Pozdrav svima. Imam jedan specifican i neobican problem. Elem, drugar je zamenio 8800GT za GTX 460 1GB GLH (oba su bila Gainward). Racunar je odlicno radio sa 8800gt ali sa ovom grafickom ima problem jer se nekad zapuca Windows, pa je ubacio i Windows 7 umesto XP ali se opet javljaju problemi. Nekad se iz cista mira zapuca kom, a pre je sa 8800GT radio bez problema. Probali smo graficku kod mene i radi bez problema (ali ja imam Athlon X4, 4 GB DDR3, CooleMaster460W..),doduse moja mashina je mnogo jacha.. Da li je moguce da je graficka suvise jaka za njegov komp (sto je po meni jako cudno ali je to njegovo misljenje) ili je u pitanju nesto drugo?
Inace, ima Intel E5200, 2 GB DDR2, ASUS P5KPL SE i Chieftec 400W.
Ima li neko ideju o cemu se radi? Dajte neki savet.
Pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
To napajanje mu je OK radilo sa 8800GT, a ova trosi skoro i manje nego ona. Nekad nece da digne sistem (stavio sam mu nove drajvere,pa sam restartovao) vec je XP vrteo 10 min.,pa sam ga opet restartovao i onda je radio neko vreme OK. Probali smo sa Windows 7 i OK je proslo,radile igrice i onda se odjednom komp sam od sebe zabagovao i resetovao se (nista nije pokrenuto od programa).. Zaista cudno. Kod mene sam probao i NFS Shift, Crysis i jos par igrica (na Windows 7) i sve je bilo OK,bez i jednog problema,besprekorno.
Ne moze da trosi manje kad 8800gt ima jedan 6pin a gtx460 dva za napajanje :) samo to ti dovoljno govori.
:: To napajanje mu je OK radilo sa 8800GT, a ova trosi skoro i manje nego ona :: Nekad nece da digne sistem (stavio sam mu nove drajvere,pa sam restartovao) vec je XP vrteo 10 min.,pa sam ga opet restartovao i onda je radio neko vreme OK :: Probali smo sa Windows 7 i OK je proslo,radile igrice i onda se odjednom komp sam od sebe zabagovao i resetovao se (nista nije pokrenuto od programa). :: Zaista cudno :: Kod mene sam probao i NFS Shift, Crysis i jos par igrica (na Windows 7) i sve je bilo OK,bez i jednog problema,besprekorno :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Ne mora da znači da je napajanje, ali verovatno jeste. LM, kakvo je to napajanje, da li ima jedan 6-pin vga konektor? U zavisnosti koliko perifernih uređaja koristi, to napajanje može da bude na granici ili nekih 40W od nje. Još jedna stvar, ako zakuca iz čista mira dok je grafika u 2D modu, onda su veće šanse da je nešto drugo u pitanju.
nek proba da isprazni CMOS (ASUS to zapravo preporučuje kod svake hardverske izmene).
Inače nisam pametan, komp mu je ispravan, grafička mu je ispravna, a 460-ica ima tek 10W veći TDP od 8800GT, tako da barem u 2D svakako ne bi trebalo da se skucava zbog veće potrošnje.
:: Pozdrav svima :: Imam jedan specifican i neobican problem :: Elem, drugar je zamenio 8800GT za GTX 460 1GB GLH (oba su bila Gainward) :: Racunar je odlicno radio sa 8800gt ali sa ovom grafickom ima problem jer se nekad zapuca Windows, pa je ubacio i Windows 7 umesto XP ali se opet javljaju problemi. Nekad se iz cista mira zapuca kom, a pre je sa 8800GT radio bez problema :: Probali smo graficku kod mene i radi bez problema (ali ja imam Athlon X4, 4 GB DDR3, CooleMaster460W..),doduse moja mashina je mnogo jacha. :: Da li je moguce da je graficka suvise jaka za njegov komp (sto je po meni jako cudno ali je to njegovo misljenje) ili je u pitanju nesto drugo :: :: Inace, ima Intel E5200, 2 GB DDR2, ASUS P5KPL SE i Chieftec 400W :: :: Ima li neko ideju o cemu se radi :: Dajte neki savet :: :: Pozdrav :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! ::
Sumnjao sam na napajanje ali mi je opet bilo cudno jer je mala razlika. Zamenili smo napajanje za moje (Cooler Master extreme power 460W) i sad mu sve radi kako treba!
Hvala svima na pomoci,trudu i savetima-kao i uvek, NAJBOLJI STE!
Pozdrav svima!
P.S. Sad meni treba napajanje za ATI 6850, pa ako neko ima da prodaje i jos da je pod garancijom.. Ili da kupim LC Power za 3000 din. i resim stvar.
:: P.S. Sad meni treba napajanje za ATI 6850, pa ako neko ima da prodaje i jos da je pod garancijom.. Ili da kupim LC Power za 3000 din. i resim stvar :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647193. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.