imam laptop acer aspire 1355xc,prikacio sam ga na tv preko s-video izlaza,ali na tv-u nikako nemogu da dobijem boju,probao sam da updejtujem drajvere ali nista,dali neko moze da mi pomogne,unapred hvala!
S-video ima dva digitalna signala chrominance (pin 4 i povratni pin 2) i luminance (pin 3 i povratni pin 1). Pin 1 i 2 mogu da se spoje zajedno i vode se na shirm RCA tj.cinch konektora, a pin 3 i 4 se vode na centralni pin RCA konektora. Takav kabl ne sme da bude duzi od 5 m. Ako se ide na SCART onda pin4 ide na pin 15 , pin 2 ide na pin 13, pin 3 ide na 20 na SCARTU a njegov povratni pin 1 ide na pin 18 na SCARTu. Ako je kabl kupovni , a kineski , nekad kosooki jednostavno izostave vezu chrominance, pa boje uopste nema. Ako je kabl loseg kvaliteta - tanak presek zice i losa dielektricka svojstva, onda ima previse shuma tj. snega. Na Google pa unesi pojmove S-Video i SCART i dobices semu kabla. Ne cackajte drajvere, oni obicno nisu krivi. pozz.
jesam probao sve sem pal bg kojeg uopste ni nema a mislim da bi sa nji radio,ako znate gde mogu da skinem nove drajvere a da imaju opciju pal bg dajte link! grafika je S3G Graphics KM400 KN400
imam scart adapter koji na sebi ima stereo cinc za zvuk i cinc za video plus s video,i ima na sebi prekidac tako da moze da radi kao in i out! mislim da nije kineski a i s video kabal takodje jer se vidi po kvalitetu same izrade i jednog i drugog! a kabal ima 1m!!
Recimo da su ti sve `komponente` ispravne (tv, graficka, kabl...), pogledaj dali tv ima mogucnost prebacivanja sa recimo AV1 na AV1/s, AV2 na AV2/s... Kod mene je to bio problem jer je slika na AV1, AV2, AV3 crno bela, a na AV1/s, AV2/s, AV3/s ima i boje :)
Da li tvoj TV ima S-Video ulaz? Ako nema, onda ga verovatno ne podrzava i dzaba ces kaciti preko SCART-a... (probao sam i jedino dobijem crno-belu sliku) Kupi adapter SVideo-chinch i jedan chinch-chinch kabl koji ces onda nakaciti na SCART... Nemoj da uzimas adapter na buvljaku (nece uvek da rade)... Predlazem ti da odes do Kanibala u Piramidi (prekoputa pijace) ili do Sremske (prekoputa kladionice Lavovi) i da im kazes koja ti je graficka na laptopu (izgleda da ima razlike posto me uvek pitaju) pa ce ti napraviti ili dati gotov...
tv nema s video ulaz a ni obican video ulaz vec samo scart,probao sam i sa cinc s video adapterom koji sam dobio uz racunar,nema boju ni sa njim! neznam dali postoji jos neka opcija za resavanje ovog problema ako neko zna nesto sto bih mogao da pokusam bio bih veoma zahvalan! pozzdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.