- - Slazem se da je dobitak na nivou statisticke greske ali je kroz vise prolaza uvek tu.
Heaven setup vidi kao HD4200 QuadFireX 256MB.
Gde god sam trazio grafikone, trebalo bi da je ovako nesto nemoguce. Opciju CrossFire u AMD Vision Engine Contorl Center sam dobio nakon sto sam u biosu stavio na enable Surround View u IGP sekciji. Primarna je grafika u PCIE slotu.
Moracete da instalirate driver iznova nakon sto ovo uradite. System je W7 x64 Professional.
- -
Ideja cele teme je da svi koji imaju 5670, 5570, 5550, 5450, a imaju neku plocu sa amd 4*** integralcem probaju ako mogu, kod njih ce dobitak biti veci verovatno.
Ne bi bilo lose da ako ima neko i plocu sa HD 3*** i neku AMD grafiku da probamo isto, zasto da ne.
Zanimljiv pokusaj, radi. Ali zbog dobitka od 0.3 frejma nije vredno utroska vremena.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
pa pazi, na dobrom su putu, opet ti si testirao dobitak sa integrushom heaven koji prezuva i diskretnu grafiku, bice jacih integrusa, znacice u nekim manje zahtevnim igrama verovatno, pogotovo ko ima neku slabasnu kartu jer je uz jaku besmisleno, hvala za testic :)
@raic Dobra ideja. Ovde bas nije tako sve bajno kao u DX11, mada uglavnom ne skodi a tu i tamo koristi od integruse.
@saxija Nema na cemu.
Neki moj zakljucak je da je dobro sto je ovako nesto uopste moguce. 40 prema 720 shadera je ipak premalo da bi donelo bitniju prednost a pored toga ja koristim plocu sa DDR2 i nemam side port memoriju na ploci. Bilo bi lepo testirati sa slabijom grafikom na ploci koja ima side port memoriju namenjenu grafici.
Ako nova serija procesora stvarno bude imala integruse sa 200 i vise shadera kako je najavljivano ovo ce biti jako dobra mogucnost, a pokazalo se da je moguce.
Zanimljivo. Koliko se sećam, ranije nije mogla da se veže ta integruša sa nekim boljim kartama, čini mi se da je max bio 4650. Svejedno, čestitke za trud.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.