Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pade upaljen LCD na zemlju...
STRANA 1 OD 1
strela75 Pade upaljen LCD na zemlju... 19.05.2011. 10:14 T36042

status: user
broj poruka: 1590
... provlacim se izmedju stolova i zakacim upaljen SmugSmug 940B. Pade na zemlju, rasturi se u paramparcad, ali radi panel. Pomerim ga - ugasi se. Iskljucim struju, dignem ga i nekako sastavim delove. Pukla plastika - prednji ram. Upalim ga i radi.

Pitanje: da li ste imali ovakav slucaj `povrede` monitora i mogu li da ocekujem da u neko skorije vreme definitivno rikne.(da li da mu jurim zamenu)

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vuk125 Re: Pade upaljen LCD na zemlju... 19.05.2011. 10:36 #325786

broj poruka: 2929
Baci Ga odnjeganista nema

:: ... provlacim se izmedju stolova i zakacim upaljen SmugSmug 940B. Pade na zemlju, rasturi se u paramparcad, ali radi panel. Pomerim ga - ugasi se. Iskljucim struju, dignem ga i nekako sastavim delove. Pukla plastika - prednji ram. Upalim ga i radi.
::
:: Pitanje: da li ste imali ovakav slucaj `povrede` monitora i mogu li da ocekujem da u neko skorije vreme definitivno rikne.(da li da mu jurim zamenu
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dexter013 E jbg 19.05.2011. 10:43 #325789

broj poruka: 17093
Nisam nesto imao iskustva da mi padaju monitori i televizori,
ali realno
ako radi savrseno 100% i sve je ok sto se slike tice ne menjaj ,
sem ako ti ne smeta puknuta plastika...

uvek imas i limundo

Mesto gde se kupuju/prodaju NEISPITANE stvari.

Prodajem zlatnu ribicu, nisam pogledao da li je ziva, znaci ide kao NEISPITANA

Prodajem sijalicu od 60W, nemam gde da je proverim stoga ide kao neispitana

Prodajem baterijsku lampu u kompletu sa baterijama, neispitano !

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Nije u pitanju nikakvo uvaljivanje niti estetska problematika... 19.05.2011. 10:49 #325790

Do sudnjeg dana ce raditi ovde. Nema prodaje.

Sekira me da li sam mu skratio zivotni vek? Tj., pitanje je da li ce uskoro morati da se menja (a sve je manje 4:3 monitora).

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
gilopile Re: Pade upaljen LCD na zemlju... 19.05.2011. 10:52 #325791

broj poruka: 9459
Sva sreca pa je panel ostao ziv:) Nema tu sta da se prica, ako panel nije puko i radi kako je i radio, nema bojazni da ce da rikne od tog pada i da mu stopas vreme do izdaha. Elektronika, ako nije nesto otpalo sa ploce...u itsom je stanju kao i pre pada. Nije lampas pa da od pada poblesavi...:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: ... provlacim se izmedju stolova i zakacim upaljen SmugSmug 940B. Pade na zemlju, rasturi se u paramparcad, ali radi panel. Pomerim ga - ugasi se. Iskljucim struju, dignem ga i nekako sastavim delove. Pukla plastika - prednji ram. Upalim ga i radi.
:: Pitanje: da li ste imali ovakav slucaj `povrede` monitora i mogu li da ocekujem da u neko skorije vreme definitivno rikne.(da li da mu jurim zamenu
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dexter013 Re: Nije u pitanju nikakvo uvaljivanje niti estetska problematika... 19.05.2011. 10:52 #325792

broj poruka: 17093
To ne mozes znati sad, jbg ,
videces vremenom ako krene da brljavi ,
mada ako je preziveo taj pad i radi 100% ispravno
bez ikakvih posledica, mozda mu i nisi skratio zivotni vek.

Sledeci put pazi kad se provlacis bilo gde!

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: Do sudnjeg dana ce raditi ovde. Nema prodaje.
:: Sekira me da li sam mu skratio zivotni vek? Tj., pitanje je da li ce uskoro morati da se menja (a sve je manje 4:3 monitora)
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Nije u pitanju nikakvo uvaljivanje niti estetska problematika... 19.05.2011. 11:01 #325794

broj poruka: 4187
Kad smo kod sudnjeg dana, jel skontao neko sta su provalili da u subotu dolazi?
Inace slazem se da ce raditi sve u najboljem redu, ako panel nisi ostetio... I mislim da nema nikakvog skracivanja veka rada...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Sekira me da li sam mu skratio zivotni vek? Tj., pitanje je da li ce uskoro morati da se menja (a sve je manje 4:3 monitora)
codeus ... 19.05.2011. 11:07 #325795

broj poruka: 4054

uradio si mu drop test kao u fabrici :) ... ako radi posle pada .. radice i dalje ..
-ShonE- re 19.05.2011. 11:13 #325798

broj poruka: 3529
Meni je davno isto tako jedan samsung oznake V pao, pukao mu prednji ram, sav se rastavio i mogu ti reci da je skoro 5god. radio kao sat, nista mu nije falilo, posle je nasao drugog vlasnika i nastavio sa svojim zivotnim vekom, tako da bez brige, nek radi dok radi.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum .... 19.05.2011. 11:36 #325808

broj poruka: 12796
A koji će ti moj 4:3 monitor? Gde ima logike da ti kocka bude prirodnija za gledanje od 16:9 monitora?

