp ovih dana pa me zato nije bilo da ti donesem graficku, ajde ako si i dalje zainteresovan mogu sutra da ti je dopremim?! koji su te devetke kod tebe?? neke necujne(kvalitetne) ili kinezi :)
Pa vidi vako nisam ja bas totalna cava po pitanju mehanike fluida (a vazduh spada u jelte fluide) ovi bloweri tuku svud u krug pa se tu stvara neki cudan pritisak pa ima koje cega svega drugoga...
Ponavljam kad bi se hladnjak odradio tako da ima pola rebara sa jedne a pola rebara sa druge strane i jedna solidna osmica koja bi gurala vazduh samo u jednom pravcu od kraja kartice (gde se zabadaju dodatno kabeli za napajanje) ka napolje (van kucista) to bi bilo dobitno resenje cak i za dvoglave karte s tim sto bi u tom slucaju topao vazduh jednog GPU bio fizicki odvojen od vreline drugog i oba bi isla napolje van kucista.
Bloveri su prilicno dobra ideja ali nikad nisu zaziveli kako treba na CPU a prvobitno su zbog njih osmisljeni zato sto je hladnjak najtopliji tamo gde je procesor a ko za klinac najmanji protok vazduka kod klasicnih cincilatora je bas na tom mestu. Ali oni su imali druga tehnicka ogranicenja pa jednostavno nisu zaziveli.
No zato su se setili da redjaju rebarca paralelno sa CPU a cincilator stave upravno na CPU i eto resenja koje je valjalo a i dan danas valja tj postalo je manje vise standard za aftermarket hladnjake.
Zato me cudi da niko nije probao tako nesto i sa grafickim katrama.
Jos bolja ideja bi bila da se sprovede rebrasto crevo koje ce sluziti kao tunel za svez vazduh tj vazduh koji se nije zagrejao u kucistu, mada ovo i nije tako bitno posto su kucista u poslednje vreme bas dobro (u zavisnosti od modela do modela) provetrena.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ja bih ipak ostavio inzinjerima da procene sta bi tu bilo najbolje, po meni turbina i izolovanost na karti je bolje resenje ali opet ja sam niko i nista da bih to odokativno proucavao, mogu samo da nagadjam bez veze.. i uopste ne mora da znaci da ne bi bilo tise. :: :: :: :: Da se tu stavi jedna dobra 8ica ili 6tica koja ce da duva direktno u pravcu prostiranja karte sve gi bilo drugacije od ovih shugavih sranja koja vrte i samo prave pristisak bez nekog efektivnijeg doprinosa protoku vazduha.. :: :: :: :: Da ne spominjem da bi na taj nacin hladjenje bilo primetno tise.. :: :: :: :: Mozda bi to onemogucilo ukrstenu vatru ali kad malo bolje sagledamo trziste vidimo da je manje od 0.2% entuzijasta koji ce da ukrste 6970 tako da zbog tog minornog broja mnogo ljudi biva liseno kvalitetnijeg proizvoda. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
E bile nekad neke. Lepo ti reko da doneseš dok su jo kod mene, morale su da odu u toplije krajeve. Dao bi ti ja brate neku grafičku za upotrebu fala bogu.
->Abner: Probao sam ja :)
:: :: Zato me cudi da niko nije probao tako nesto i sa grafickim katrama ::
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: raicu trebao mi je komp ovih dana pa me zato nije bilo da ti donesem graficku, ajde ako si i dalje zainteresovan mogu sutra da ti je dopremim?! koji su te devetke kod tebe?? neke necujne(kvalitetne) ili kinezi : ::
I koji je rezultat... Jel bilo napredka ili pleh muzike...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: E bile nekad neke. Lepo ti reko da doneseš dok su jo kod mene, morale su da odu u toplije krajeve :: Dao bi ti ja brate neku grafičku za upotrebu fala bogu :: :: :: ->Abner: Probao sam ja : :: :: :: :: :: Zato me cudi da niko nije probao tako nesto i sa grafickim katrama :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: raicu trebao mi je komp ovih dana pa me zato nije bilo da ti donesem graficku, ajde ako si i dalje zainteresovan mogu sutra da ti je dopremim?! koji su te devetke kod tebe?? neke necujne(kvalitetne) ili kinezi : :: :: ::
Istu onu od ranije, samo ovaj put dobro pečenu i s drugim kulerom, onaj je znao da kači četvrti i peti slot. Može, donesi je sutra, slobodan sam a biće ružno vreme ionako.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: da sutra ti ja donesem ovu moju pa da napravis nesto. :: jel koju bi imao graficku da mi pozajmis dok je moja kod tebe?? :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.