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

strela75 Za sad fercera sve kako je i radilo... 19.05.2011. 11:44 #325809

boje, ostrina,... sve ok. Nadam se najboljem.

Inace drop test je bio ublazen time sto sam ipak jedan kraj docekao nogom (ustopovao).

4:3 zbog visine. A kad ga okrenes za 90 stepeni, dobijes A4.

Pozdrav.

-
toothless Re: Dok sljaka sve ne sekiraj se... 19.05.2011. 11:53 #325810

broj poruka: 3241
Dobro je da si ga samo `ustopovao` i da ga nisi u naletu fudbalskog raspolozenja ispimpovao i sutnuo volejom kroz prozor.Sto se tice pukotina na masci monitora, mogu da ti posaljem ja nalepnice sundjer Boba koje moja sestra lepi po celom kompu. :)

http://tiny.cc/rm4rb
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :)

:: boje, ostrina,... sve ok. Nadam se najboljem
:: Inace drop test je bio ublazen time sto sam ipak jedan kraj docekao nogom (ustopovao)
:: 4:3 zbog visine. A kad ga okrenes za 90 stepeni, dobijes A4
gilopile Re: Re: Dok sljaka sve ne sekiraj se... 19.05.2011. 12:14 #325813

broj poruka: 9459
Nije ti to lose sa sundjerom:) Mada moze i da ga moduje. Video sam skoro na Limundu drveni monitor, ladno maska napravljena od drveta, tako da eto ideje. Treba samo par parket daski, 10-ak ekera, smirgla, farba ili lak za drvo i udri:)

P.S. Monitor koji sam video je 17`, a cena mu je bili 15000-ak tisuca dinara:O

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Dobro je da si ga samo `ustopovao` i da ga nisi u naletu fudbalskog raspolozenja ispimpovao i sutnuo volejom kroz prozor.Sto se tice pukotina na masci monitora, mogu da ti posaljem ja nalepnice sundjer Boba koje moja sestra lepi po celom kompu. :)
:: http://tiny.cc/rm4r
:: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE
:: 3 macke,dve iste i jedna razlicita :
:: :: boje, ostrina,... sve ok. Nadam se najboljem
:: ::
:: :: Inace drop test je bio ublazen time sto sam ipak jedan kraj docekao nogom (ustopovao)
:: :: 4:3 zbog visine. A kad ga okrenes za 90 stepeni, dobijes A4
:: :: Pozdrav
:: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
toothless Re: Re: Re: Dok sljaka sve ne sekiraj se... 19.05.2011. 12:28 #325816

broj poruka: 3241
Mislim da bi mu bilo bolje da napravi od prohroma masku, ako je sklon rusenju stvari.Ovako bi drveni morao svakih par godina da hobluje. :)

http://tiny.cc/rm4rb
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :)

:: Nije ti to lose sa sundjerom:) Mada moze i da ga moduje. Video sam skoro na Limundu drveni monitor, ladno maska napravljena od drveta, tako da eto ideje. Treba samo par parket daski, 10-ak ekera, smirgla, farba ili lak za drvo i udri:
:: P.S. Monitor koji sam video je 17`, a cena mu je bili 15000-ak tisuca dinara:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Dobro je da si ga samo `ustopovao` i da ga nisi u naletu fudbalskog raspolozenja ispimpovao i sutnuo volejom kroz prozor.Sto se tice pukotina na masci monitora, mogu da ti posaljem ja nalepnice sundjer Boba koje moja sestra lepi po celom kompu. :)
:: :: http://tiny.cc/rm4r
:: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE
:: :: 3 macke,dve iste i jedna razlicita :
:: :: :: boje, ostrina,... sve ok. Nadam se najboljem
:: :: ::
:: :: :: Inace drop test je bio ublazen time sto sam ipak jedan kraj docekao nogom (ustopovao)
:: :: :: 4:3 zbog visine. A kad ga okrenes za 90 stepeni, dobijes A4
:: :: :: Pozdrav
:: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
strela75 @toothless 19.05.2011. 19:53 #325908

po sistemu pametniji popusta - napravim ram od prohroma i onda parket popusta. Lakse njega hoblovati. Ovo malo nezgodno :):):)

Pozdrav.
-

imarkovic Re: Nije u pitanju nikakvo uvaljivanje niti estetska problematika... 19.05.2011. 20:40 #325926

broj poruka: 19012
zar je bitno? dok radi radi, i to je to, ne mozes da znas koliko ce trajati...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs